To VBUere ble norgesmester


13.08.14. 18-åringen Torbjørn Andvik fra Ramnes er landets beste og raskeste på presisjonsarbeid med traktor. Inga Marie Thorsen (19) fra Andebu gikk av med seieren i NM i borddekking. Begge kåringer fant sted under Norges Bygdeungdomslags landsstevne på Hvam tidligere i sommer.


Norges Bygdeungdomslag arrangerte i sommer sitt landsstevne på Hvam i Akershus. En viktig del av stevnet er tevlingene hvor vinnerne kan kalle seg norgesmester! Vestfold fikk to norgesmestre under årets tevlinger.

 

Torbjørn Andvik ble i sommer norgesmester i TRT

– Utrolig gøy og ikke minst overraskende å bli norgesmester i TRT. Dette er den eneste tevlingen jeg har vært med på, så det var gøy at det ble førsteplass, sier Andvik.

 

Han hevder han ikke hadde øvd mye på forhånd. – Nei, egentlig ikke, men jeg er fra gård og har kjørt traktor siden jeg var liten. I tillegg jobber jeg  i Andvik maskin, så jeg får øvd gjennom jobben, sier 18-åringen.

 

Traktor-Redskap-Trygghet (TRT) er en tevling bestående av ulike oppgaver der man skal håndtere traktor og tilhørende redskaper med størst mulig nøyaktighet og presisjon i løpet av kortest mulig tid. Dette kan for eksempel være å rygge seg gjennom en vinklet sluse med tilhenger, stoppe nøyaktig på rett sted når man skal sette ned paller og lignende.

 

Les intervju med norgesmester Torbjørn Andvik i RE-avisa

 

Inga Marie Thorsen fra Andebu ble Norgesmester i borddekking 2014

 

Den andre norgesmesteren fikk Vestfold i Borddekking. Inga Thorsen (19) fra Andebu stakk av med seieren i seniorklassen.

 

Å bli Norges beste i denne grenen er absolutt ikke noe nytt for Andebu-jenta.

 

– Jeg har faktisk blitt norgesmester i borddekking to ganger tidligere, men alle gode ting er tre.  Jeg blir så klart med i tevlingen neste år også, så får vi se hvordan det går, forteller Thorsen.

 

Borddekking er en tevling der det gjelder å dekke det flotteste bordet etter et gitt tema. Dette er ei individuell tevling og deltakerne har en time på seg til å dekke bordet. Temaet som ble gitt før borddekkings-NBorddekking er en tevling der det gjelder å dekke det flotteste bordet etter et gitt tema. Dette er ei individuell tevling og deltakerne har en time på seg til å dekke bordet.

 

Les intervju med norgesmester Inga Thorsen i Tønsberg Blad


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag