Søk Naturbruk – fristen er 1.mars


Publisert: 26.01.2023

Framtida er grønn og full av muligheter!

I Vestfold og Telemark er vi så heldige å ha 3 skoler som tilbyr muligheten for å ta videregående utdanning innen naturbruk/landbruk/gartner/hest/dyrefag/skogbruk/voksenagronom;

Melsom vgs, Nome vgs avdeling Søve og Gjennestad vgs. 

Det gir våre ungdommer ekstra gode muligheter for å velge utdanningsretninger som gir grønn kompetanse – en kompetanse som garantert vil bli ettertraktet i framtida!

Grønn utdanning er i hvert fall i vinden og åpner en rekke dører til mange spennende yrker, både nåværende og fremtidige og mulighetene innenfor de ulike fagområdene er svært mange.

Mange opplever at å kombinere interessen for hest, jakt, maskiner, husdyr eller bare natur generelt med forberedelser til studier gir svært gode resultater og en veldig trivelig skolehverdag.
Nome vgs, avdeling Søve
Undervisningen kombinerer praksis og teori. Dette gjør at du  blir ettertraktet som student hvis du skal ta høyere utdanning, samtidig med at du får en god yrkesutdanning hvis du ikke ønsker å studere videre.
Undervisningen kombinerer praksis og teori. Dette gjør at du blir ettertraktet som student hvis du skal ta høyere utdanning, samtidig med at du får en god yrkesutdanning hvis du ikke ønsker å studere videre.

Varierte undervisningsmetoder, ofte i mindre grupper, hvor teori i stor grad kombineres med praksis kjennetegner undervisningen. Mye undervisning er lagt ut; ut i naturen, ut på jordene, ut i stall eller ridehall, i verksteder og andre øvingshaller, ofte med bruk av avanserte maskiner, med lærere som har lang erfaring både fra skole og næringsliv gjør skolehverdagen praksisnær og svært virkelighetstro. Det er også gode muligheter for å ha praksis ute hos bønder og gartnere “med støvla på”.

Vi kan love deg at praksisen du får gjennom denne utdanningen vil være gull verdt senere, uansett om du vil bli entreprenør, bonde, gartner, fagarbeider eller vil studerer videre på f.eks Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås for å jobbe med forskning eller rådgivning. På Ås er studenter med praktisk erfaring svært ettertraktet!

Går du inn på www.landbruksutdanning.no kan du få mange gode tips til videre utdanning og mulighetene Grønn utdanning gir!

VI TRENGER GRØNNE FRAMTIDSHELTER- søk naturbruk!

Fristen er 1.mars!

Sist uke var det utdanningsmesse i Sandefjord. Gjennestad vgs og Melsom vgs deltok der. De fikk presentert sitt naturbrukstilbud. På standen sto også Vestfold Bondelag, Vestfold Landbrukstjenester og Norsk Landbruksrådgiving Viken. Over er Isak Kjølner, en av Gjennestads ambassadørelever i aksjon!

Til sammen fikk vi presentert det varierte utdannings- og jobbmulighetene som naturbruk og landbruk har å by på!

Klikk på boksene og du vil kunne få mer info om studietilbudet på Gjennestad vgs, Melsom vgs og Nome vgs, avd Søve

Søke naturbruk i Vestfold og Telemark? Husk fristen 1.mars

Både Nome vgs avdeling Søve, Melsom vgs og Gjennestad vgs ber om at søknadene sendes inn via vigo.no – søk plass via vigo.no

Gjennestad vgs er en privatskole og tar også i mot søknader etter fristen –  søk i så fall her etter 1.mars


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag