Vi gleder oss!


Publisert: 12.02.2022

I går inviterte Telemark landbruksselskap og Dyrsku’n AS til møte om Dyrsku’n 2022. Etter to år uten folkefest i Seljord er gleden og forventingene store, endelig skal det koke av liv på Dyrskuplassen!

Til stede på møtet var representanter fra styret i Telemark landbruksselskap (TL), arenaledere og ansatte i Dyrsku’n AS. Per i dag er det fem arenaer som er organisert via TL. Aslak Snarteland er styreleder i TL og Dyrsku’n AS, han innledet møtet og snakket om situasjonen i landbruket, blant annet det økte kostnadsbildet og forventingene til et svært godt jordbruksoppgjør. Dyrsku’n som arena for kunnskapsformidling er viktigere enn noen gang, i tillegg til å være en stor møteplass. – Nå gleder vi oss!

God stemning når Dyrsku'n 2022 planlegges! f.v. Gry Hovland (4H), Hilda Vaa (Nortura og TL), Magne Heddan (NLRØ og TL), Regina Brajkovic (Telemark Bonde- og småbrukarlag og TL), Margrethe Garn (Telemark Bygdekvinnelag og TL), Geir Helge Espedalen (daglig leder Dyrsku'n), Ellen Dagsrud (daglig leder TL), Per Simon Slettebø (AT skog), Anders Hjelseth (TL), Roar Kjendalen (GHL og TL) og Aslak Snarteland (styreleder i TL og Dyrsku'n). Jan Thorsen fra Vestfold og Telemark Bondelag og Marit Mæland fra Dyrsku'n AS var med på Teams og fotografen Turid Stalsberg fra bondelaget.
God stemning når Dyrsku’n 2022 planlegges! f.v. Gry Hovland (4H), Hilda Vaa (Nortura og TL), Magne Heddan (NLRØ og TL), Regina Brajkovic (Telemark Bonde- og småbrukarlag og TL), Margrethe Garn (Telemark Bygdekvinnelag og TL), Geir Helge Espedalen (daglig leder Dyrsku’n), Ellen Dagsrud (daglig leder TL), Per Simon Slettebø (AT skog), Anders Hjelseth (TL), Roar Kjendalen (GHL og TL) og Aslak Snarteland (styreleder i TL og Dyrsku’n). Jan Thorsen fra Vestfold og Telemark Bondelag og Marit Mæland fra Dyrsku’n AS var med på Teams og fotografen Turid Stalsberg fra bondelaget.

Daglig leder i Dyrsku’n AS, Geir Helge Espedalen, engasjerte forsamlingen med planene for året, om betydningen av Dyrsku’n, visjoner og muligheter.

Visjon: Økt verdiskaping for norsk landbruk- og matproduksjon.

Dyrsku’n har en unik mulighet til å gi kunnskap til folk som ikke har et forhold til landbruk, sa han. Videre fremhevet han Dyrsku’n som en viktig møteplass som samler en stor variasjon av mennesker i alle aldre, bakgrunner og interesser. I tillegg er det handelen. Den overskygger de fleste kjøpesenter på så kort tid.

Bli kjent med de fem arenaene som Telemark Landbruksselskap organiserer:

Husdyrhallen 1. etg – Møt landbruket
På bakkeplan i husdyrhallen kan man møte både folk og fe. Disse har stand: Norsvin, Nortura SA, Telemark Birøkterlag, Telemark Fjørfelag, Telemark Sau og Geit, TINE SA, TYR Telemark, Telemark Lamalag, Norsk Bufe, Norges kaninavlsforbund, Nome vgs avd. Søve, NLRØ, NMBU, GENO.

Husdyrhallen 2. etg – Møt landbruket og foredragsteltet
I andre etasje kan man få seg mat på caféen og møte disse: Bygdekvinnelaget, Gjensidige, Landkreditt, Bonde- og småbrukarlaget, produsentlaga for TINE, Nortura og Felleskjøpet.
Ikke langt fra låvebrua, finner du foredragsteltet – et forholdsvis nytt konsept som har blitt populært. I nærheten finner du Bondelaget og Bygdeungdomslaget.

I husdyrhallen treffer man i tillegg til mange folk, også noen dyr. Kanskje dette er første møte med en ku for denne lille jenta.
I husdyrhallen treffer man i tillegg til mange folk, også noen dyr. Kanskje dette er første møte med en ku for denne lille jenta.
Stinn brakke i foredragsteltet.
Stinn brakke i foredragsteltet.

Sterke Nils tunet
Det er mange som bidrar til den fantastiske stemningen på Sterke Nils tunet. I bresjen er Telemark 4H, samt L.F.Telemarksfe, Budeieveven, Nordgårdsetra, Telemark Fjordhestlag med flere.

På Sterke Nils tunet er det alltid en eller flere smeder i aksjon.
På Sterke Nils tunet er det alltid en eller flere smeder i aksjon.
Selskapssyke geiter gleder besøkende på Sterke Nils tunet.
Selskapssyke geiter gleder besøkende på Sterke Nils tunet.

Landbrukshallen
Her finner du Nortura (Gilde og Prior), Nortura Tynset, TINE og Tine Haukeli ysteri som serverer smaksprøver i rakettfart. I tillegg vanker det svært gode tilbud på gode produkter fra den norske bonden!

Her inngås en god deal i landbrukshallen.
Her inngås en god deal i landbrukshallen.
Det er mye å se på Dyrsku'n, men det er godt med en liten pause. Barnequizen i landbrukshallen er populær.
Det er mye å se på Dyrsku’n, men det er godt med en liten pause. Barnequizen i landbrukshallen er populær.

Skogtunet
Dyrsku’n sin grønne lunge. Her samles folk til bålkaffe og en god prat. I tillegg skjer det alltid mange artige aktiviteter her. Dette sørger Skogselskapet for, sammen med AT skog, Nome vgs avd Søve, Melsom vgs, Skogbrann, Skogens Brannvesen, Norgesplanter AS, HSN avd Bø, NMBU.

Alltid liv og røre på skogtunet.
Alltid liv og røre på skogtunet.
og alltid noe for barna. Hva blir det i år? Kom og se!
og alltid noe for barna. Hva blir det i år? Kom og se!

I tillegg finnes det helt vanvittig mye mer man kan se og oppleve på Dyrsku’n. Vi ses!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag