Smaken av lokal mat er populært


07.03.14. Sist uke var over 40 bønder, kokker, grøntansvarlige og rådgivere samlet til møte om lokal mat i Vestfold. -Svært gledelig, sier Karine Huseby, leder i VestfoldMat SA, som sammen med Vestfold Bondelag stod for arrangementet. Samlingen var en utvidelse av Frokostklubben og et ledd i Smaken av lokalmat-prosjektet.


Smaken av lokalmat-møtet fulgte i forlengelse av Frokostklubben, samlingsplassen hvor matprodusenter og kokker møtes den siste torsdagen hver måned. Det var Bama som var vertskap for denne samlingen, som dermed hadde naturlig fokus på grønt.

Frokostmøte og smaken av lokalmat feb 2014 (5)

Her er det vertskapet Bama Storkjøkken Vestfold v Bente Bugge Erlingsen og kokk Hans Nesse som orienterer et fullsatt møterom på Grønt Fagsenter.

 

Frokostmøte og smaken av lokalmat feb 2014 (10)

Siri Abrahamsen, NLR Viken, presenterte et potetforsøk de har gående og Dag Fredrik Eftedal, potet og gulrotbonde fra Hedrum (bildet) var en av to produsenter som fikk orientere litt ekstra om sin drift.

Frokostmøte og smaken av lokalmat feb 2014 (13)

Synne Vahl Rogn, lokalmatprodusent i fra Telemark og styremedlem i Norges Bondelag, delte av egen erfaring og understreket at det ikke trenger å være noen motsetning mellom å levere til samvirke og også satse på lokalmat.

 

Du kan lese mer om møtet og se flere bilder på Vestfold Mat SA sin hjemmeside

 

Møtet var et ledd i Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke sitt prosjekt Smaken av lokalmat

 

Det blir ny samling, da med fokus på lokale kjøttprodukter, siste torsdag i mars, på Cafe Lotus i Stokke.

 

Og det er ikke bare i Vestfold at det er fokus på lokal mat om dagen. I Dagbladet kan man lese om at Gourmet-turisme tar av og at folk er villige til å reise over Atlanteren for en bedre middag!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag