Tyr Vestfold med sommersamling


09.08.14. Tyr Vestfold hadde sin årlige sommersamling med grilling onsdag 6. august. I år hadde Per Reese og Tone Bolstad åpnet gården sin for storfèkjøttprodusenter i Vestfold. Tross supert treskevær møtte ca 40 stk med store og små. Leder i Vestfold Bondelag Hans Edvard Torp gjennomgikk årets jordbruksforhandlinger og utviklingstrekk i norsk landbruk, og Organisasjonsleder i Nortura Børge Slettebø gjennomgikk
de siste endringene i betalingssatser på livdyr.  Magnus Johnsen, leder i TYR Vestfold,  ledet arrangementet og gjennomgikk hva årets jordbruksavtale betyr for kjøttprodusentene i fylket. 


Tyr. Sommertreff 14. Hans Edv, Magnus og vertskapet

I midten vertskapet Tone Bolstad og Per Reese, flankert av leder i Tyr Vestfold, Magnus Johnsen, til venstre, og leder i Vestfold Bondelag, Hans Edvard Torp, til høyre foran det staselige framhuset på gården.

 

Per orienterte  litt om gården og drifta. Drifta består av 60 mordyr (med hovedvekt på charolais), korn og entreprenørvirksomhet. Det var gjenomgående profesjonell drift og mange var imponert over både den strøkne gården og en flott maskinpark.

 

Tyr. Sommertreff 14. Grilling.

Magnus Johnsen og organisasjonsleder i Nortura, Børge Slettebø, sørget for at grillmaten blir passe varm.

 

Etter å ha spist at de frammøtte hadde spist seg gode og mette på biff m/tilbehør fra Nortura og Norgesfòr, hadde leder i Vestfold Bondelag, Hans Edvard Torp, et innlegg om jordbruksoppgjøret og utviklingstrekk i norsk landbruk. Han fokuserte særlig på ordningene og endringene på ammekua, og endringen fra korn til grass på Østlandet. Han konkluderte med at Norge trenger mere norskprodusert storfèkjøtt.  Gjerne produsert
i Vestfold! Innlegget engasjerte mange av de fremmøtte.

 

Organisasjonsleder i Nortura Børge Slettebø gjennomgikk de siste endringene i betalingssatser på livdyr. Også Nortura trenger mer storfekjøtt. Gjerne fra Vestfold!

 

Det var laget til natursti og mange andre leker for barna. Og særlig premiene i etterkant falt i smak. Alt i alt var det en flott kveld.

 

 

Takk til Magnus Johnsen og Olav Nordheim for tekst og bilder.


 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag