TINEs “Mjølkespann” til Vataker


Publisert: 16.12.2020

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka de får fra norske melkeprodusenter. Den aller beste melka blir kategorisert som «Elitemelk».

I 2010 fikk Anita og Harald Vataker TINEs Sølvtine, etter å ha levert elitemelk sammenhengende i 15 år. Nå har de klart det i ytterligere 10 år, altså i 25 år eller over 9000 dager sammenhengende! Det kvalifiserer til TINEs høyeste utmerkelse – “Mjølkespann” i sølv.

Det pleier å være bunad og stor tilstelning når TINE overrekker sine hedersbevisninger, men i år skjedde overrekkelsen hjemme på gården i Lingeleimveien 291 i Sandefjord.  Kari Lise Joarsdotter Breivik er leder i TINEs produsentlag i Vestfold var tydelig på at prisen henger høyt og kom med mye velfortjent skryt til Anita og Harald;

-Det står stor respekt av å få ein slik utmerkelse. Å alltid levere topp kvalitet når produksjonslinja er heil-biologisk viser ein unik kunnskap og forståelse. Det var ein som sa at “Flaks er noke du har når du er så dyktig at du alltid er i forkant”. Og med 25 års feilfri leveranse har Anita og Harald vist at dei er i forkant. Gode kollegaer med fine refleksjonar som det har vore ein glede å bli kjent med, og som det er ein ære å få overrekke ein slik utmerkelse til.”

Og det er ingen tvil om at utmerkelsen henger høyt. I år er de den eneste produsenten i fra Vestfold og Telemark som får TINEs Mjølkespann. Her kan du leser mer om TINEs hederspriser

Bonden selv tar prisen med knusende ro og er mer opptatt av at dyrene har det bra, men innrømmer at det er litt stas.

– Det er alltid koselig å bli satt pris på, og at vi som produserer mat får litt ros, sier Vataker og fortalte tidligere i år til Sandefjords Blad (krever innlogging) at han er mer nøye med foret han gir til kuene enn det han spiser selv.

Redaksjonen gratulerer så mye!

Kuene måtte jo også få se Mjølkespannet i sølv!
Kuene måtte jo også få se Mjølkespannet i sølv!

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag