Velg grønn utdanning i Vestfold


19.01.15. Mange 10.klassinger lurer i disse dager på hva slags utdanning de skal velge. Nå er mulighetene større enn noen gang ved å velge en grønn utdanning! I Vestfold er det Melsom vgs og Gjennestad vgs som tilbyr naturbruksutdanning og vi minner igjen om at det nå er mulig å ta fagbrev i agronomen og gartnerutdanninga i Vestfold.


Naturbruksskolene

Kan du tenkte deg å bli lærling, lærebedrift eller veileder

i agronom- eller gartnerfag?
 

Agronomen på Melsom og gartnerfag på Gjennestad skal nå gjennomføres som tradisjonelt lærlingløp med fagbrevutdanning. Landbruksnæringa i Vestfold har trua på dette!  

  • For lærlingene blir det en unik mulighet til å komme ut til oss “med støvla på” og som jobber med agronomi og gartnerfag i det daglige.
  • Næringa får en unik mulighet til å bli kjent med og forme framtidas gartnere og bønder – eller kanskje biolog, landbrukssjef eller veterinær? Etter endt fagbrevutdanning vil det nemlig nå være mulig å ta påbygging og høyere utdanning på f.eks. NMBU på Ås, som etterspør studenter med mer praktisk erfaring.

For interesserte ungdomsskoleelever arrangeres det åpne dager på skolene. Åpen dag på Melsom vgs ble arrangert sist uke og 21.januar arrangeres det åpen dag på Gjennestad vgs..

 

De første lærlingene skal ut i lærebedrifter nå til sommeren/høsten. Det inviteres til orientering og bransjetreff på Gjennestad tirsdag 03. februar 2015.

Her er målet at potensielle lærlinger og foreldre møter potensielle lærebedrifter og næringa. Disse grupper er invitert:

  • Elever fra 1. og 2. år for naturbruk og anleggsgartnere fra Melsom Vgs og Gjennestad Vgs.
  • Lærebedrifter eller de som vurderer å bli lærebedrifter innen anleggsgartnerfag, gartner eller agronom.
  • Opplæringskontorer innen anleggsgartnerfag og naturbruk.
  • Foreldre og foresatte.

Vi oppfordrer alle som ønsker å høre mer om denne spennende utdanningsmuligheten til å møte opp på aktuelle arrangement eller kontakte skolene, Vestfold landbrukstjenester (tlf 33335145) eller Vestfold Bondelag (tlf 33363200)!

 

Les hele brevet som en samlet landbruksnæring i Vestfold nå har sendt ut med oppfordring til å bli lærling og lærlingbedrift innen Garterfag og Agronom

 

Og husk; nå har man alle rettigheter til å fortsette med påbygging etter fagbrevutdanning og dermed mulighet for høyere utdanning.

Det akademiske miljøet på NMBU på Ås etterspør studenter med praktisk erfaring!

 

 

Les mer om hva naturbruksutdanning er og hvilke jobbmuligheter som finnes for de som utdanner seg til naturbruk på www.naturbruksskolene.no

 

og på Velg Landbruk

 

 

Les mer om naturbruksskolene i Vestfold: 

 

Melsom vgs 

 

Gjennestad vgs

 

Ungdom skal velge


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag