Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

VestfoldMeny er lansert!
09.05.14. I hele vinter har kjøkkensjefene på Quality Tønsberg, Farris Bad og Rica Park Hotell i Sandefjord jobbet sammen med matnestor Edgar Ludl og Vestfold Mat for å utarbeide menyer basert på lokale råvarer i Vestfold.

Grubbing?
02.05.14. Det er både ulemper og fordeler med å grubbe. Det første du uansett bør gjøre er å vurdere behovet for dette tiltaket og om du velger å gjøre det, utføre arbeidet i riktig dybde og under laglige forhold, skriver NLR Viken i en fagartikkel om grubbing

Tilbakeblikk på aksjoner i 2012
11.05.14 Gjennom hele helga har det forgått forhandlinger i jordbruksoppgjøret. Fylkeslaget og alle lokallaga i Vestfold er i beredskap i tilfelle det skulle bli brudd. Mens vi venter gir vi her et tilbakeblikk på en av aksjonene fra 2012. Da lagde Vestfold-bøndene en kjempesykkel av traktorer og rundballer i forbindelse med sykkelrittet Tour of Norway. Det kan være til inspirasjon, og minner oss på hva vi kan få til når vi jobber sammen.

Klimavennlig landbruk er å utnytte våre nasjonale ressurser
03.05.14. Matproduksjonen i Norge må økes, men fremtidens matforsyning må sees i lys av nåværende og fremtidige klimaendringer, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Og være klimavennlig og bærekraftig!
Her kan du lese om hvordan dette er hensyntatt i bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør

Hvordan steke biffen?
04.05.14. Det finnes et utall gode oppskrifter noen tastetrykk unna på internett. Det er allikevel ikke alltid like lett å lage og tilberede maten riktig… På Matprat.no har de lagt ut ulike videoer som viser dette.
Her kan du blant annet se hvordan du steker biffen for å få den saftig og god

Meget stor skogbrannfare
04.05.14. Vi minner igjen om at det nå er meget stor skogbrannfare i Vestfold. Og indeksen for skogbrannfare utarbeidet av Meteorologisk institutt stiger stadig.
– Etter uker uten nedbør, går brannvaktflyet på vingene over Vestfold fra og med denne helga, sier stedfortredende brannsjef Jon Olav Vagle i Larvik brannvesen.
Les mer om brannberedskapen og brannvaktflyet til Østlands-Posten

Landbruksbarometeret presenteres tirsdag
26.04.14. AgriAnalyse inviterer til frokostmøte med lansering av Landbruksbarometeret tirsdag 29. april i Oslo. Landbruksbarometeret lanseres for første gang i år, og er en samla framstilling av norsk landbruks løpende utvikling. Det synliggjør omfanget av næringen for å vise hva landbruket bidrar med i samfunnsøkonomien. I tillegg undersøkes utviklingen i bondens forventinger og oppfatning av egen situasjon. AgriAnalyse tar tempen
på norsk landbruk! Påmeldingsfrist mandag 28.04. Les mer hos Agrianalyse.

Årets første turpasstur i Tønsbergdistriktet
27.04.14. Våronna er i full gang, men for dem som har tid til å ta seg litt fri på søndag, kan vi anbefale Tønsberg og Omegn Turistforening turpasstur på Hvasser søndag 27. april, start mellom kl. 09 – 12. Det er to løyper med to forskjellige startplasser: Den lange løypa har parkering på p-plassen ved Lilleskagen, og den korte løypa har parkering ved Fynsletta. Turen går via Tjønneberget, hvor det er stempling,
og hvor det selges vafler og kaffe. Les mer hos Tønsberg og Omegns Turistforening.

Hva er GPS og ISOBUS i praksis ?
28.04.14. Satelittnavigasjon og avansert elektronikk på traktor og redskaper gjør at en rekke arbeidsoperasjoner nå er blitt enklere, og kan utføres med langt større presisjon. Mange har allerede tatt dette i bruk og utviklingen gjør at bruksområdene blir stadig utvidet. Hva kan GPS styring og ISOBUS bety for deg som bruker? I en artikkel på Felleskjøpets hjemmesider settes det fokus på utviklingen og noe av den praktiske
nytten av disse løsningene. Les mer hos Felleskjøpet.

Påskelam- i ovn eller gryte
20.04.14. Det møreste og saftigste lammekjøttet får du ved å langtidssteke, eller koke kjøttet. Med kjøttet i ovnen eller i gryta, på svak varme i timevis, får du tid til hyggelige påskeaktiviteter mens kjøttet gjør seg ferdig. Les mer på Matoppskrift.no

Åpen Frokostklubb til torsdag
21.04.14. VestfoldMat SA minner om FROKOSTKLUBBEN i Handelens Hus i Tønsberg torsdag 24. april. På dette møtet vil det bli informasjon om det nyoppstartende Bondens marked i Vestfold. Vi får også besøk av MATMERK, som vil presentere hvordan de kan bidra til å bl.a. utvikle markedskompetansen hos produsentene.
Velkommen til nytrukket kaffe og ferskt, lokalt bakverk – kl 0830!