Vær obs! Mange traktortyverier nå!


25.07.18. Flere bønder i Vestfold har denne uka opplevd at folk har brutt seg inn i traktorer og stjålet GPS og elektronisk utstyr. Vi har fått rapporter om tyverier i Sandefjord, Stavern, Re, Kvelde og Horten. -Ikke dette jeg trengte nå, sier Harald Lie, en av mange bønder som allerede sliter med tørken og som nå har fått dette i tillegg. Husk å låse traktoren og parkere den i garasjen eller godt synlig fra hovedhuset. 


Traktortjuveri hos Harald Lie-Hos meg er GPS og kjøredisplay borte. Dessuten har de klippet i stykker så mange ledninger at jeg jo ikke får brukt traktoren engang, sier en fortvilet Harald Lie til Re Avisa, som også viser bilder av utstyret som er stjålet.

 

Hos Lie som bor på Tufte Gård langs Sørbyveien i Våle var tyvene på ferde natt til tirsdag 24. juli 2018.  -Samme natt var det innbrudd hos en bonde i Stavern og i natt har jeg også fått melding om at det har vært tyveri i traktorer i Kvelde og hos Silje Eckdahl i Horten, forteller Lie. Det har også vært innbrudd i 3 traktorer hos en bonde i Sandefjord denne uka.

 

Lie har naturlig nok anmeldt tyveriet til politiet, som svært gjerne ønsker å bli kontaktet på 02800 hvis noen skulle ha noen tips knyttet til traktortyveriene.

 

Til alle andre bønder må oppfordringen være å låse traktoren, parkere den i garasjen eller lett synlig fra hovedhuset, nå når det tydeligvis er tyver som er spesielt på utkikk etter elektronisk utstyr i traktorer.

 

Det kan også være lurt å ta bilde av serienummer og id-nummer på elektronisk utstyr. Er man uheldig å få det frastjålet, men melder inn nummeret vil nemlig fagsystemene kunne fange opp at utstyr som oppdateres er tyvegods. Slikt vil gjøre tyvegods vanskeligere å omsette.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag