Vestfoldinger klare for finalen i Årets unge bonde


Publisert: 18.08.2023

For fjortende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s finne «Årets unge bonde». Etter en lengre nominasjonsperiode og en semifinale der publikum har kunnet stemme over ti nøye utvalgte bønder, står det nå tre kandidater igjen i finalen. Henrik Møyland (27) og Synnøve Aske (28) fra Andebu er blant disse!

– Vi sitter igjen med noen helt fantastiske kandidater, og det blir noen veldig spennende jurymøter der vi skal bestemme hvem som stikker av prisen, sier leder i Norges bygdeungdomslag og jurymedlem, Henrik Nordtun Gjertsen.

De andre i finalen er paret Birger Gikling Ingeborgvik (23) og Marthe Holthe Sirivik (22), samt Marthe Bogstad (33).

For Henrik Møyland og Synnøve Aske kom finaleplassen som en overraskelse.

– Det var veldig hyggelig å få beskjeden, og vi er utrolig takknemlige for alle som har stemt på oss. Vi hadde ikke trodd vi skulle komme så langt. Det å være blant de ti semifinalistene var en ære i seg selv. Hjertelig takk til alle som har stemt på oss! Å komme så langt betyr utrolig mye for oss. Vi legger ned mye arbeid og ressurser hver dag for at det skal gå bra med dyrene og driften på gården. Finaleplassen gjør arbeidsdagen og fremtiden enda litt mer meningsfull og givende, slår de fast.

Den eller de som til slutt stikker av med tittelen vinner i tillegg til heder og ære 20.000 kroner i reisestipend, et gavekort fra Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester. Det er en jury med landbruksminister Geir Pollestad (Sp) i spissen som nå skal kåre Årets unge bonde.

Vinneren utropes under Dyrsku’n i september. Vi krysser fingrene for at det i år blir Møyland og Aske!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag