Vestfolds største solcelleanlegg åpnet på Gjennestad


11.09.17. Tirsdag åpnet det som er Vestfolds største solcelleanlegg på Gjennestad gartnerskole. Nå forsynes kjølelageret med solenergi som går fra taket og rett ned til lageret.– I dag er vi 100 prosent klimanøytrale. Det er viktig at vi er klimavennlig for at vi skal vinne kontrakter som gartneri, men vi har også et veldig stort miljøengasjement her, forklarer driftsleder Geir Fossnes.


Bli lys sa ordfører Gleditsch

Det var sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch som stod for den offesielle åpningen. De over 216 solcellepanelene over 345 kvadratmeter skal produsere 50. 000 kilowattimer (kWh) med strøm i løpet av året og hadde ikke noe problem med å gi strøm nok til at lyskasteren fulgte ordførerens befaling; Bli lys!

 

Geir Fossnes under åpningen av solcelleanlegget på Gjennestad

Her er Geir Fossnes, driftssjef i Gjennestad Drift, med opp for å inspisere solcelletaket. I bakgrunn ser vi Kristoffer Singstad, daglig leder hos leverandøren Sunday Energy og Sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch diskutere hvordan solenergi kan bidra i det grønne skiftet. 

 

Sandefjordfirmaet Sunday Energy har eksistert i ett år. Singstad forteller at de opplever stor interesse for solceller i fylket, og at denne interessen er økende. Nå håper han enda flere skaffer seg solceller på taket.

– Jeg ønsker å se solceller på så mange tak som mulig, alt fra hustak, låvetak og næringsbygg, sier han til Vestviken 24  (du må ha abonnement i en av lokalavisene i Vestfold for å komme inn på denne linken).

 

Masse folk under åpningen

Det var mange folk som hadde tatt turen til åpningen av Vestfolds største solcelleanlegg på Gjennestad.

 

Utdeling av solboller og Grans solo

Og det ble naturlig nok servert SOLboller og den lokale varianten av SOLo fra Grans bryggerier.

 

Redaksjonen i Grønt Fagsenter sier som ordfører Gleditsch; Vi heier på Gjennestad vgs og deres fokus på klima og miljø!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag