Vestfold-ku på Dyrsku’n


11.09.16 Fredag var det kuutstilling på Dyrsku’n i Seljord. I år deltok Hanna Otilie Breivik (13 år) fra Stokke med kua Gulldraum i klassen “Ungdom og ku”. Dette er en konkurranse der det legges vekt på styling av kua, og ikke minst hvordan samspillet er mellom ungdommen og kua fungerer. Det ble dersverre ingen premie på Hanna Otilie i år, men bare det å stille i bunad med egen kun fortjener en gratulasjon! Hanna Otilie har tidligere deltatt på
kalvemønstring, og dette var første gang i en slik konkurranse. -Jeg var litt nevøs, sa Hanna Otilie, men det gikk fort over når vi kom igang.


Dyrskun Hanna Otilie og kua

Håndtering av ku 

Hanna Otilie har tydelig et godt lag med kua Gulldraum. Nervørsiteten gikk fort over så snart konkurransen var igang og Gulldraum oppførte seg godt. For å sjekke ungdommenes evne til å håndtere disse store dyra, måtte deltagerne bytte ku slik at dommerne fikk sett hvordan de håndterte ei fremmed ku. -Det var litt uvant, sa Hanna Otilie, -jeg mista den kua jeg fikk, og dommerne hjalp til med å få tak i den igjen.

Dyrskun Hanna Otilie og kua 2

Jarlsbergfe 

Kua Gulldraum er av rasen Jarlsbergfe. Mor til Hanna Otilie, Kari Lise Breivik, forteller at denne rasen er stedegen for Vestfold, men det er så få dyr igjen at den ikke er godkjent som egen rase. Den har godt lynne og lette kalvinger, forteller Kari Lise, og så er den like stor som NRF-kua og fungerer godt sammen med dem i fjøset. – Vi har de mest som en KU-riositet.

Dyrskun Ungdom og ku 1

I midten ser vi Hanna Otilie og kua Gulldraum

 

Lang dag – Statsministeren neste 

Hanna Otilie og familien sto opp klokka fire fredags morgen og melka Gulldraum. Deretter var det en bil fra Nortura som transporteret kua til Seljord slik at den var på plass til mønstringa. Hanna Otilie synes det var verd det, men det ble en lang dag. På tirsdag skal Hanna Otilie vise fram Gulldraum til selveste Statminister Erna Solberg. Hun kommer og skal åpne Den Magiske Fabrikken (Greve Biogass) i Vestfold. Der skal Vestfold Bondelag ha en levende utstilling som viser landbrukets rolle
i biogassproduksjonen.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag