Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk
Kategori: Nyheter
Påskelam- i ovn eller gryte
20.04.14. Det møreste og saftigste lammekjøttet får du ved å langtidssteke, eller koke kjøttet. Med kjøttet i ovnen eller i gryta, på svak varme i timevis, får du tid til hyggelige påskeaktiviteter mens kjøttet gjør seg ferdig. Les mer på Matoppskrift.no
Åpen Frokostklubb til torsdag
21.04.14. VestfoldMat SA minner om FROKOSTKLUBBEN i Handelens Hus i Tønsberg torsdag 24. april. På dette møtet vil det bli informasjon om det nyoppstartende Bondens marked i Vestfold. Vi får også besøk av MATMERK, som vil presentere hvordan de kan bidra til å bl.a. utvikle markedskompetansen hos produsentene.
Velkommen til nytrukket kaffe og ferskt, lokalt bakverk – kl 0830!
Bondens Marked i Tønsberg til lørdag
01.05.14. Nye og gamle medlemmer av Bondens Marked Vestfold, samt gjesteprodusenter ønskes velkommen til prøvemarked i Tønsberg 3. mai og 7. juni. Det er ekstra hyggelig om produsenter fra andre Bm finner tid til å besøke oss i Vestfold. Vi har tidligere vært kjent for å ha bra omsetning på markedene, så muligheten bør absolutt være til stede for et godt Bondens marked, skriver Vestfold
Mat på sine hjemmesider
Skuffende holdning til jordvern i Sandefjord
22.04.14. Det er skuffende at Sandefjord kommune spiller inn nye matjordarealer ut over det som er avklart i RPBA og at de allerede ved første rullering etter vedtatt RPBA forsøker å bygge ned så mye av matjorda på innsiden av den langsiktige utviklingsgrensen. Alt arbeid som er lagt ned i RPBA kan være forgjeves hvis kommunen får godkjent sin kommuneplan, skriver Jordvern
Vestfold i sin uttalelse
En stor seier for jordvernet før påske!
22.04.14. En samlet næringskomité på Stortinget ble før påske enige om at det skal utarbeides en strategi for å styrke jordvernet. Det var Venstre som fremmet forslaget og NRK har hatt intervju med en fornøyd saksordfører Line Henriette Hjemdal (KrF) og leder
i Naturviterne
Nytt nettsted for skoghelse
23.04.14. Skog og landskaps nye web-tjeneste, Skoghelse, er et nettsted med informasjon og faktakunnskap om sopp og insekter som har betydning for skoghelse. Nettstedet består av bilder av sopp og insekter som er relatert til skoghelse (skogskader) med tilhørende kvalitetssikret tekst som er skrevet av kompetente fagfolk. Les mer hos Skog og landskap
Nyt norsk mat !
23.04.14. – Vi vil at norske kyr skal spise norsk gras. Men da må regjeringen forstå at kraftfôrfritt jordbruk ikke oppstår av seg selv med den politikken de fører, skriver Brita Skallerud. – Ta en titt i kjøleskapet. Hvor kommer all maten egentlig fra? Norges Bondelag bruker tall på selvforsyningsgraden som inkluderer fôrimport og fisk. Det betyr at ca 60 % av innholdet i ditt kjøleskap er importert. Det betyr at den norske kua
spiser mer norsk mat enn gjennomsnittsnordmannen, fortsetter Skallerud. Les mer hos Norges Bondelag.
Ny leder i Jordvern Vestfold
17.04.14. Jordvern Vestfold har avholdt sitt årsmøte. Det var knyttet spenning til valget av leder. Rolf Berg, som har ledet foreningen veldig godt i 4 år ønsket avløsning og lederklubba havnet til slutt hos Vidar P. Andresen fra Sandefjord. Les mer fra årsmøtet hos Jordvern Vestfold
Spiser dobbelt så mye egg i påska
18.04.14. Det stunder mot påske, og da spiser vi dobbelt så mye egg som ellers i året. Men det er ingen grunn til å frykte for frokostegget. Hittil i år er det produsert nesten 200 tonn mer egg i Norge enn det vi makter å spise, opplyser Statens Landbruksforvaltning


















