Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Fare for spekulasjon

AU Jordbrukets krav 2015 utsnitt

27.08.16 - De foreslåtte endringene i konsesjonsloven gir så store smutthull at loven mister sin funksjon! Dette sier leder og nestleder i Vestfold Bondelag, Thorleif Müller og Harald Lie, i en kronikk som har stått i flere Vestfoldaviser. De håper opposisjonen, regjeringens støttepartier og ikke minst grasrota i regjeringspartiene gjennomskuer dette forsøket på å fjerne en lov flertallet ønsker å beholde. Fylkestinget i Vestfold behandler sitt høringssvar i et utvalgsmøte 7. september. Müller og Lie er tilfreds med at fylkesrådmannens innstilling avviser tre av de alvorligste endringene med begrunnelsen "muligheten for spekulasjon er såpass stor at endringen ikke anbefales". Trykk "les mer" for å se hele kronikken.

Nok en flott Åpen Gård på Rørås

Espen Rørås var nok en gang vertskap for Åpen Gård i Sem

26.08.16. Monica og Espen Rørås er nok av de bøndene i Norge som har hatt flest Åpen Gård arrangement på sin gård. Det er prisverdig at bønder sier ja til å la folk få komme inn på en gård i drift. I og med at de driver en gårdsbarnehage er de vant til liv på gården, men når hele Tønsbergs befolkning inviteres på en dag blir det ekstra mye liv!

Åpen Gård på Verdens Ende

Foto hentet fra www.stallverdensende.no

26.08.16. Stall Verdens Ende ligger ytterst i havgapet på verdens ende på Tjøme med Færder nasjonalpark som nabo. Sist søndag åpnet Monica Larsen både stall og gård da det ble arrangert Åpen Gård på Verdens Ende.

Åpen Gård i Ramnes og Larvik til helga

Åpen Gård Illustrasjon

25.08.16 Etter 5 arrangementer forrige helg, er det nå til helga Åpen Gård i Ramnes og Larvik. De lokale Bondelag ønsker velkommen i samarbeid med henholdsvis Bygdetunet på Brår og Lågendalsmarkedet. Det er ulike aktiviteter og opplevelser.  Felles er mulighet for å oppleve dyr og maskiner, nyte god mat og ikke minst - treffe mange hyggelige mennesker! I mange bygder har Åpen Gård blitt en sosial møteplass.

Les mer om Åpen Gård arrangementene lørdag 27. og søndag 28. august

Informasjon til bonden nr 3 - 16 er klar

16-3 INFORMASJON TIL BONDEN

25.08.16. Informasjonsskrivet "Informasjon til bonden" har mye nyttig informasjon og blir sendt til alle bønder i Vestfold som søker produksjonstilskudd. Nå er årets tredje infoskriv på vei i posten og her kan man lese om høstens kurstilbud, tilskuddsordninger, aktuelle samlinger, gunstige tømmerpriser og at Bondens Marked ønsker kontakt med Vestfold-produsenter da de skal starte opp i Sandefjord neste år.

Last ned infoskriv til Bonden nr 3/16 her 

Viste fram andelslandbruk i Horten

Åpen Gård Grette Andelsgård Borre og Undrumsdal 2016 (1)

24.08.16. Borre og Undrumsdal Bondelag arrangerte Åpen Gård på søndag. Ekstra spennende var det at arrangementet var lagt til Ann Helen Hagen på Grette Andelsgård. De besøkende fikk dermed anledning til å se hvordan andelslandbruk kan drives. 

Vestfold Kooperativ åpner nye avdelinger

Kooperativet logo

24.08.16. Nå åpner det flere avdelinger i Vestfold Kooperativ. I tillegg til Nøtterøy, åpnes det også lokale avdelinger i Horten og Tønsberg. Denne uken inviteres det til informasjonsmøter hvor man kan få vite mer om hva Kooperativet dreier seg om. I går var det i Horten, i kveld er det i Tønsberg. Klikk på Les mer for mer informasjon eller gå inn på hjemmesiden www.vestfoldkooperativ.no 

Vellykket Åpen Gård i Sandefjord

Vertskapet på Vataker gård    Foto Per Olav Hunskaar

23.08.16. I Sandefjord er det populært med Åpen Gård. Så også i år. Sandar Bondelag melder om at det mysset med folk hele dagen og de anslår at så mange som 1500-1600 mennesker var innom da Anita og Harald Vataker åpnet gården på Øvre Lingelem.

Over 800 på Åpen Gård i Holmestrand

ÅG BHBL Høyhopping 2

21.08.16 I Holmestrand fant folk veien til Gunnerud for å delta på Åpen Gård. Botne og Hillestad Bondelag forteller at det var godt over 800 besøkende. Julie og Åsmund Hagen hadde tunet fullt av unge og gamle som ville se drifta på gården og kose seg med rømmegrøt og grillmat. Det var et stort område som var rigget til, og gode muligheter for nærkontakt med forskjellige dyr. På bilde ser dere hopping i høyet, som alltid er populært for ungene.

Felleskjøpets prognose for korn

korn - Foto: Alexander Nussbaum

20.08.16 Felleskjøpet har nå kommet med de første prognosene for tilgang og forbruk av korn i sesongen 2017/17. Felleskjøpet er markedsregulator på korn og skal legge til rette for at alt norsk korn kan bli brukt best mulig i samsvar med kvaliteten. Hos Felleskjøpet kan du laste ned den fullstendige prognosa (10 sider). Det er foreløpig stor usikkerhet, og mye vil også være avhengig av været videre i august og september.

Se prognose hos Norske Felleskjøp

Tresker korn til 350000 brød!

Her treskes det korn til brød   Foto Nils-Erik Kvamme, hentet fra artikkel i ØstlandsPosten

19.08.16. Sol fra blå himmel denne uka har vært en gave fra oven for distriktets kornbønder. Kornhøsten var få nedbørsmillimeter fra å bli dyrefor.

Mandag kunne far og sønn Bårnes kjøre treskeren ut på jordet i Brunlanes. Det ble korn til mange brø, kunne Østlands-Posten konstatere!

Følg seminar fra Arendalsuka

Arendalsuka

19.08.15 I dag kl 12-16 kan du se direkte fra et seminar om det grønne skiftet på Arendalsuka. Jordbrukets og skogbrukets bidrag til det grønne skiftet er tema. Det er leder Lars Petter Bartnes som stiller fra Bondelaget i dette seminaret arrangert av Kvinner i Skogbruket, Norges Bondelag, Norges Skogeierforbund, Norske Felleskjøp og Zero.

Gå til Norges Bondelag for å følge programmet

Stokke Bondelag deltok på Markens Grøde

Markens Grøde 150816 tunet salgsboder

18.08.16 I helga arrangerte Bygdetunet i Stokke og Vestfold Bonde- og Småbrukerlag den årlige markedsdagen for store og små, Markens Grøde. Der feiret de innhøstingen av årets avlinger med lokal mat og kortreist marked. Det var åpent museum, varme vafler og rømmegrøt. Stokke Bondelag deltok også med traktorer, kalver og hopping i høyet, eller halmen. Det var omtrent 4000 personer innom på arrangementet.

NRK-oppslag om belgvekster

NRK Belgvekster

17.08.16 I går arrangerte Norsk Landbruksrådgiving Viken en markdag om belgvekster i et demonstrasjonsfelt på Gjennestad. Dette var et åpent arrangement der også kokker, forbrukere og andre interesserte kunne møte opp å høre om potensialet for lokalproduserte berlgvekster. NRK møtte også opp og laget et flott oppslag.

Les "Ønsker at flere skal spise belgvekster" hos NRK Vestfold

Stor aktivitet i Lardal

Lardal Marked 140816 Bondelagsstand

17.08.16 Annet hvert år arrangeres det markedsdag i Svarstad, og så godt som hele bygda er på beina for å få dette med seg. Det kommer også en god del tilreisende. Lardal Bondelag stilte opp med mange aktiviteter. Østlandsposten omtalte dette som et bondelands tivoli. På bildet ser dere den godt besøkte Bondelags-standen der de informerte om Bondelaget og prøvde å verve nye medlemmer. Lokallaget hadde også rigget til høyhopping, "nåla i høystakken", tråtraktorer, konkurranser og storsekkhopping.

Gartnerhallen trenger flere økoprodusenter

Gartner. Logo liten

15.08.16. Gartnerhallen ønsker å kartlegge mulighetene for vekst i økologisk produksjon. Spørsmålet rettes mot de som driver økologisk i dag og til potensielle produsenter utenfor Gartnerhallens medlemsmasse. Behovet for økologiske produsenter er stort, spesielt innen frilandsgrønnsaker, lagringsgrønnsaker, potet, frukt og bær. Ta kontakt med Gartnerhallen innen 1. september!  Les mer hos Fylkesmannen/Økologiske foregangsfylker. 

Opplevelser og aktiviteter i Vestfold

ÅG BHBL 2015 Høyhopping 2

14.08.16. Det er mye å finne på i Vestfold nå på sommeren. Og mange av opplevelsene er knyttet til gårder i Vestfold. Visit Vestfold har en oversikt over aktiviteter for barn. Her finner du informasjon om blant annet Foldvik Familiepark, Buggegården og Stall Verdens Ende.  Det er flere gårder som også har gårdsbutikk/lokalmatutsalg. På nettsidene til Vestfoldmat finnes oversikt over noen av disse. De nærmeste ukene nå blir det i tillegg arrangert Åpen Gård mange steder i Vestfold. En oversikt over hvor og når dette er finnes på nettsidene til Norges Bondelag.  Se også annonse i lokalpressen til uka, samt omtale her på våre nettsider.  

Skogkveld i Sande 23. august

Viken Skog. Skogkveld 2016

13.08.16. Klimaet er i endring og det gir skogbrukere nye utfordringer. I den anledning inviterer Viken Skog til en serie skogkvelder med tema: «Robuste skoger for et endret klima»  Møt opp for en hyggelig og faglig ettermiddag i skogen. Det vil bli grilling, fagposter og skogquiz. I tillegg er du med i trekningen av en proff ryddesag fra Stihl og bålpanne fra Espegard! Les mer hos Viken Skog.

Ledig stilling som kornrådgiver

Hveteåker. Foto John Ingar Øverland

12.08.16. NLR Viken har behov for å styrke sin bemanning innen kornområdet, og søker derfor en ny rådgiver til å være med å videreutvikle rådgivingen sammen med Fagteam Jordbruk. Som rådgiver vil du få en spennende og aktiv arbeidsdag med mange ulike utfordringer. Rådgiveren vil også være svært delaktig i de ulike feltforsøkene som utføres.  Tiltredelse snarest mulig.  Mer info hos NLR Viken.

Markdag belgvekster 16. august

Belgvekster demofelt 2016. Foto Kari Bysveen

12.08.16. I Vestfold er det potensial for mer dyrking av belgvekster. Dette er interessant for vekstskiftet, mangfold og sjølforsyning. Det er sådd et demofelt med diverse erter og bønner, samt soya, lupin og linser, og NLR Viken, Findus og Fylkesmannen i Vestfold inviterer til markdag og Markering av FN sitt kjernebelgvekstår Tirsdag 16. august, kl 10-13 på Gjennestad.  Arrangementet egner seg for både konvensjonelle og økologiske produsenter.  Les mer hos NLR Viken.

 

 

Påmelding Klimasmart Landbruk

Invitasjon og program

Aktivitetskalender

27.08.16
-
28.08.16
11:00
16:00
27.08.16
-
28.08.16
12:00
16:00
28.08.16
12:00
-
16:00
03.09.16
-
04.09.16
12:00
16:00
03.09.16
12:00
-
16:00
04.09.16
12:00
-
16:00
17.10.16
-
18.10.16
19.10.16
19:00
-
22:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
Annonse Fjøssystemer
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Grøfting AS Kontakt oss på mob 95808929