Hva skjer i lokallaga i Telemark?


Publisert: 15.02.2023

For lokallaga er starten på et nytt år i stor grad preget av arbeidet med innspill til jordbruksforhandlingene. Regionmøtene utgjør starten på studieringene/studiearbedet. De fleste laga i Telemark har jobbet fram sine innspill som danner et viktig grunnlag for fylkesstyret sitt innspill til jordbruksforhandlingene.

I tillegg arrangeres det bondepub, temakvelder og kurs, samt sterk deltakelse på Landbrukshelga! Her følger et sammendrag:

Hyggelig temakveld i Heddal Bondelag

16 stk troppet opp på grendehuset i Heddal en kveld i slutten av januar, tema var «på sporet av noe viktig – mikromineraler i praksis»

Heidi Akselsen er veterinær med stor interesse for mikromineraler og deres betydning for drøvtryggere. En engasjert gjeng fikk høre om betydningen av mikromineraler, samt fordeler og ulemper ved mineraltiførsel. Heidi fikk mange spørsmål og det var nok flere som fikk seg noen Aha-opplevelser.

En solid gjeng fra Saude og Nes på Landbrukshelga

Saude og Nes Bondelag ønsket å få opp engasjementet i laget, og valgte å sponse inntil 50 % av deltakerkostnaden for medlemmer som meldte seg på Landbrukshelga – og det virket! 29 store og små bønder deltok fra laget. Mer bilder fra helga her.

Hett tema i Gjerpen og Solum Bondelag

9. februar arrangerte Gjerpen og Solum Bondelag, i samarbeid med Telemark Brannteknikk, sertifiseringskurs i varme arbeider. 17 bønder deltok på en innholdsrik kveld der de ble kurset i farene ved f.eks sveising, skjærebrenning og bruk av annet verktøy og utstyr som avgir varme.

Etter en liten første økt ble det servert biff Stroganoff.

På kurset ble det vist video av hvordan en brann utvikler seg og flere historier fra virkeligheten om hendelser der varmt arbeid var årsak til brann. Instruktøren hadde med seg en liten morsom sak som viste styrken i gasseksplosjon. Først ved 2% gassblanding og deretter 4%. En betydelig forskjell på disse to.

Til slutt var det slukkeøvelse der alle fikk prøve slukking med pulverapparat.

Tusen takk for bilder og tekst fra lokallaga omtalt i denne saken!

Vi hører gjerne fra flere lokallag, send bilder og tekst til oss: bondelaget@telemark.no (laga i Telemark) eller bondelaget@vestfold.no (laga i Vestfold).


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag