Ny supermaskin til Vestfold


05.05.14. Fredag sist uke inviterte Tor Christian Dingstad og Anders Kristian “Tian” Kjær til demonstrasjon av en ny supermaskin som både pløyer, sår, gjødsler og harver samtidig! Dette kunne man lese om i helga i både Sandefjords blad og Østlands-Posten


 

 

Tor C og Tian tester ut ny supermaskin i fra Sandefjords Blad

I lørdagens Sandefjords Blad og Østlands-Posten kunne man lese om en “alt i ett”-maskin som Tor Christian Dingstad og Anders Kristian “Tian” Kjær har gått sammen om å kjøpe. Det finnes bare 2 av den i Norge og det er Røsholt Maskin AS i Lardal som har importert den.

 

-Dette er absolutt spennende for framtida, sier Nils Røsholt, styreleder i Røsholt Maskin AS til avisa. -Bønder har drevet med direkte såing i mange år, med vekslende hell. Dette konseptet er et annet, hvor man ikke knuser jorda, sier Røsholt om maskinen som både pløyer, sår, gjødsler og harver samtidig.

 

Tor Christian Dingstad trekker fram de agronomiske fordelene og peker på at maskinen vil være bra for mark og mikroliv i jordas topplag. Dessuten vil bonden spare masse tid når alt kan gjøres i en operasjon og kanskje så mye som 60-70 % av dieselforbruket.

 

Hvis du har tilgang til å logge deg på SB.no kan du lese hele artikkelen her

 

eller du kan lese artikkelen i Østlands-Posten


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag