Storfédag hos Sande Samdrift


22.11.17. Storfèdagen blir arrangert av TINE’s produsentlag i Vestfold, NORTURA, TYR og GENO. Torsdag i forrige uke møtte 30 produsenter opp hos Sande Samdrift. Dette var GENO sin dag og tema i år var embryoproduksjon og GS-testing av ho-dyr.


Storfédagen 2017 På besøk hos Sande Samdrift

Til tross for årets fyrste sno og småglatte vegar var det rundt 30 som tok turen. Me fekk sett eit åpent og luftigt fjos med to robotar som har egen kalveavdeling på sida. Det er fem deltagerar i samdrifta, og fire av dei har hatt generasjonsskifte. Deltagerane har ei veke kvar; fredag til fredag.  I tillegg har dei ein fast ansatt som arbeider måndag til fredag. Inntrykket var ei ryddig samdrift, med gode rutiner og klare linjer.
Storfédagen 2017 (3)

 

Etter fjosbesøket blei det servering av lapskaus frå NORTURA oppe på “hemsen” i fjoset, drikke og dessert frå TINE. Det smaka godt etter ein litt kjøleg opplevelse.

Storfédagen 2017 (1)

Cecilie Ødegård ifrå GENO måtte klare seg uten prosjektor. Men det klarte ho bra. GS-testing og embryoproduksjon har verkeleg sett fart i avlen. Og teknikken er fascinerande. Eit fantastisk verktøy for å få god styring på avlsframgang i egen besetning.

 

Takk til Kari Lise J Breivik for bilder og tekst! 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag