Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


25.07.2021

Har du en idè som trenger finansiell støtte?

Gartnerhallen skriver på sine sider at Grofondet er åpent for nye søknader til neste ordinære søknadsrunde. Søknadsfrist er 9. september 2021

23.07.2021

Bondelaget forbereder ekstraordinære forhandlinger

På grunn av den ekstraordinært sterke kostnadsveksten på blant annet kunstgjødsel, forbereder Norges Bondelag grunnlaget for tilleggsforhandlinger med staten

21.07.2021

52 turtips fra 4H

Bli med oss på tur! 4H klubbene på sørøstlandet har lagd 52 turforslag som alle kan gjennomføre i løpet av året. Inviter venner, gå morsomme turer og vinn flotte premier.

19.07.2021

Nyttig info om generasjonsskifte på gården

Når yngre generasjoner er hjemme på ferie, blir ofte generasjonsskiftet på gården et diskusjonstema. Norges Bondelag har samlet nyttig informasjon om odel og overtakelse. Husk også at dere kan melde dere på eierskiftekurset i november via kalenderen her på Grønt Fagsenter.

17.07.2021

Vi har skylda for alt, vi!

-Mamma, vi har skylda for alt, vi, sa dattera til ammekubonde Silje Eckdahl en dag hun kom hjem fra ungdomsskolen. Norges Bondelag tar imot tips om feilinformasjon i skolen og oppfordrer alle til å reklamere for “Den grønne skolen, versjon 2.0”

15.07.2021

Har du lagt merke til litt ekstra summing i Tønsberg i sommer?

Les Tønsbergs Blad sin flotte reportasje om hvordan Skjærgårdsmat og Frelsesarmeen sørger for både honning, arbeidstrening og summende barn og bier midt i hjerte av Tønsberg!

13.07.2021

Nordgardssetra 4H seter i Lardal er åpen

Nordgardssetra i Lardal har åpnet for sesongen og har masse spennende på programmet helt fram til 8.august. Sommerskolen er dessverre fullbooket, men det er mulig med både dagsbesøk og familieovernatting.

12.07.2021

Mer aktiv forvaltning av gåsa

Bestanden av grågås er rekordhøy. Ei enkelt grågås kan spise opp til én kilo gras om dagen. For en grønnsaksprodusent kan det være kritisk hvis en flokk lander i åkeren. Det viktigste tiltaket for å redusere beiteskadene er å redusere grågåsbestanden, sier Norges Bondelag. Hvordan? Gjennom bedre organisert jakt.

10.07.2021

Ny sesongkalender for grønt

Å kjøpa norske sesongprodukt er berekraftig og du får produkt som er ferske og har god smak. Statsforvaltaren i Vestfold og Telemark har nå fornya kalenderen som skal hjelpa deg å finna norske sesongprodukt av frukt, bær, grønsaker og potet.

09.07.2021

Unødvendig forsøk på å skape splid

Det svært uheldig at det forsøkes å skape et motsetningsforhold mellom hensynet til landbruk og matproduksjon, og hensynet til forvaltningen av villreinstammen, skriver Aslak Snarteland, leder i Vestfold og Telemark Bondelag i et debattinnlegg i Nationen

08.07.2021

Følg med, skogeiere!

Mengden granbarkbiller i skogene i Vestfold og Telemark er nå høyere enn på mange år. Statsforvalteren, kommunene og skognæringa er bekymret for at vi kan få et utbrudd hvor billene dreper frisk granskog. Nå ber de skogeierne gå ut og skaffe seg oversikt over situasjonen i egen skog. Les mer hos Viken Skog

07.07.2021

Gjeninnført portforbud for fjørfe ++

Mattilsynet har gjeninnført “portforbud” for fjørfe og andre fugler holdt i fangenskap i flere kommuner i Vestfold og Telemark og Viken etter ny påvisning av høypatogen fugleinfluensa. Kravet om obligatorisk registrering av hobbyfjørfehold i disse kommunene er også gjeninnført. Les mer hos Mattilsynet

07.07.2021

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Gode rutiner for helse, miljø og sikkerhet bidrar til å gjøre gården til et trygt sted å bo og en sikker arbeidsplass for deg som bonde. Det er helse, miljø og sikkerhet i praksis.

06.07.2021

Ny skogbruksleder i Vestfold

Viken Skog vet at den viktigste ressursen de har er sine ansatte. Nå har de ansatt ny skogbruksleder i Vestfold, Victoria Aas, og presenterer henne her med 5 kjappe spørsmål.

06.07.2021

Hva gjelder for utenlandske arbeidere nå og hva må arbeidsgiver huske på?

I går kom regjeringen med nye endringer som påvirker innreise for utenlandsk arbeidskraft. Her er en oppsummering på hva som gjelder nå og en liten huskeliste over hva arbeidsgiver og -takere må ordne før de står på grensen.

05.07.2021

Oppdatert info om beitedyr og rovdyr

Vi får håpe vi slipper å bruke den i sommer, men nå har Statsforvalteren oppdatert informasjonsbrosjyra om beitedyr og rovvilt 2021. Se mer hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, som er sekretariat i vår rovviltsone 2.

04.07.2021

Se og bli sett

Studier viser at bønder har dårligere psykisk helse enn andre yrkesgrupper i befolkningen, og at den psykiske helsen har forverret seg de seinere årene. Mange kvier seg for å søke hjelp, og det er dessverre ikke uvanlig at en bonde som sliter psykisk lar det gå svært langt, før han/hun innser alvoret.

02.07.2021

Et deprimerende syn

Det sa statssekretær Widar Skogan fra Landbruks- og Matdepartementet i dag da han besøkte tre fruktprodusenter på Gvarv, som alle har fått store deler av sine arealer med frukttrær ødelagt av frostskader.

02.07.2021

39,3 millioner kroner til miljøtiltak

De foreløpige satsene for regionale miljøtilskudd for jordbruket i Vestfold og Telemark er nå fastsatt. For enkelte tiltak er det gjort noen justeringer av vilkårene. I tillegg innføres det tilskudd til klimarådgiving.

01.07.2021

Tid for vanning!

Varmt og tørt vær har skapt et stort behov for vanning i flere kulturer. I denne artikkelen bidrar NLR Viken med gode råd om vanning.

Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
ALT Installasjon
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Moskvil korn- og frørenseri
Duett - smarte løsninger