Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


Nyt julematen

– Mitt nyttårsønske: Ta vare på vår sparsomme matjord!

Oppdatert dyrkingsveiledning for åkerbønner

Økologiske poteter på Sykehuset i Vestfold

GODT NYTT ÅR!

God Jul fra redaksjonen i Grønt FagsenterEt begivenhetsrikt år nærmer seg slutten. Redaksjonen takker for godt samarbeid og ønsker alle et godt nytt år!

Bakerovnsbrødbaking hos Leif Arne Asbjørnrød

01.01.14. Det bakes for lite brød i verden. Men en av dem som bidrar med brødbaking er Leif Arne Asbjørnrød i Hedrum. Den gamle bakerovnen på gården er i bruk i dagene før jul. Kunnskapen i bruken av bakerovnen lærte han av sin bestemor. Bakerovnen har plass til 26 brød. Hvert brød trenger korn fra en kvadratmeter matjord, skriver Olav Nordheim

Fylkesmann Erling Lae skal lede landbruksforskning

Landbruksministeren: Vi må snakke opp landbruket

Tips til julematen

De beste fortsetter som gode

Kjære samvirkebønder

Reduser slaktevekta fra nyttår!

Sprø svor på ribba

Priskontroll på landbrukseiendom til Stortingets kontrollkomité

Informasjon om MRSA

Kulturelt julemarked i Sandefjord med 10 års jubileum

17.12.13. Sandar Bygdekvinnelag har vært med på markedet fra starten av for 10 år siden med egen salgsbod med salg av effekter, kaffe, lefser og sveler. På bildet til høyre ser vi leder i Sandar Bondekvinnelag Camilla Botne. Markedet har vært avholdt de 3 siste helgene med stor suksess i år. Sandar Bondelag frakter alle bodene fram og tilbake til torget.

Ulvejakt i Vestfold

Vellykket konvertering

16.12.13. I dag kl 10 ble www.grontfagsenter.no flyttet over på ny plattform. -Det er alltid spennende når nettsider skal konverteres, men tilbakemeldingene så langt tyder på at dette har gått bra, sier Vidar P. Andresen og oppfordrer folk til å si i fra hvis de opplever noe annet. Her demonstrerer Andresen de nye sidene til Vestfold Bondelag, som hadde styremøte mens konverteringen skjedde.

Importert kjøtt og fôr er ikke klimavennlig

17.12.13. Det må være lønnsomt å bruke gras og norsk korn. Slik kan et godt mat- og klimatiltak lyde, skriver Ragna Kronstad på NRK Ytring. 

Et mer bærekraftig forslag fra Miljødirektoratet ville være å redusere kjøttforbruk totalt som også forskere ved SIFO konkluderer med.  Miljødirektoratet har nylig konkludert med at vi må spise mer kylling og svin for å redde klima, fordi storfekjøtt er det minst ressurseffektive, med størst utslipp per kilo kjøtt. Men for en kortslutning!

Utstrakt bruk av biologisk plantevern i veksthus

Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag