Vestfoldmøllenes årlige korntreff


03.06.16. Onsdag arrangerte Vestfoldmøllene sitt årlige korntreff. I år var dette lagt til Bakke Mølle, hvor det hele startet med markvandring på nabogården hos Ellen Martine Gjersø. Det ble god tid til både fagprat og tullprat utover kvelden!


Markvandring

På markvandringen hos Ellen Martine Gjersø ble det gjennomgått ugrasbehandling, vekstregulering og soppstrategi. Dette var det Svein Bovim fra Noegesfor som stod for, med god hjelp av representater fra Bayer, Syngenta og Dow Agro Sciences. Jan Eivin Kvam Andersen representerte Yara og hadde gode tips å komme om gjødsling både i form av fast og flytende vare. Jostein Fjell fra Strand Unikorn bidro med kunnskap om nye kornsorter som er på vei. Han nevnte også
muligheten for å dyrke høstbygg for så kunne høste tidlig og igjen da så høstraps. Dette kan være en strategi som gir økt totaløkonomi i vekstskifte. 

 

info om mølla

På gamle Bakke mølle ble det omvisning av Øyvind Skjeggerud. Han er primus motor for oppussingen av den gamle mølla, og han kunne stolt(med god grunn!) vise frem mølla slik den ser ut idag. Dette er en plass som er verdt et besøk for de som ikke har vært der! 

 

Grilling

Det ble også god tid til fagprat og tullprat mens man spiste grillmat og drakk kaffe. 

Bjørn Einar Gåsolt avsluttet kvelden med å informere kort om den kommende kornhøsten. 

 

Takk til Per Martin Lea for tekst og bilder


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag