Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
Kursdager om skjøtsel av historiske kulturlandskap
26.06.14. Slått, styving, skjøtsel og beitedyr står på timeplanen når Oslofjordens Friluftsråd i samarbeid med Fylkesmannens landbruksavdeling arrangerer kulturlandskapsskole for grunneiere og alle andre interesserte. Målet er å skape et fagmiljø og nettverk knyttet til Færder Nasjonalpark, Utvalgte kulturlandskap i Vestfold og regionen forøvrig. Første kursdag er på Steinkloss, Nøtterøy
lørdag 5. juli, der temaet er slått. Les mer om kursopplegget på nettsidene til Oslofjordens Friluftsråd.
Markdag økokorn 30. juni
26.06.14. Vestfold er et av få steder i landet hvor det er enkelt å få omsatt økologisk korn – og behovet er stort. Hos Audun Flåtten, Revetal har Norsk Landbruksrådgiving Viken (NLR Viken) anlagt et gjødslingsforsøk i bygg. De inviterer , i samarbeid med NLR Østafjells og Foregangsfylket Økokorn Oppland til markdag hos Flåtten mandag 30. juni kl 13.00-15.00. Les mer hos NLR
Viken.
E18-erstatning blir stående
27.06.14. Høyesteretts ankeutvalg vil ikke behandle statens anke om doblet erstatning til grunneiere langs E18 i Vestfold. – Det er en stor seier at det er jordas objektive verdi som er lagt til grunn, og ikke hvem som driver jorda og hva som blir dyrket der, sier Anders Fadum. Han er en av de 12 grunneierne som krevde overskjønn. Les hele saken i Bondebladet.
Endringer i melkekvoteordninga – frist for salg, leie og kjøp er 1. august
28.06.14. Tidligere i år ble kvoteåret endra til å følge kalenderåret. Det betyr at søknadsfristen for salg, leie og privat kjøp av kvote ble flyttet til 1. august. Alle endringer fra årets jordbruksoppgjør skal gjelde fra kvoteåret 2015, som for eksempel et felles kvotetak og statlig prosentandel ved salg. Det betyr at disse endringene vil gjelde fra søknadsrunden i august 2014. Les mer hos Norges
Bondelag.
Rømmegrøt til St Hans
22.06.14 I morgen er det St Hans-feiring. Rømmegrøt har tradisjonelt blitt spist i sommerhalvåret i forbindelse med jonsok (St. Hans), olsok (29. juli) og barsok (24. august). Mange serverer spekemat sammen med rømmegrøten. Under finner du lenke til oppskrift på rømmegrøt, men vi kan røpe at det også finnes gode alternativer med ferdiggrøter på markedet.
Gå til oppskrift på rømmegrøt hos melk.no
Slipp ungene fri på kjøkkenet!
13.06.14. Det er den klare oppfordringen fra Kathrine Kleveland i hennes siste innlegg i Dagens gjest i Nationen som leder for Norges Bygdekvinnelag. Denne uken går hun av som leder i NBK og i siste nummer av medlemsbladet er det et lengre intervju med tilbakeblikk på Klevelands tid som leder.
Elin Røed ny styreleder i Studieforbundet næring og samfunn (SNS)
14.06.14. Både Lokalutvalget SNS Vestfold (tidl. BSF Vestfold) og Regionen SNS Telemark/Vestfold avholdt sine årsmøter på Sandefjord Motorhotell 11. juni.
Org.sjef Elin Røed i Vestfold Bondelag ble valgt til ny styreleder på begge nivå i organisasjonen etter Vidar P. Andresen. Andre nye i styret er Kari Lise Breivik (Lokalutvalget) og Arne Martin Malerød (Regionen). Les mer på SNS nettsider.
Ny leder i Norges Bygdekvinnelag
24.06.14. I 6 år har Kathrine Kleveland fra Hillestad vært leder for Norges Bygdekvinnelag. I et intervju i medlemsbladet “Bygdekvinner” innrømmer hun at hun gruer seg til å gå av. – Årene i Bygdekvinnelaget har vært en gave, sier hun. Men hun er imidlertid overbevist om at en organisasjon trenger ny næring, nye tanker og nye ideer. Den som forrige helg overtok stafettpinnen etter Kathrine, er Marna Ramsøy
fra Nord-Trøndelag. Les intervjuet med Kathrine her.
Nye minstelønnssatser for 2014 – jordbruk og gartneri
24.06.14. Fellesforbundet og NHO Mat og Landbruk er kommet til enighet om nye minstelønnssatser for jordbruk og gartneri. Enigheten innebærer et generelt tillegg på kr 0,75 pr. time med virkning fra 1. april i år. Partene ble dessuten enige om heving av avtalens minstelønnssatser. Les mer på NHO
Mat og Landbruk sine hjemmesider. .
Sommertid og mat
15.06.14. Sommertid er høysesong for besøk. Og når man får besøk skal man gjerne servere god mat. Samtidig er det de færreste som ønsker å bruke en flott sommerdag på kjøkkenet om sommeren. Heldigvis trenger ikke rask mat være kjedelig mat!
På MatPrat.no har de derfor laget en egen kategori som man har kalt Mat på 1-2-3


















