Ungdom inviteres til spennende gårdsbesøk


06.04.18. Lørdag 14.april kl 10.00 inviterer Vestfold Bygdeungdomslag og Vestfold Bondelag unge bønder og landbruksinteressert ungdom til busstur med spennende gårdsbesøk. Vi får besøke Axel H. Holts revefarm i Ramnes, Alf Solberg og Karianne Lunde som driver med gris og ammeku i Andebu og Knut Søyland som er korn/frøprodusent og midt oppe i årets lammesesong! Vi avslutter med pizza.

Last ned Invitasjon til Nå er det min tur 14.april

Meld deg på innen 12.april.


Målgruppa for Nå er det min tur – samlingene er unge, nye eller kommende bønder, samt landbruksinteressert ungdom (15-35 år) fra hele Vestfold.

 

-Vi ønsker at ungdom som er på vei inn i næringa skal få inspirasjon og idéer fra andre aktive Vestfoldbønder. På denne turen kommer vi i hvert fall til å komme borti temmelig ulike produksjoner og få høre erfaringer fra både unge, nyetablerte bønder og bønder som har drevet på en stund, sier Magnus Rød som er bygdepolitisk nestleder i Vestfold Bygdeungdomslag og en av arrangørene.

 

Programmet er som følger:

 

Hvem vi skal besøke 

– Axel Hermann Holt er en av de som driver med pelsdyr i Vestfold. Det skal bli spennende å høre hvordan han synes det er å drive med en produksjon som stadig er oppe til debatt både i media og politisk, sier Rød.

 

-Videre vil vi også få møte Knut Søyland, som driver med korn og frøproduksjon på Revetal. I stedet for å gjøre som mange andre kornbønder, å jobbe med noe helt annet på sida, er han heltidsbonde og driver med sau. Der er nok lamminga i gang, så kanskje vi får sett noen nyfødte lam også! forteller Rød.

 

Deltakerne vil også få komme hjem på gården til Alf Solberg og Karianne Lunde. De er fortsatt i etableringsfasen og har i grunnen bygd opp sin ammeku- og slaktegriseprodukuksjon helt fra bånn etter at de kjøpte gården sin i Andebu på det åpne markedet i 2012. -Mitt i blinken å få treffe andre unge bønder som gjør
investeringer og satser, sier Rød, som avslutningsvis oppfordrer alle unge bønder og landbruksinteressert ungdom til å bli med på bussturen lørdag 14. april.

 

Turen avsluttes med pizza på Revetal Gamle Stasjon kl 15. Bussturen og pizza koster deg ikke mer enn 50 kroner, så det er bare å melde seg på innen fristen 12.april! Blir det ikke plass i bussen får folk kjøre egne biler 🙂

 

Magnus Rød

Her spiller Magnus Rød (t.h) opp til dans foran Stortinget i fjor høst. Nå inviterer han på vegne av Vestfold Bygdeungdomslag og Vestfold Bondelag ungdom i fylket med på busstur og gårdsbesøk lørdag 14. april.

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag