Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Vestfold Bondelag inviterer til 

Medlemsmøte om jordbruksforhandlingene 2017

Man 29. mai kl 19.00 i amfiet, Gjennestad (ved gymalen)

Les mer


Medlemsmøte om jordbruksforhandlingene

Brita Skallerud på Vestfoldbesøk

27.05.17. Etter bruddet i jordbruksforhandlingene regner vi med at mange medlemmer er nysgjerrige på hva som egentlig skjedde under forhandlingene, og hvor veien går videre. Vi har tradisjon for å invitere til et møte om forhandlingene der medlemmene har mulighet til å komme med innspill og spørre om det de lurer på. Vestfold Bondelag inviterer derfor alle medlemmer til møte om årets forhandlinger, mandag 29. mai kl 19.00 på Gjennestad, amfiet (inngang ved gymsalen på skolen). Nestleder i Norges Bondelag, Brita Skallerud, sitter i forhandlingsutvalget og vil dele sitt ærlige tilbakeblikk på årets forhandlinger. Vel møtt! Se sak om tilsvarende møte ifjor.

Mange vestfoldbønder med i stormarkeringa i Oslo

Tomas Pettersen fra Lardal lagte god lyd foran Stortinget

25.05.17. Det er mektig når mange tusen bønder marsjerer opp Karl Johans gata og samler seg foran Stortinget. Det følte nok både bønder, deltakende bondevenner, ivrige skuelystne og folkevalgte Stortingsrepresentanter da bøndene inntok byen på tirsdag! Og det var mange fra Vestfold som deltok.

Vestfoldbøndene i Oslo

Oslo 230517

24.05.17. Ca. 150 Vestfoldinger klarte tirsdag å rydde tid for å dra til Oslo og demonstrere mot regjeringas tilbud i jordbruksforhandlingene.  Sammen med mellom 3 - 4000 bønder fra hele landet utgjorde vi en godt synlig gjeng som både hørtes og syntes godt i bybildet.  Flere bilder og større sak om turen kommer senere i uka. Tusen takk til alle som var med !  Les om demonstrasjonen hos Norges Bondelag.

Aksjonene avsluttes med demonstrasjon i Oslo idag

Opptog Oslo 23.05.17

23.05.17. Etter mange og kraftfulle reaksjoner på statens tilbud i jordbruksforhandlingene, avsluttes demonstrasjonene med tog i Oslo idag.  Jordbruket brøt forhandlingene tirsdag kveld, og umiddelbart kom det reaksjoner i form av plakater og bannere over hele fylket.  I de påfølgende dagene har Vestfoldbønder vært samlet hos Fylkesmannen for å si sin mening, og det har vært traktoraksjoner og blokade av Asko sitt anlegg i Larvik. I dag samles flere tusen bønder fra hele landet i bakgården på Landbrukets Hus før demonstasjonstoget går til Stortinget for en kraftfull markering.   Se nettsak om demonstrasjonen i Oslo i 2014.

Bli med til Oslo 23. mai

Opptog Oslo 23.05.17

21.05.17 Vis din støtte til norsk landbruk og matproduksjon! Bli med på opptog i Oslo 23. mai. Regjeringa viste ingen vilje til å satse på landbruket. Derfor ble det BRUDD i årets jordbruksforhandlinger. Tirsdag 23. mai samler vi bønder og venner av norsk landbruk og matproduksjon til stormønstring i Oslo. Tørker det opp til tirsdag, vil mange være opptatt med forsinket våronn. I tillegg til aktive bønder, vil vi derfor spesielt oppfordre deg som ikke sitter på traktoren denne dagen til å bli med. Er du student, pensjonist, ektefelle til en bonde, ansatt i en arbeidsplass tilknytning til landbruket, politiker eller rett og slett mener at norsk landbruk er viktig? Da oppfordrer vi deg til å bli med på opptoget. Det blir felles avreise til Oslo.

Flere traktoraksjoner

Traktor 18052017 Revetal Ingen bønder ingen mat

20.05.17 Torsdag var dagen for lokale traktoraksjoner. Flere steder ble det arrangerte traktortreff godt synlig i nærmiljøet. Målet er at folk flest skal oppleve at norsk matpolitikk handler om matproduksjon og næringsliv i egen kommune. Når jordbruksoppgjøret blir debattert i nasjonale medier, vil vi at folk skal koble dette til matproduksjonen og kulturlandskapet de har rundt seg i hverdagen. -Vi vil produsere mer mat på norske ressurser, sier lokale bønder som er skuffa over at regjeringen ikke vil satse på norsk landbruk. Regjeringen sier at de har trukket seg langt. Sannheten er at ikke en eneste gang de siste 40 år har blir inngått en jordbruksavtale med en så liten forhandlingsgevinst som det nå ble tilbudt. Ikke rart det ble brudd! Gapet øker!

Fagdag med Norsvin og Nortura 12. juni

Norsvin 160616 Gjennestad ute

20.05.17 Nortura og Norsvin Buskerud/Telemark/Vestfold arrangerer årets fagdag mandag 12. juni kl 11.00 på Gjennestad. Tema er SPF som står for spesifikk patogen frihet. Dette innebærer at dyrene i en SPF-besetning er fri for definerte sjukdomsfremkallende mikrober (patogener). Grisene i disse besetningene testes årlig. På fagdagen kommer Olav Eik-Nes, Odd Magne Karlsen og Håvard Ringnes.

Les mer i kalenderen

Bøndene blokkerer utkjøring av mat

Blokade 2017 All utkjøring stengt

19.05.17 Nå kl 06 hindrer bøndene utkjøring av varer fra matkjedenes grossistlagre. – Vi vil synliggjøre at norsk mat ikke er en selvfølge, sier fylkesleder Thorleif Müller som sammen med over 50 bønder fra Vestfold og Telemark er på plass og blokkerer ASKO-anlegget i Larvik. -Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne. Men vi må si klart ifra om konsekvensene av at regjeringa ikke vil satse på et jordbruket. Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat, sier Müller. – Vi håper forbrukerne har forståelse for aksjonen, understreker han.

Følg med i mediene.

Tønsbergs Blad dekker aksjonene

TB 18.05.2017 Bøndene aksjonerer

18.05.17 Tønsbergs Blad var tilstede når bøndene møtte Fylkesmannen i dag tidlig. Journalisten satt på med en av traktorene, men hoppet stadig av for å få gode bilder (Foto: Emira Holmøy). Dette resulterte i en artikkel som forklarer hvorfor bøndene nå er sinte, ikke på vår Fylkesmann, men på regjeringen. Anne Helene Bruserud fra Bygdeungdomslaget holdt appell: -Da jeg så tilbudet som kom ble jeg så skuffa. Dette er ikke et tilbud som gjør at unge vil velge landbruket, sier Bruserud.

Les mer hos Tønsbergs Blad (åpen nettsak)

Klar melding til regjeringas forlengede arm i Vestfold

Aksjoner 2017 i Tønsberg (5)

18.05.17. Både Vestfold Bondelag og Vestfold Bygdeungdomslag ga klar beskjed til Fylkesmann Per Arne Olsen om hvorfor bøndene måtte bryte årets jordbruksforhandlinger. Deretter ble asfalten i Tønsberg tromlet!

BRUDDET synlig rundt i Vestfold

Aksjon 2017 Andebu BL Alf Solberg

16.05.17. Redaksjonen mottar synlige bevis på at bønder rundt i hele fylket nå har begynt å aksjonere etter at det i ettermiddag ble brudd i jordbruksforhandlingene. Plakater gir klart uttrykk for at det nå er på høy tid å stoppe/snu regjeringens landbrukspolitikk! 

BRUDD: Ingen satsing på jordbruket!

Thorleif Muller etter Statens tilbud (002)

16.05.17 - Regjeringa viser ingen vilje til å satse på landbruket, og følger ikke opp Stortingets landbrukspolitikk.  Vi kan ikke skrive under på en jordbruksavtale som på sikt vil svekke norsk matproduksjon, sier leder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller. Det ble i dag klart at det er brudd i årets jordbruksforhandlinger, etter ni dager med intense forhandlinger. -Statens tilbud fører til store omfordelinger mellom grupper av bønder, sier Müller. -Jeg tror ikke det var dette Stortinget mente når de nylig vedtok at inntektsgapet mellom bønder og andre grupper skal reduseres. Dette gir liten forutsigbarhet! Å ta fra noen og gi til andre, er ikke noe løft for ei næring som representerer grunnlaget for Norges største fastlandsindustri.

Ledige stillinger på landbrukskontoret

Holmestrand Hof Sande

16.05.17 Fra 01.01.2018 vil landbruksforvaltningen for kommunene Holmestrand, Hof, Sande og Svelvik bli lagt til landbrukskontoret i Sande. Det vil samlet være behov for tre nye stillinger til å betjene det nye landbrukskontoret. Grønt Fagsenter vil oppfordre sine lesere til å tipse aktuelle kandidater om disse stillingene. Det er svært viktig for landbruket i Vestfold at vi har gode landbrukskontor med høy kompetanse.

Se stillingsannonser

Gahr Støre: - Veldig spennende drivstoffprosjekt i Vestfold

Jonas Gahr Støre om ny biodrivstoffabrikk i Vestfold

15.05.17. Ap-leder og stratsministerkandidat Jonas Gahr Støre var veldig positiv etter at han mandag hadde fått orientering om Larvik-bedriften Bergene Holms planer om å bygge fem store fabrikker for biodrivstoff, blant annet i tilknytning til Haslestad Bruk i Hof skriver Vestviken24

Nå kan du kjøpe mat som hotellet pleide å kaste

Farris Bad tilbyr mat som ellers ville blitt kastet  Foto fra Vestviken24

14.05.17. For å redusere matsvinnet tilbyr Farris Bad nå et opplegg hvor larviksfolket kan kjøpe buffet-mat for en billig penge. – Dette er en kamp mot å kaste masse unødvendig mat. Dessverre havner altfor mange gode råvarer i søpla, sier Benedicte Eian Iversen, Food og Beverage Manager i Farris Bad til Vestviken24  

Pirates of the Langevann

Padle in kino på Langevann

14.05.17. Det er ikke bare bading, grilling og flotte turløyper ved Langevann i Re. Sist helg tok bygdeungdommene årene fatt og skvulpa innom «padle-in kino» på Langevann. Det ble et svært vellykket arrangement. -Siden dette var historiens aller første «padle-in kino», måtte ting tas litt som det kom, forteller Mina Marie Nyhus, infoleder i Re bygdeungdomslag til Re avisa  

Drømmer om kortreist Mirakelbrød!

Drømmer om kortreist Mirakelbrød

13.05.17. Duften av nystekte brød møtte Vestfoldbøndene da de inntok With bakeri tidlig en mandag morgen i april. Det ble et spennende møte mellom bonde og baker hvor vi fikk diskutert hvordan vestfoldbøndene kan dyrke best mulig kornråvarer for å sikre bedre og mer kortreiste brød og bakervarer. Det markerte samtidig kick off for årets Her vokser det brød - aksjon. 

Arbeidspraksis gir flyktninger bedre språk

Habte og Lie på Tufte Gård

13.05.17. Etter to måneder med arbeidspraksis hos Harald Lie på Tufte gård i Våle blomstrer Kflay Asmerom Habtes norskkunnskaper. Arbeidspraksisen er en del av introduksjonsprogrammet for flyktninger som styres fra NAV. Se flott sak om arbeidspraksisen til Habte i NRK Vestfold

 

Bønder kan kontakte NAV direkte, men hos Harald Lie er det Vestfold Landbrukstjenester (VLT) som har arbeidsgiveransvaret for Habte. Skulle du som leser dette og er bonde være interessert i en tilsvarende ordning så ta kontakt med VLT på telefon 33 33 51 45!

Regjeringen tilbyr meg flere titalls tusen i minus!

Flott kulturlandskap i Vestfold

12.05.17. Mange bønder sitter nå og regner på hva Statens tilbud i årets jordbruksoppgjør betyr for sin gård. Vestfold Bondelag er glad for konkrete tilbakemeldinger. -For oss på Tufte betyr det at vi ikke ender på den presenterte snittøkningen på +9000, men på omtrent minus kr 78.000, sier Harald Lie som er melkebonde i Våle. Han er bekymret for at Vestfolds flotte kulturlandskap vil gro igjen hvis Statens tilbud blir stående.

Smart oppvarming av kyllinghus i Andebu

Sigbjørn Rød fra Andebu har smart oppvarming av kyllinghuset

11.05.17. Prosjektet «Klimasmart landbruk» har som formål å redusere klimaavtrykket til norsk landbruk ved å sikre bedre informasjon og gode verktøy for klimasmart drift på norske gårdsbruk. Hver dag lanseres en ny klimaløsning, og i dag er det  den smarte oppvarming av kyllinghuset til Andebu-bonden Sigbjørn Rød som presenteres.

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Grøfting AS Kontakt oss på mob 95808929