Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter

Hvor mye mer importmat slipper regjeringen inn?
05.02.15 Norge og EU starter denne uka forhandlinger om ytterligere liberalisering av handelen med jordbruksprodukter. I dag kommer to tredjedeler av maten Norge importerer fra EU. Mange vil sette landbruk og fisk opp mot hverandre i disse “Artikkel 19-forhandlingene”. I fjor eksporterte Norge fisk for ca 70 mrdr kr, mens verdiskapinga i den landbruksbaserte næringsmiddelindustrien var på 130 mrdr kroner. Til sammen blir dette 200 mrdr kr i verdiskaping og
et viktig bidrag til fastlandsøkonomien!
Hør Lars Petter Bartnes om fisk og landbruk i Dagsnytt 18 (sendt tirsdag)

Frøavlskonferanse 11. mars
16.02.15. Den tradisjonelle frøkvelden til Vestfold Frøavlerlag utvides til å bli frøavlskonferanse. Konferansen blir på Quality Hotel Tønsberg (Oseberg), 11.mars kl 13.00 – 20.00. Programmet er ikke helt klart ennå, men det blir foredragsholdere fra Bioforsk Landvik, Graminor, Norsk Landbruksrådgiving og praktiske frøavlere. Les mer hos NLR
Viken.

Forsatt mulig å foreslå EMIL-pris kandidater
24.02.15 Vestfold Bondelag har mottatt flere forslag til EMIL-prisen, men ønsker enda flere. EMIL står for entusiasme, motivasjon, ideer og lagspill. EMIL-prisen deles hvert år ut på Vestfold Bondelag sitt årsmøte. Har du forslag på EMIL-priskandidater, må Vestfold Bondelag å få innspill på dette i løpet av denne uka. Prisen deles ut på årsmøtet i Vestfold Bondelag
19. mars. Tips oss på E-post her eller tlf. 33363200 eller SMS til 92818333. På bildet ser dere fjorårets prisvinner, Buggegården.
Ang. fornyelse av plantevernbevis
ANG. NETTBASERT FORNYELSE AV PLANTEVERNBEVIS
Mattilsynet melder at den nettbaserte løsningen er forsinket, og først vil være operativ i løpet av april. Les mer hos Mattilsynet. og
hos SNS.

Blitt mye viltkjøtt i fryseren?
25.01.15. For de fleste jegere er nå jaktsesongen over og børsa står trygt plassert i våpenskapet. Turen ut i skog og mark er selvfølgelig viktig, men forhåpentligvis har det kanskje også blitt noe utbytte som nå kan serveres til søndagsmiddag! Sammen med en god jakthistorie!
På Matprat.no er det samlet en del tips for hvordan viltkjøttet kan tilberedes.