Søte, røde jordbær fra Larvik


21.06.16 Nå er den her igjen. Smaken av sommer! Smaken av sol! Smaken av Vestfold! Jordbærsesongen er i full gang hos store og små jordbærbønder i hele fylket. Både i Brunlanes og i Tjølling og andre steder i Vestfold har bæra vært røde, søte og fine i flere uker. I Lågendalen kommer de litt seinere. Vakkert å se på. Enda bedre å smake på. Med sukker og fløte. Noen liker jordbær
med vaniljesaus. Andre med iskrem. Noen har jordbær på brødskiva. Andre igjen fortrekker bare jordbær. Smaken av Vestfold.


Jordbær 2016 Evy og Stein Martinsen

Evy og Stein Martinsen på Vittersø i Tjølling dyrker ca 30 mål med jordbær. Hovedsakelig av sorten Korona. Hos Martinsen varer jordbærsesongen i fire til fem svært hektiske uker. Det meste av avlinga selges fra et tiltalende gårdsutsalg med hyggelig betjening.

Jordbær 2016 Aage Austein friland

Aage Austein på Hvatum i Brunlanes foran et nyplanta felt med såkalte 60 dagers planter. Disse ble planta første uka i juni, og forventes å gi ferdige jordbær etter 50 til 60 dager.

Jordbær 2016 Sondre Austein tunnel

Sondre Austein dyrker jordbær på 200 mål. Herav 10 mål i tunnel. De første bæra av sorten Fleir ble levert 22. mai. Sesongen hos Austein strekker seg til sist i september.

Jordbær 2016 På strå

Finn et strå og træ dom på!

 

Alle foto: Olav Nordheim


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag