Ungdommer på fikk se grønn verdiskaping


12.04.16. Forrige helg tok Vestfold Bondelag og Vestfold Bygdeungdomslag med seg 25 landbruksinteresserte ungdommer på tur i sørfylket. De fikk både se og smake på fylkets grønne verdiskaping! 


Vestfold Bygdeungdomslag, Vestfold Bondelag og Studieforbund Næring og Samfunn Vestfold arrangerer hvert år samlinger for landbruksinteresserte ungdommer. Den første samlingen dette året hadde fokus på grønn verdiskaping. Og det ble mye potet 🙂 

 

På gårdsbesøk hos Fredrik Bakke i Brunlanes (1)

25 ungdommer hadde meldt seg på bussturen som startet med besøk hos Fredrik Bakke, som er tidligprodusent av ulike grønnsaker i Brunlanes.

 

På gårdsbesøk hos Fredrik Bakke i Brunlanes (5)

Under duken er det allerede liv! kunne Fredrik Bakke fortelle. Brunlanes er av de første stedene i landet det plantes ut grønnsaker hver vår!

 

På gårdsbesøk hos Dag Fredrik Eftedal og Svane Potet (5)

Turen gikk videre til Dag Fredrik Eftedal som eier og driver Svanepotet As. Det var særlig spennende å høre hvordan de samarbeidet 7sense om hightech overvåking av potet på lageret. Etter omvisningen fikk både Eftedal og alle de andre vi besøkte lokalmat fra Vestfold.

 På gårdsbesøk hos Dag Fredrik Eftedal og Svane Potet (2)

Eftedal hadde fått tak i kokken Lars Olsson fra Smak i Sandefjord som viste oss noen spennende måter å tilberede poteter på, blant annet som dessert! Det smakte supert.

På McDonalds

De som hadde tatt for mange smaksprøver hos Eftedal hadde muligens ikke leste programmet nøye nok. For neste post på programmet var McDonalds Fokserød, hvor vi fikk påspandert lunsj! Hilde Øverby og noen til fra McDonalds fortalte oss også om hvordan McDonalds jobber med kvalitet og trygghet og hvorfor de blant annet samarbeider med Norges Bygdeungdomslag og Felleskjøpet om å kåre Årets Unge Bonde.

 

Potet fra jord til pommesfrites hos McDonalds (7)

Torbjørn Landsrød, råvaresjef hos Findus (bildet over ) og potetbonde Geir Ivar Næss fra Hedrum var også tilstede og fortalte om potetas reise fra jorda hjemme hos Næss, via Findus og til pommes fritesbegeret hos McDonalds.

 

Potet fra jord til pommesfrites hos McDonalds (4)

Anders Haraldstad og de andre ungdommene var godt fornøyde.

 

Arrangementskomitéen takker derfor alle vi fikk besøke og som snakket for oss denne lørdagen. Og, ikke minst; takk til deltagerne for en fin dag!

 

Foto: Inger Martha Skjelland og Kari-Lise J. Breivik


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag