Stem på Henrik og Synnøve fra Andebu


Publisert: 07.07.2023

For fjortende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s finne unge bønder som stikker seg litt ekstra ut. Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstjenester.

Onsdag var det en flott reportasje i Sandefjords Blad (NB! ligger bak innlogging som en + sak) av det ene paret som er fra Vestfold og Telemark; Henrik Møyland (27) og Synnøve Aske (28) fra Andebu. Vi er fylkespatriotiske nok til å legge ved presentasjonen og link nedenfor til der du kan stemme på Synnøve og Henrik. Det er ingen tvil når man leser presentasjonen at de er en verdig kandidat! Men det er jo de andre semifinalistene også, så hver stemme teller!

Henrik Møyland (27) og Synnøve Aske (28)

Vestfold og Telemark

Med lidenskap for landbruk og et sterkt ønske om å kunne leve av gården, driver Henrik og Synnøve Stigen gård i Andebu. Gården har gjennomgått store oppgraderinger de siste årene, etter at Henrik overtok som 22-åring.

Tidligere var det hovedsakelig kornproduksjon og et lite gårdsutsalg for egg, men de har nå utvidet virksomheten betydelig. I 2022 bygget de en ny gårdsbutikk som en utvidelse av låven. Butikken har fokus på salg av egg fra egne høner, samt lokale og norskproduserte varer direkte fra bonden. Gårdsbutikken er under stadig utvikling, og de legger stor vekt på å tilby et bredt utvalg av lokale produkter til kundene.

På gården har det også vært en betydelig oppgradering. Et nytt hønsehus med frilandshøns har blitt etablert for å forbedre driftsforholdene. I tillegg har de startet med soyafritt fôr til hønene, noe de forsøker for første gang. Videre planlegger de å bygge et nytt korntørkeanlegg, å gjøre om en eksisterende bygning til et kjølelager for epler, samt et produksjonslokale for videreforedling av egne råvarer til salg i gårdsbutikken. Gården har også vært vertskap for Åpen gård-arrangement i samarbeid med Andebu Bondelag, og en åpen dag i egen regi. Arrangementene har vært svært populære og godt besøkt.

Henrik og Synnøve ser positivt på fremtiden som bønder og har store ambisjoner for gården. Selv om de per dags dato må ha jobber utenom gården, har de investert mye tid og ressurser siden de tok over for fem år siden.

De jobber hardt for å opprettholde en jevn produksjon og for å sikre en stabil økonomi. Målet deres er å kunne leve av gården og dens ressurser. De er unge, motiverte og nytenkende innenfor landbruket, samtidig som de verdsetter tradisjonelt landbruk. Gjennom å bygge opp gården og å fremme norsk matproduksjon og landbruk, ønsker de å bidra til å opprettholde viktige verdier i samfunnet.

Stem på Synnøve og Henrik her


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag