Søk Naturbruk – fristen er 1.mars


Publisert: 20.02.2021

I Vestfold og Telemark er vi så heldige å ha 3 skoler som tilbyr muligheten for å ta videregående utdanning innen naturbruk/landbruk/gartner;

Melsom vgs, Nome vgs avdeling Søve og Gjennestad vgs. 

Det gir våre ungdommer ekstra gode muligheter for å velge utdanningsretninger som gir grønn kompetanse – en kompetanse som garantert vil bli ettertraktet i framtida!

Grønn utdanning er i hvert fall i vinden og åpner en rekke dører til mange spennende yrker, både nåværende og fremtidige og mulighetene innenfor de ulike fagområdene er svært mange.

Mange opplever at å kombinere interessen for hest, jakt, maskiner, husdyr eller bare natur generelt med forberedelser til studier gir svært gode resultater og en veldig trivelig skolehverdag.
Nome vgs, avdeling Søve
Undervisningen kombinerer praksis og teori. Dette gjør at du  blir ettertraktet som student hvis du skal ta høyere utdanning, samtidig med at du får en god yrkesutdanning hvis du ikke ønsker å studere videre.
Undervisningen kombinerer praksis og teori. Dette gjør at du blir ettertraktet som student hvis du skal ta høyere utdanning, samtidig med at du får en god yrkesutdanning hvis du ikke ønsker å studere videre.

Varierte undervisningsmetoder, ofte i mindre grupper, hvor teori i stor grad kombineres med praksis kjennetegner undervisningen. Mye undervisning lagt ut, ut i naturen, ut på jordene, ut i stall eller ridehall, i verksteder og andre øvingshaller, ofte med bruk av avanserte maskiner, med lærere som har lang erfaring både fra skole og næringsliv gjør skolehverdagen praksisnær og svært virkelighetstro. Det er også gode muligheter for å ha praksis ute hos bønder og gartnere “med støvla på”.

Vi kan love deg at praksisen du får gjennom denne utdanningen vil være gull verdt senere, uansett om du vil bli entreprenør, bonde, gartner, fagarbeider eller vil studerer videre på f.eks Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås for å jobbe med forskning eller rådgivning. På Ås er studenter med praktisk erfaring svært ettertraktet!

Går du inn på www.landbruketnxt.no kan du få mange gode tips til videre utdanning og mulighetene Grønn utdanning gir!

Klikk på boksene og du vil kunne få mer info om studietilbudet på Gjennestad vgs, Melsom vgs og Nome vgs, avd Søve

Se filmsnutten om framtidas gartnerutdanning på Gjennestad vgs

Melsom vgs har laget en filmsnutt om sin naturbruksutdanning

 

Og her kan du se en liten videopresentasjon av naturbruksutdanningen på Nome vgs avdeling Søve

Søke naturbruk i Vestfold og Telemark? Husk fristen 1.mars

Både Nome vgs avdeling Søve, Melsom vgs og Gjennestad vgs ber om at søknadene sendes inn via vigo.no – søk plass via vigo.no

Gjennestad vgs er en privatskole og tar også i mot søknader etter fristen –  søk i så fall her etter 1.mars


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Moskvil korn- og frørenseri
Duett - smarte løsninger
Gå til Telemark Bondelag
Gå til Vestfold Bondelag