Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


22.10.2024

Møteplass for Bonden to torsdager på rad

I et samarbeid mellom samvirkeorganisasjonene og faglagene i landbruket gjennomføres møteserien Møteplass for bonden 2024. Førstkommende torsdag er det på Felleskjøpet avd Bø, neste torsdag på Felleskjøpet avd Barkåker. Hensikten med møtet er å skape en god møteplass for faglig påfyll, i tillegg til en god prat kollegaer imellom.

21.10.2024

Blåtunge i Vestfold

Sist uke ble det påvist blåtunge i Vestfold. Her har vi samlet info om sykdommen og konsekvenser.

21.10.2024

Har du møtt på geiter på Mølen i høst?

I høst går det beitende kystgeiter på Mølen i Larvik. Det er første gang med beitedyr her på mange år. Geitene beiter i regi av Kulturarv v/Vestfold Fylkeskommune. Les mer her.

20.10.2024

En mentor i drifta

Å ha en diskusjonspartner når du tar over gården, starter ny produksjon eller prøver ut nye driftsformer, kan være uvurderlig. Mentorordninga i landbruket kan være med på å gi deg en god start. Søknadsfrist 1. des.

18.10.2024

Søke tilskudd til spesielle miljøtiltak eller drenering?

Mange av kommunene har fremdeles SMIL-midler igjen. Status er en annen for dreneringsmidlene, men søk likevel, dersom du planlegger å drenere snart, da vil du få “en plass i køen” og Statsforvalteren kan melde inn behovet for midler i 2025.

17.10.2024

Nettverkssamling for Inn på tunet-tilbydere

Inn på tunet-tilbydere i Vestfold og Telemark inviteres til nettverkssamling på Grytebakke gård i Sande lørdag 9. november kl. 10.00-15.00. Påmeldingsfrist 25. oktober! Klikk her for mer informasjon og påmelding.

16.10.2024

NB! Fristen for innlevering av søknad om RMP-tilskudd er utsatt til fredag 18. oktober!!

Landbruksdirektoratet opplyser på nettsidene sine at fristen utsettes grunnet kapasitetsutfordringer i systemet.

16.10.2024

Innspill til forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket, Vestfold og Telemark

Vestfold Bondelag og Telemark Bondelag har sendt inn felles innspill til foreslått forskrift om regionale miljøkrav i jordbruket, Vestfold og Telemark. Høringsfristen var 15. oktober. Du kan lese innspillet i sin helhet her.

15.10.2024

Tid for årsmøter i lokallagene!

I løpet av de neste ukene avholder Telemarks 19 og Vestfolds 18 lokallag sine årsmøter. Lokallagas årsmøter er trivelige faglige og sosiale møteplasser, og en viktig arena for å drøfte landbrukspolitikk og medlemsaktiviteter. Hva er viktig for deg som medlem?

14.10.2024

HMS dager i Vestfold og Telemark

Er du beredt om noen nær deg faller om eller et branntilløp oppstår? Sett fokus på din egen beredskap og bli med på en dag hvor du kan få både førstehjelpskurs, slokkeøvelse og kontroll av dine brannslukkingsapparater samme dag!

NLR inviterer til HMS-dager for bønder på 4 steder i Vestfold og Telemark i oktober og november!

12.10.2024

Bygdeungdom fra Vestfold i NM i helga

Denne helga er det Høstarrangement i Norges Bygdeungdomslag. Vestfoldinger viser NRK hvordan de forbereder seg (klikk på innlegg nr 11). Vi ønsker de lykke til!

11.10.2024

Viktige frister 15.oktober -RMP-tilskudd, produksjonstilskudd og avløsertilskudd i jordbruket

15.oktober er fristen for flere viktige tilskuddsordninger for bonden. Her kan du lese mer om de aktuelle tilskuddene

11.10.2024

Kurs i Varme arbeider

Det er fortsatt ledige plasser på kurset i Varme arbeider 30.10. Påmelding snarest

10.10.2024

Gode råd for bedre jord!

Hos Norsk Landbruksrådgiving kan du hente mange gode praktiske råd for tiltak som kan gi en bedre tilstand på dyrka jorda. Les mer her.

08.10.2024

Statsbudsjettet 2025 – Noen positive grep, men klare behov for forbedringer på flere punkter!

I går la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2025, og finansministeren sier at han nå har lagt fram et budsjett for å «trygge Norge». Forventningene fra Norges Bondelag var først og fremst knyttet til etablering av en jordbrukskonto, styrking av tollvernet for norske jordbruksprodukter og styrking av beredskapstiltak.

08.10.2024

Mer effektiv utnytting av traktoren!

Det er et osean av ulikheter mellom dagens traktorer og de varianter som var tilgjengelig når traktoren virkelig gjorde sitt inntog i jordbruket! Les om hvordan du kan få til en mer effektiv utnyttelse av denne avanserte maskinen!

07.10.2024

Viktig ved endring i disponible melkekvote fra 2025

Landbruksdirektoratet minner om at “Om ein har kjøpt melkekvote i år, må ny eigar registrere kven som skal produsere på kvoten i komande år»

06.10.2024

Ugrasbekjemping i potet – forsøk

I år har NLR forsøk med formålet: Finne alternativer til Sencor mot allsidig ugrasflora, samt mot begersøtvier og svartsøtvier i potet på friland.

05.10.2024

Best på omdømme, men uten framtidstro?

Ny undersøkelse viser at ingen næring har så godt omdømme som landbruket, men folk har ikke trua på den økonomiske framtida for bønder. Les kommentar fra Trude Flatland, leder i Telemark Bondelag.

04.10.2024

Veterinærvaktordningen i Sandefjord og Larvik

Situasjonen rundt veterinærvaktordning i Sandefjord og Larvik kommuner har lenge vært uavklart. Nå er det endelig spikret. Møt de fem veterinærene her!

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag