Det er tørt nå!


Publisert: 19.06.2023

Det er lenge siden det har regnet både i Telemark og i Vestfold. Redaksjonen hos Grønt Fagsenter forstår at det som skjer nå er svært tøft for mange av dere, og at det røyner på! Vi oppfordrer dere til å ta en prat med kollegaer om det som skjer, og om hva som kan være brukbare løsninger framover.

Mange kan allerede nå konstatere at vekstsesongen 2023 vil gi betydelig avlingssvikt. Flere produsenter i Telemark og Vestfold har allerede lagt inn melding om mulig avlingssvikt via Altinn. Til dere som nå registrerer at sesongen vil ende med avlingssvikt, så er det viktig at dere registrerer dette så raskt som mulig.

Hvis det er noe du lurer på ved utfylling av søknad/registrering, eller hvis det er noe som er uklart i selve registreringssystemet (Altinn), så ta kontakt med ditt lokale landbrukskontor.

Fylkesbondelaga i Telemark og Vestfold vil arrangere informasjonsmøter om tørkesituasjon i nær framtid. Først ut er Vestfold Bondelag.

Sammen med statsforvalteren og NLR Viken inviterer Vestfold Bondelag til møte på Skjeestua i Stokke mandag 26. juni kl 19. Adresse Stokkeveien 152, Stokke. Du finner mer om arrangementet på aktivitetskalenderen til Grønt Fagsenter. Mer utfyllende informasjon vil og komme.

Telemark Bondelag arrangerer tilsvarende møte på Bø Hotell tirsdag 4. juli kl.19:00. På dette møtet vil statsforvalter, NLR Østafjells og Felleskjøpet Agri delta. Mer info vil komme på aktivitetskalenderen til Grønt Fagsenter.

Landbruksdirektoratet har gjort det enkelt å finne informasjon om tørkesituasjonen, den vil oppdatere seg ved eventuelle endringer og den ligger på førstesiden til Landbruksdirektoratet. Informasjonssiden finner man på lenken under:

Finn mer informasjon her


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag