Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Enighet om markedsordninger for korn

Markedsordning korn Krogvik, Skuterud og Skorge

24.10.16 - Det er veldig bra at hele næringa slutter opp om markedsordningene for korn og Norske Felleskjøp som markedsregulator, sier generalsekretær i Norges Bondelag, Per Skorge. Han deltok i dag i et møte med Felleskjøpet Agri, Felleskjøpet Rogaland Agder, Fiskå, Norsk Bonde- og småbrukarlag, Norgesfôr, Norgesmøllene og Strand Unikorn om markedsordningene på korn. I møtet ble partene enige om viktige spørsmål om markedsordningene for korn, og formulerte sammen noen utfordringer til hvordan ordninga kan bli enda bedre. 

Les mer hos Norges Bondelag

HMS-kurs

Praktisk HMS1

24.10.16. Høstens HMS-kurs starter på Gjennestadtunet tirsdag 8. november kl 16.00. Arbeidsmiljøloven pålegger alle som er leder for en virksomhet å kunne dokumentere HMS-kompetanse. Kurset består av 3 deler: Del 1: Samling med lærer. Del 2: Nettbasert egenstudie.  Del 3: Gårdsvandring med lærer (sted og dato for gårdsvandringa bestemmes på første samling).  Mer informasjon og påmelding her.

Mulig opptrapping av strømstreik

samdriftsfjøs ake lite.JPG

23.10.16 EL & IT Forbundet vil ta ut alle medlemmene sine i streik fra mandag. Streiken kan føre til at det tar lang tid før feil på strømnettet blir rettet. Norges Bondelag har tatt kontakt med EL & IT Forbundet for å avklare praksis for dispensasjoner. Bønder med husdyrhold vil få dispensasjon ved strømbrudd av hensyn til dyrevelferd. Dersom bønder med husdyr opplever strømbrudd nå, må de melde fra på vanlig måte og være tydelig på at det gjelder husdyr. Da vil strømselskapet søke forbundet om dispensasjon for å kunne utbedre feilen.

Meld deg på nå!

Facebookbanner Klimasmart landbruk 22.11.2016

22.10.16 Det snakkes mye om klima, men hva kan vi gjøre? Hvordan kan vi redusere utslippene fra landbruket? Hvordan skal vi tilpasse oss et endret klima? Vestfold Bondelag arrangerer en konferanse om klimasmart landbruk sammen med Fylkesmannen og Fylkeskommunen. Denne er for bønder, rådgiverer og landbruksforvaltning (eks landbrukskontorene). Det blir mange korte innlegg der dyktige foredragsholdere er bedt om å være konkrete og gå rett på sak. Vestfold Bondelag tror denne dagen kan gi oss mer kunnskap og praktiske eksempler.

Gå til kalender for mer informasjon og program

Gå direkte til påmelding

Ny leder i Andebu Bondelag

ÅM Andebu 181016 Forsamlingen

21.10.16 På årsmøte i Andebu Bondelag ble Erik Grytnes valgt til ny leder etter Alf Solberg. Han driver med korn og sau. Solberg fortsetter som styremedlem sammen med Hans Skjelland (nestleder), Andreas Aske (ny) og Trygve Skaara (opprykk fra 1. vara). Det var et trivelig årsmøte på Badstua i Andebu med god servering. Hans Edvard Holtung fra fylkesstyret var på besøk. Han var spesielt bedt om å fortelle om biogassprosjektet i tillegg til vanlig stoff fra fylkeslaget.

Team Gris Øst sitt fagmøte godt mottatt

Norturamøte 101016 Målfrid Narum

21.10.16 Nortura Region Øst hadde 10. oktober et fagmøte i Tønsberg. Dette var ett av en serie møter for Norturas svineprodusenter i Region Øst. Bildet viser fag- og seminsjef i Norsvin, Målfrid Narum, som var en av foredragholderne. En kommentar fra publikum var at dette hadde vært "et av de beste fagmøtene på Nortura siden 90 –tallet!" – så kan tyde på at Nortura har truffet godt med årets opplegg!

Endelig satt den!

Anne Helene Bruserud Norgesmester motorsag

20.10.16 Anne Helene Bruserud fra Andebu ble norgesmester i motorsag på Høstarrangementet til Norges Bydgeungdomslag i helga. Dette foregikk på Nærbør i Rogaland. -Endelig satt den, sier hun etter å ha blitt nummer to i flere år. Anne Helene Bruserud er bygdepolitisk nestleder i Vestfold Bygdeungdomslag, nestleder i Andebu Bondelag og 3. vara til styret i Vestfold Bondelag. Hele Grønt Fagsenter gratulerer!

Se oppslag i Sandefjords Blad om Norges beste sagfører

Jordvern Vestfold vil bli hørt i Sandefjord

Planutvalgsleder Tor Steinar Mathiassen fikk et kvadratmeterbrød

20.10.16 Jordvern Vestfold føler ofte at deres høringsuttalelser "blir borte" i haugen av innkomne uttalelser. Nå ønsker de å komme i mer direkte dialog og inviterte seg selv til Sandefjord kommune. Fra administrasjonen fikk de møte landbrukssjef, plan- og bygningssjef og arealplanleggere. Leder i plan- og utbyggingsutvalget Tor Steinar Mathiassen fra Høyre (bildet) hadde også innkalt hele utvalget han leder. Her får han overrakt kvadratmeterbrødet av leder i Jordvern Vestfold, Sigbjørn Fjørvold.

Les mer hos Jordvern Vestfold

Landbrukspolitisk møte på Fossesholm

Fossesholm 131016 Eva og Thorleif

19.10.16 Flere vestfoldinger hadde tatt veien til det landbrukspolitiske møtet på Fossesholm som Øvre Eiker Bondelag, Buskerud Bondelag og Vestfold Bondelag arrangerte 13. oktober. Det er alltid inspirerende å høre på de som kan sine ting, det beviste Christian Anton Smedshaug fra Agri Analyse og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, da de innledet. Eva Nordlund fra Nationen sørget for at innlederne fikk de rette oppfølgingsspørsmålene. Leder i Vestfold Bondelag oppsummerte møtet, her takkes Nationens Eva Nordlund.

Maskinførerkurs

Hjullaster og gravemaskin

19.10.16.  SNS Vestfold arrangerer i samarbeid med AOF Telemark/Vestfold Maskinførerkurs på Gjennestad Gartnerskole med oppstart 8. november kl 17.00.  Dette er teoridelen av kurset. Praksis og oppkjøring kommer i tillegg.  Hvilket behov hver deltaker har for organisert praksiskjøring vil bli kartlagt i løpet av teorikurset. Påmelding snarest, og innen 31.10.  Kursinfo vedr. kurs i november 2016.

Tilskudd til klimatiltak på gården

Solceller Norges Vel

18.10.16 Men vi venter på at regjeringen skal innføre en ordning med klima- og miljøfond, tar Vestfold Fylkeskommune saken i egne hender. Hovedutvalg for klima og energi ønsker å gjøre en innsats for å påskynde overgangen til fornybar energi og bevilger inntil 1 million kroner til tiltak som bringer oss i den retningen. Inntil 50 % av totalkostnadene begrenset til 50.000,- kan utbetales til hvert enkelt tiltak. Forutsetningen er at tiltaket sparer energi, gir overgang til bruk av mer ny fornybar energi, eller gi økt produksjon av det. Privatpersoner og berdrifter kan søke. Frist er 31.10.

Les om tilskuddsordning for klimatiltak hos Vestfold Fylkeskommune

Ny leder i Våle Bondelag

Svein Ivar Aanestad

18.10.16 Svein Ivar Aanestad (bildet) ble valgt til ny leder da Våle Bondelag avholdt sitt årsmøte i forrige uke. Lokallaget melder om at 18 glade medlemmer var til stede på Våle prestegård. Våle Bondelag er første lokallag ut med årsmøte i år. -I fjor var vi siste lag ut, så i år snudde vi på flisa, heter det i referatet. Se flere bilder fra årsmøtet.

Aftenposten om norske poteter

BJertnæs og Hoel Aftenposten 141016

17.10.16 I helga skrev Aftenposten om nye norske potetsorter både i papirutgaven og på nett. Det var Bjertnæs og Hoel på Nøtterøy som ble intervjuet under overskriften "4 av 10 poteter er importert. Nå bytter norske bønder ut kjente sorter for å gjenvinne matfatet". -Vi mener det burde være mulig å redusere importen av poteter, sier Åsmund Bjertnæs til Aftenposten, -Da må vi her i Norge også produsere små, delikate poteter som forbrukeren vil ha.

Les saken hos Aftenposten

Gartnerkongress i Tønsberg

Gartnerkongressen 2016. Logo.

17.10.16.  I år arrangeres Gartnerkongressen 11. - 13. november på Quality Hotel i Tønsberg. Gartnerkongressen er en viktig møteplass for Gartnerhallens medlemmer og samarbeidspartnere, og for andre som er interessert i matproduksjon og frukt og grønt. På kongressen møter du blant andre Landbruks- og matminister Jon Georg Dahle, leder i Agri Analyse Christian Anton Smedshaug og journalist, matskribent og forfatter Yngve Ekern. Konferansier er Per-Asbjørn Andvik.  Program og påmelding hos Gartnerhallen


 

Landbrukshelga 2017

Landbrukshelga logo

16.10.16. Nå er det snart tid for Landbrukshelg igjen!  Hold av helga 28. - 29. januar 2017.  Da blir det fag og fest på Quality Hotel Skjærgården i Langesund. Det blir mange forskjellige kurstilbud å velge mellom. I tillegg kommer Jan Grønseth fra TV-serien "Helt naturlig" til åpninga, og Aasmund Nordstoga skal lose oss gjennom festmiddagen. På forrige Landbrukhelg var vi 200 mennesker med smått og stort, så vær kjapp og meld på deg selv og resten av familien.  Husk å få med ungdommen!  Det er rabattert pris for barn og ungdom.  Mer informasjon og påmelding her

Storfèdag i Våle

Kuer ute.

15.10.16. I samarbeid med NORTURA og TINE ble det denne uka arrangert Storfèdag hos Gunvor og Harald Lie i Våle.  Selv om Tufte Gård drives økologisk, er avdråtten minst like høy som på konvensjonelt drevne gårder. Etter en interessant omvisning på Tufte Gård flyttet forsamlingen seg til Fjellborg-lokalet.  Der ble det mat og Trygve Solberg fra Geno fortalte om arbeidet og forskninga rundt avl knyttet til innhold i melka og utnyttelse av beiet. Les mer i Reavisa.

Norges Bondelag flytter

Denne helgen flytter Norges Bondelag inn i nye flotte lokaler i Hollendergaten 5. Under flyttingen vil e-postsystemet til alle ansatte være nede. Dette gjelder både hovedkontoret og fylkeskontorene. Mandag 17.oktober klokken 06.00 skal alt være igang igjen.  Nettsidene vil være operative. Her finner du kontaktinformasjon, så bruk SMS eller telefon hvis du trenger kontakt med noen i løpet av helga.

Les mer hos Norges Bondelag.

Betraktninger fra den grønne øya III

Irsk svineprodusent utsnitt 2

14.10.16 -Send våre irske venner en liten tanke neste gang du gruer deg til KSL-revisjon, skriver Elin Røed i en ny refleksjon etter møte med irske bønder. -Våre revisorer stiger ikke rasker på karrierestigen om de avdekker mange avvik hos deg. På ledermøtet i Irland fikk Vestfold Bondelag møte en svineprodusent (bildet) som med stor innlevelse fortale om sine erfaring med EU's skjemavelde og byråkrati.

Høstmarked i Tjølling lørdag

~Grønnsaker med pose fra Bondens Marked.jpg

14.10.16. Lørdag 15. oktober kl 10-14 inviterer Tjølling Bygdekvinnelag og Tjølling Bondelag til det tradisjonelle HØSTMARKEDET på Bøndenes Hus i Tjølling. Det blir salg av blant annet poteter, grønnsaker, epler, egg, bakerovnsbrød og kaker.  Det blir også mulighet til å nyte nystekte vafler, kaffe og rømmegrøt i kafeteriaen. Høstmarkedet har blitt en hyggelig tradisjon og sosial møteplass for bygda. Overskuddet går til Barnevernsprosjekter i Larvik.  Det er ikke betalingsterminal, så husk kontanter.

Plantevernkurs

sprøyting.jpg

13.10.16. Høstens plantevernkurs starter på Melsom vgs. i Stokke tirsdag 25. oktober kl 18.30.  Neste kurs blir i februar/mars 2017. Kurset er både for de som skal fornye plantevernbeviset, og for de som skal ta beviset for første gang.  Kurset går over 2 kvelder for de som skal fornye, og 4 kvelder for de som skal ta plantevernbevis for første gang. Påmelding snarest.  Les mer hos Studieforbundet næring og samfunn.

Påmelding og info Klikk her

Påmelding Klimasmart Landbruk

Invitasjon og program

Aktivitetskalender

25.10.16
18:30
-
22:00
25.10.16
19:00
-
22:00
26.10.16
19:00
-
22:00
26.10.16
19:00
-
22:00
26.10.16
19:00
-
21:00
27.10.16
18:30
-
22:00
Gå til Kalender

Været

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
Annonse Fjøssystemer
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Grøfting AS Kontakt oss på mob 95808929