Fant du ikke det du lette etter, prøv et nytt søk

Kategori: Nyheter


26.09.2023

Bedriftsutviklingsprisen 2023 til Åkerkvinnene

Årets BU-pris for Vestfold og Telemark går til «6 pælær på ei snor fra Helgeroa til Stavern» – Åkerkvinnene. Gratulerer!

25.09.2023

NLR Viken søker Forsøkstekniker

NLR Viken ønsker å styrke sitt forsøksteam og søker derfor etter en praktisk og nøyaktig person som ønsker å være med å bygge et sterkt team.

24.09.2023

Landbruksregnskap – nettkurs

Mage har etterspurt kurs som retter seg mot de som jobber med landbruksregnskap. Nå tilbyr Regnskap og juridisk service (RJS) i Norges Bondelag en egen plattform for slike kurs.

23.09.2023

Fagdag – lær å stille inn plogen.

Bamble Bondelag inviterer i samarbeid med Felleskjøpet til fagdag med fokus på rett innstilling av plog. I tillegg blir det demonstrasjon av forskjellige jordarbeidingsredskaper.

22.09.2023

Åpningsfest – Geitmyra Matkultursenter, Tønsberg

Alle er velkomne når Geitmyra Tønsberg endelig åpner på Løkken på lørdag. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Det skal være sånn at ingen har lyst til å dra hjem!

21.09.2023

Etterlengtet justering i produksjonsviktordningen

Ordningen med tilskudd ved produksjonssvikt blir justert slik at korn som blir avvist eller ikke betalt på grunn av dårlig kvalitet, likevel kommer inn under ordningen

21.09.2023

Markdager med tema tørrgjødsel

Norsk landbruksrådgiving Østafjells arrangerer markdager i Øvre Telemark og Øvre Buskerud i neste uke. Tema for dagene er håndtering og bruk av tørrgjødsel og talle. Les mer her.

20.09.2023

Vestfold Bondelag søker ny organisasjonssjef!

Spennende stilling ledig! Vestfold Bondelag søker ny org. sjef etter Elin Lohne Røed (midt i bildet) som er klar for nye oppgaver i Norges Bondelag. Interessert? Her finner du mer!

18.09.2023

RMP-satsene til “Ingen jordarbeiding om høsten” er økt

Ingen jordarbeiding om høsten er en av de viktigste tiltakene gårdbrukere kan gjennomføre for å redusere avrenning. Statsforvalteren minner om at satsene er økt.

16.09.2023

Elin Røed slutter som org.sjef

Elin Røed har jobbet som organisasjonssjef i Vestfold Bondelag, og Vestfold og Telemark Bondelag, siden 2013. Fra 1. november 2023 begynner hun som avdelingssjef i avdeling for kommunikasjon, medlem og organisasjon i Norges Bondelag. Det betyr at Vestfold Bondelag nå må finne seg en ny organisasjonssjef.

14.09.2023

Derfor bør du drenere jorda

Vann er en forutsetning for plantevekst og gode avlinger, men for mye av det gode byr på utfordringer. Nibio forklarer her hvorfor du bør drenere jorda

13.09.2023

Egil og Bodhild møtte grøntnæringa

Mandag fikk Bondelagets nestledere en flott dag i Vestfold med “grønt” på agendaen.

12.09.2023

Lanserte Babycall under Dyrsku’n

Har du spørsmål om velferdsordningene i forbindelse med svangerskap og fødsel? Som medlem i Norges Bondelag kan du nå ringe «Babycall» hver ukedag med dine spørsmål.

11.09.2023

Skal du treske flomutsatt eller værskadd korn?

Det kommer en del meldinger om korn som blir avvist på møllene på grunn av kvaliteten. Her er noen råd og rettigheter til kornbøndene.

11.09.2023

Fagdag biorest/biogjødsel til landbruket

Gårdsbiogass Norge inviterer til fagdag om biorest/biogjødsel til landbruket den 4. oktober hos Den Magiske Fabrikken på Sem.

10.09.2023

Er du gammel BU-er og fortsatt har et hjerte for Bygdeungdommen?

Norges Bygdeungdomslags Høstarragement foregår 13.-15. oktober på Ulefoss. De trenger vakter! Bli med som vakt og bli inspirert av Bygdeungdommene

08.09.2023

Dyrsku’n er i gang!

Dyrsku’n er i gang. Og for ei helg dette skal bli! Det er meldt strålende vær hele helga og stevneområdet er allerede fullt av bønder, bondevenner, lokalmatelskere, kremmere, organisasjoner og masse god mat og utstyr.

07.09.2023

Dispensasjoner for bruk av glyfosat

Mattilsynet har gitt dispensasjoner for bruk av glyfosat til vekstavslutning i erter, raps og rybs til fôr.

06.09.2023

Hvordan jobber Norges Bondelag med opptrappingsplan?

Akkurat nå ligger arbeidet med en opptrappingsplan for bondeinntekta hos Landbruks- og matdepartementet (LMD). Bondelaget jobber samtidig for å legge press på politikere for at vårt standpunkt faktisk skal bli det regjeringa legger fram i et tallgrunnlag og en opptrappingsplan.

06.09.2023

Webinar – direktesåing av korn.

Torsdag 7. september kl. 20:00 arrangerer NLR Østafjells webinar om temaet direktesåing i korn. Møtet er åpent for alle, og krever ikke påmelding.

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag