Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


19.02.2020

Hans Harald Kirkevold gjenvalgt som leder i Norsvin Vestfold

Ca 30 personer var møtt opp da Norsvin Vestfold avholdt sitt årsmøte på Skjee-stua i Stokke. Norsvin Vestfold har hatt et aktivt år, og det har vært godt oppmøte på arrangementene.  Før det formelle årsmøtet ble satt, ønsket Hans Harald Kirkevold representanter fra Matttilsynet velkommen.  Det var Kristin H. Torkveen og Kari D. Sandbu, og de tilsynskampanjen som tema, og oppsummerte også litt om de vanligste avvikene på tilsyn som har vært i 2019.

18.02.2020

Lærte om beiterett og gjerdeplikt

Advokat i Norges Bondelag, Erlend Stabell Daling, holdt fagkveld på Gjennestad om rettigheter og plikter som beitebruker

17.02.2020

Melkeprodusenter fikk opplæring i ny avlsplan

GENO har utvikla eit nytt program for å lage avlsplan på kyr. 15 møtte opp på Melsom for å lære mer.

15.02.2020

Styremøte med stort engasjement!

Sist tirsdag hadde styret i Telemark Bondelag ordinært styremøte. Styremøtet i februar er likevel alltid litt spesielt, siden det er møtet hvor fylkesstyret virkelig starter arbeidet med jordbruksforhandlingene. I møtet stilte det også representanter fra mange landbruksorganisasjoner.

14.02.2020

Jentekveld for bondelagsmedlemmer i Vestfold

Borre og Undrumsdal Bondelag inviterer til nettverksbygging med velkomstdrink og tapas for alle kvinner i tilknytning til landbruket i Vestfold. Se invitasjon her.

13.02.2020

Sølvkalven 2019 er tildelt Styrvoll Landbruksdrift DA i Lågendalen

Utmerkelsen gis til personer som spesielt vektlegger god helse og velferd hos storfe i en sunn og økonomisk bærekraftig storfeproduksjon.

12.02.2020

Eierskiftekurs i Telemark

Nærmer det seg et generasjonsskifte? Start prosessen sammen. Guruen på eierskifte, Ole Christen Hallesby er foreleser på kurset som arrangeres i Telemark 21-22. mars.

12.02.2020

Har du forslag til EMIL-pris kandidater?

EMIL-prisen deles hvert år ut på Vestfold Bondelag sitt årsmøte. Har du forslag på EMIL-priskandidater, ønsker Vestfold Bondelag å få innspill på dette innen fredag 14. februar. Bildet er fjorårets vinner, Ingunn og Georg Skjeggestad.

12.02.2020

50 møtte på bløtkakemøte i Andebu Bondelag

På det tradisjonelle bløtkakemøte var det både alvor og show

11.02.2020

Over 100 ville høre hvorfor de bør dyrke fangvekster

NLR Viken og prosjektet “Kornsatsing i Vestfold” hadde fullt hus på møte om fangvekster på Skjeestua i Stokke. Her er en fagartikkel som oppsummerer mye av det som ble sagt i møtet.

10.02.2020

Jordvern Norge er stiftet

Jordvern Vestfold, Jordvernforeningen i Telemark og de andre regionale jordvernforeningene og -alliansene stiftet fredag 7. februar en ny nasjonal jordvernorganisasjon – Jordvern Norge

09.02.2020

Gøy å bli kjent!

7.- 8. februar møttes ca 50 tillitsvalgte samt gjester og ansatte i Vestfold Bondelag og Telemark Bondelag til inspirasjonskurs på Bø Hotell.

08.02.2020

Mild vinter gir mulighet for å ta jordprøver

Selv om frosten ligger over markene er det likevel så lite frost i bakken mange steder at det er mulig å ta jordprøver. Mangler du jordprøver til årets gjødslingsplan kan du vurdere å ta de ut nå og spare tid når våren melder sin ankomst.

07.02.2020

Vinterfest i jernalderhuset

Gjerpen og Solum Bondelag inviterte sine medlemmer til vinterfest 1. februar i Jernalderhuset på Århus gård. Det ble topp stemning!

06.02.2020

Advarer mot “de nye skogbrannene”

Selv om vi er midtvinters har storbrannen i Australia fått oss til å tenke på skogbrannberedskapen. -Norge er allerede sent ute med å skaffe nødvendig kompetanse for å bekjempe “nye typer” skogbrann, mener brannsjefen i Skien, men viser til “telemarksmodellen” i et intervju med NRK.

05.02.2020

Kjempeinteresse for smart arealplanlegging og jordvern

Alle stoler og benkene langs ribbeveggen måtte tas i bruk da Jordvern Vestfold, sammen med Fylkesmannen i Vestfold og Telemark inviterte lokalpolitikere, arealplanleggere, utbyggere og matjordvenner til jordvernmøte 21. januar med fokus på moderne arealpolitikk.

04.02.2020

Stort oppmøte og godt engasjement på kornmøte!

Korn- og frøutvalget i Telemark Bondelag arrangerte sist torsdag kornmøte på Bø Hotell. Med 53 fremmøtte må en kunne trygt slå fast at interessen for temaet var svært stor.

03.02.2020

Videreføring av partnerskapet

Samarbeidet mellom Fylkekommunen, Fylkesmannen, Innovasjon Norge og faglaga (Bondelaget Bonde- og Småbrukarlaget), det regionale partnerskapet i nye Vestfold og Telemark har hatt sitt første møte.

02.02.2020

Fokus på bedre grovfôravlinger

Ottar Flatland og Skrove samdrift i Flatdal vant grovfôrkampen i 2017. Bondebladet har i denne artikkelen fokus på hvordan de klarte det.

01.02.2020

Husdyrmøte 2020

Bonden som arbeidsgiver” og “REKO-ringer” var temaer som samlet mange interesserte til husdyrmøte på Gjennestad forrige uke.

ALT Installasjon
SB Skog
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Gå agronomen på Melsom vgs
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Moskvil korn- og frørenseri
Duett - smarte løsninger
Gå til Telemark Bondelag
Gå til Vestfold Bondelag