Skip Navigation LinksDu er her > Forsiden

Tid for kretsmøter, årssamlinger og årsmøter

Gilde logo

22.02.17. Det er igjen tid for kretsmøter og årssamlinger i mange av  landbrukets bedrifter.  Nortura og Felleskjøpet starter kretsmøtene denne uka. TINE har sin årssamling 13. mars på Karlsvika Gård.

(Det ryktes at ei Sølvtine tilfaller et Vestfoldbruk) Som eier av en samvirkebedrift kan du ta del i beslutningsprosesser, og være med å påvirke retningen selskapet skal gå. Mange andre landbruksorganisasjoner har også sine årsmøter de nærmeste ukene.  Finn info om årsmøtet på den aktuelle organisasjons nettsider, og møt opp for å sin din mening!

Ledig stilling som grovfôrrådgiver - frist i morgen

Grovfôr. Bilde fra NLR Viken.

21.02.17. NLR Viken søker grovfôrrådgiver - som også vil ha fokus på økologisk dyrking, miljø og klima.  De søker en rådgiver som vil være med å videreutvikle rådgivingen innen disse fagområdene.  Som rådgiver får du en spennende og aktiv arbeidsdag med mange ulike utfordringer. Søknadsfrist i morgen 22. februar.

Se hele stillingsannonsen hos NLR Viken.

Trine Hasvang Vaag innstilt som ny styreleder i Nortura SA

Trine Hasvang Vaag Nortura

21.02.17 Hun vil, dersom hun blir valgt på Norturas årsmøte i april, overta etter Sveinung Svebestad som i fjor høst ga valgkomitéen beskjed om at han ønsker avløsing etter 9 år som styreleder i Nortura. Nortura omsetter for mer enn 23 mrd. Samvirkeselskapet er eid av over 18 000 bønder og er markedsregulator på kjøtt i Norge. De opplever samtidig er tøffere kamp om hylleplassen i norsk dagligvare. Trine Hasvang Vaag har lang erfaring i landbruket og organisasjoner, bla annet som fylkesleder og styremedlem i Norges Bondelag.

Les mer hos Nortura

Nøtterøy og Tjøme Landbrukslag på fagtur

Nøtterøy og Tjøme 160217 Middag på brygga i Tønsberg

20.02.17 Torsdag 16. februar reiste bønder fra øyene på studietur til Den Magiske Fabrikken på Tarandrød utenfor Tønsberg. Her omdannes matavfall fra Vestfolds innbyggere og husdyrgjødsel fra bøndene til verdifull biogass og næringsrik biogjødsel. Dette kutter utslipp av klimagasser både i landbruket og ikke minst i transportsektoren. Som vi ser på bildet ble kvelden avsluttet med en god middag på brygga i Tønsberg.

Gode diskusjoner i Botne og Hillestad Bondelag

BHBL 140217 Medlemsmøte om jordbruksforhandlingene

18.02.17 Styret i Botne og Hillestad Bondelag inviterte tirsdag til innspillsmøte om jordbruksforhandlingene. Elleve medlemmer var engasjert og hadde mange meninger. Styret sammenfattet diskusjonen og har sendt et fylkdig innspill til Vestfold Bondelag. På topp står tollvernet, som er viktig for bonden, men også for alle arbeidsplassene i matindustrien i Vestfold. Botne og Hillestad Bondelag mener at det er viktig å bevare landbruket over hele landet, og at vi trenger bruk av alle størrelser.

Har du forslag til EMIL-pris kandidater?

EMIL Takketale

17.02.17 EMIL-prisen deles hvert år ut på Vestfold Bondelag sitt årsmøte. Har du forslag på EMIL-priskandidater, ønsker Vestfold Bondelag å få innspill på dette innen 20. februar. Juryen består av arbeidsutvalget i Vestfold Bondelag. Prisen deles ut på årsmøtet i Vestfold Bondelag 16. mars. I fjor gikk prisen til Kristin Stenersen og Bjørge Madsen som driver Skjærgaarden Gartneri. De fikk prisen først og fremst for sin åpenhet, sin positivitet, sine evner til å knytte allianser og sine originale og gode måter å visualisere og presentere sitt budskap på. EMIL står for entusiasme, motivasjon, ideer og lagspill. Tips oss på E-post her eller tlf. 33363200 eller SMS til 92818333.

Nortura med 100 millioner i bedret resultat

NORTURa Sem

17.02.16 I går ble resultatet for Nortura i 2016 lagt fram. Nortura bedret sitt resultat med over 100 millioner i 2016, og har dermed landet sitt beste resultat noen gang. I tillegg er det laget en analyse som viser verdiskapinga selskapet bidrar med over hele landet. Selskapet omsatte for over 23 mrd i 2016, og har 32 fabrikker, 5 179 årsverk og 18 314 bønder som leverer til selskapet. -At Nortura finnes, gjør en stor forskjell for mange lokalsamfunn og bidrar til verdiskaping og velferd i nær sagt hver eneste kommune i landet, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Les mer hos Nortura

Årsmøte i Norsvin Vestfold

Norsvin 080217 Styret 2017

16.02.16 Forrige uke avholdt Norsvin Vestfold sitt årsmøte. Hele 36 personer møtte opp på Skjeestua i Stokke. Det trakk nok mange at leder i Norsvin, Geir Heggheim, deltok med foredrag. Han måtte også svare på spørsmål fra medlemmene.  Hans Harald Kirkevold ble gjenvalgt som leder her i Vestfold.

Bondevettprisen er utdelt

Bondevett

15.02.17. Norges Bondelag deler ut Bondevettprisen til personer utenfor eller i norsk landbruk som har profilert landbruket på en positiv og overraskende måte som samtidig er med på å bygge opp under betydningen av norsk mat, matkultur, historie og opprinnelse. Årets pris gikk til familien til Ida Kleppe og Sverre Brufladt. De spiste kun norsk mat i en måned, og lagde TV-dokumentar av det.  Les mer hos Norges Bondelag.

Bondelagsjentene i Borre og Undrumsdal med nettverksbygging

Borre og Undrumsdal-jentene

14.02.17. Bondelagsjentene i Borre og Undrumsdal inviterte lørdag til nettverkstreff for alle kvinner med tilknytning til landbruket.  Samlingen ble holdt i grillhytta på Stenbjørnrød Gård, og var svært vellykket.

Vestfold Bondelag støtter tiltak for å redusere gåsebestanden

Gås på Jarlsbergjordene2 Foto Hans Edvard Torp

13.02.17.  -Gås er en jaktbar ressurs som våre medlemmer også ønsker å utnytte, men mange av våre medlemmer er så plaget med skader fra gjess at vi støtter forslaget om å redusere gåsebestanden ved eggplukking/-punktering. Både for grågås og hvitkinngås. Vi ber samtidig om at det jobbes videre med å åpne jakttid på hvitkinngås slik at denne arten, som synes å være i sterk vekst i Vestfold, også kan utnyttes som en jaktbar ressurs. Dette skriver Vestfold Bondelag i en uttalelse til Fylkesmannens høring om reduksjon av gåsebestanden i Vestfold.

Les Fylkesmannens høringsnotat "Reduksjon av gåsebestanden i Vestfold" 

Info til Bonden nr 1 2017

Info til bonden nr 1 2017

12.02.17. Fylkesmannen i Vestfold har nettopp sendt ut Info til Bonden nr 1 2017. Her kan man lese om nytt søknadssystem for produksjonstilskudd i 2017, bestilling av skogplanter, hvem som kan hjelpe deg med ungskogpleie, når det er plantevernkurs og mange andre nyttige kurs og samlinger.

Hvis du ikke har fått den i posten ennå kan du lese Info til Bonden nr 1 2017 her

Færre dødsulykker i landbruket

Praktisk HMS1

11.02.17. Fire personer mistet i fjor livet på grunn av arbeidsulykker i landbruket. Over en treårsperiode er antallet dødsulykker i næringen blitt halvert, viser en ny rapport fra Arbeidstilsynet. Tryggere sammen heter Norges Bondelags prosjekt som er igangsatt for å motivere medlemmene i lokallagene og deres nettverk til å samle og dele kunnskap om hvordan vi blir tryggere sammen.  Her finner du råd, erfaringer og innspill om uvær, smitte, flom, atomulykker og beredskap, ulykke, brann og beredskap.

Les mer hos Norges Bondelag

Fagdag om jord og kompost 10.mars

Jord og kompostdag

10.02.17. NLR Østafjells og NLR Viken arrangerer felles jord- og kompostfagdag i Lier 10. mars. Her oppsummerer vi resultatene fra flere kompostprosjekter med hensyn til praktisk kompostering, effekter på jordliv, plantehelse og avling. Vi ser på hvordan biokull kan være en annen inngang til jordforbedring, og hvordan ulike vekster kan fylle flere funksjoner i vekstskiftet og styrke jordkulturen. Målgruppa er først og fremst grønnsaks- og korndyrkere, men relevant for alle som driver med jordbruk. Påmeldingsfrist er 3. mars. 

Les mer om jord- og kompostdagen her

Trøkk fra grasrota i Vestfold

Masse spørsmål fra salen2

09.02.17. Mandag kveld fikk stortingsrepresentantene og førstekandidatene til høstens valg Dag Terje Andersen (AP), Anders Tyvand (KrF) og Kårstein Eidem Løvaas (H)  klar beskjed fra grasrota i sitt hjemfylke; Regjeringens forslag til ny jordbruksmelding og ensidige fokus på kostnadseffektiv matproduksjon gir oss ikke den trygge maten og det landet vi ønsker oss!

Fagmøte om problemugras i vekstskifte, organisk innhold i jord og å håndtere leiejord 7. mars

NLR Viken og markvandring

08.02.17. Tirsdag 7. mars inviterer NLR Viken til dagskurs med følgende innhold: Jordnære og praktiske utfordringer med løsninger mht problemugras i jordbruket vil omtales. Det vil også bli innlegg om hvordan en kan øke det organiske innholdet i spesielt stiv leirjord og sandjord. Leiejordsproblematikk berøres også med flere tips om hva en skal være oppmerksom på når en går inn på "andres" jord. Møteavgift kr 900,- (elever på Gjennestad gartnerskole går gratis!). Påmelding innen onsdag 1. mars til lars-arne.hogetveit@nlr.no / 900 43 386

Last ned fullt program her

Landbrukshelga 2017 - dette må gjentas!

Festmiddagen på lørdag

07.02.17. God stemning, rekordmange deltakere og gode tilbakemeldinger gjør at Landbrukshelga 2017 utvilsomt må kunne kalles en suksess! Her kommer noen smakebiter på hva deltakerne fikk oppleve.  

Debattmøte om ny jordbruksmelding i kveld 6. februar

Flyerbilde Debattmøte

06.02.17. I kveld kl 19.00 inviterer Vestfold Bondelag til debattmøte på Gjennestad vgs om ny jordbruksmelding. Stortingsrepresentantene og 1.listekandidatene til høstens valg Dag Terje Andersen (AP), Anders Tyvand (KrF) og Kårstein Eidem Løvaas (H) møter hverandre og Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag til debattmøte om hva vi mister når kostnadseffektiv matproduksjon er det høyeste målet.

CIVITAS anbefaler ny parallell kanalbru

Jordvern Vestfold. Febr 17. Civitas

04.02.17. Denne uka lanserte CIVITAS sin vurdering av ny fastlandsforbindelse mellom Nøtterøy og Tønsberg etter oppdrag fra Naturvernforbundet og Jordvern Vestfold. De anbefaler alternativet med parallell kanalbru og at dette tas inn igjen i videre prosess. Dette alternativet gir blant annet mulighet for nullvekst i biltrafikken mellom Tønsberg og øyene, bruforbindelse over Kanalen gir en unik mulighet til å regulere trafikken, og sparte kostnader for Teie-Kilen kan brukes til lavere bompenger eller mer til kollektiv- og sykkeltiltak. Les mer hos Jordvern Vestfold.   

 

Maskinførerkurs på Gjennestad

Hjullaster og gravemaskin

02.02.17. Studieforbundet næring og samfunn Vestfold og AOF Telemark/Vestfold arrangerer Maskinførerkurs med oppstart 14. februar kl 17.00 på Gjennestad.  Målgruppe er alle som skal bruke masseforflytningsmaskiner i henhold til krav satt i forskrift om arbeidsutstyr. Påmelding snarest. Mer info her.

Annonse DNB
Gå til Agrol her
Annonse Bedre Råd AS
Norgesfor Vestfoldmøllene annonse
SB Skog Oslofjordregionen
Annonse Tess-PSF-med-tjenester
Annonse Gå til FlexAgri as
Annonse Moskvil
LGPlast logo
Grøfting AS Kontakt oss på mob 95808929