Skjærgaarden Gartneri årets BU-prisvinner i Vestfold


24.10.14 Kristin Stenersen og Bjørge Madsen i Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand ble i går utnevnt som årets vinner av Bygdeutviklingsprisen (BU) i Vestfold. Både ordfører, styreleder, jurymedlemmer og lokal landbruksforvaltning var til stede da prisen ble overrakt hjemme på gården .

Les nettsak hos Gjengangeren


Styreleder Elin Røed overrekker BU prisen i Vestfold 2014 til Skjærgaarden Gartneri

Elin Røed, styreleder i Innovasjon Norge Buskerud og Vestfold, overrekker her prisen til Kristin Stenersen og Bjørge Madsen.

 

Jury Prisvinnere og ordfører

Her er prisvinnerne omkranset av representanter fra juryen og ordføreren i Horten. F.v Olav Sandlund, fylkeslandbruksdirektør, Tore Ø. Strømsodd, direktør i Innovasjon Norge Buskerud og Vestfold (IN B&V), Elin Røed, styreleder i IN B&V, Bjørge Madsen, Kristin Stenersen og Børre Jacobsen, ordfører i Horten.

Juryen trakk særlig fram følgende om prisvinnerne:

  • Vinneren har lagt ned mye ressurser i å skape sin egen merkevare og profilering av egne produkter i et tøft dagligvaremarked. Her har kandidaten ryddet vei for andre produsenter.
  • Vinneren jobber kontinuerlig med innovasjon og utvikling. Dette gjelder både utvikling av nye produkter, men også gjennom fokus på bærekraftig produksjon. Vinneren er levende opptatt av biologi og mikrolivet i jorda, og utnytter avfall og gjødsel fra tre gårder.
  • Denne kandidaten har vært en foregangsbedrift for å sikre de ansatte gode levekår gjennom å betale godt og tilby gode bo- og mattilbud.
  • Begge eierne av bedriften har utmerket seg ved å arbeide for samarbeid mellom aktørene i næringen, og er flinke til å trekke fram andre sine gode løsninger.
  • Vinneren er et svært veldrevet gartneri som har landets største produksjon av vårløk. Bedriften har stort fokus på kostnadseffektivitet i produksjonen og arbeider kontinuerlig for å finne måter å effektivisere arbeidet på.

Ordfører Børre Jacobsen holder tale

Ordfører i Horten, Børre Jacobsen, var imponert over hva Skjærgaarden Gartneri har fått til. – Vestfolds matfat er mangfoldig, så dette er en stor anerkjennelse. Matproduksjon er ett av 3 fokusområder i fylkets verdiskaping. Horten har noen få spesialiteter, og dere er med på å heve standarden. Horten heier på dere, uttalte Jacobsen. 

 

Bjørge Madsen og Kristin Stenersen viste oss rundt på Skjærgaarden Gartneri

Så ble vi tatt med ut på omvisning. Her viser Madsen og Stenersen fram pakkeriet sitt. Det var tydelig at de har god orden på produksjonslinja og et veldig godt forhold til de 30 sesongarbeiderne sine. – De omtaler gården og gartneriet som “sin gård” og det er vi veldig glade for, kunne Bjørge Madsen fortelle.

 

Bjørge viser fram pakkeriet

Her får vi hilse på driftslederen på pakkeriet.

 

Her vaskes og sorteres vårløken

-Det er mye håndarbeid i vår produksjon, kunne Madsen fortelle. Vårløken “Skjærgaardsløk” har blitt en kjempesuksess og solgt 3 ganger mer enn forventet i år. Her er løken inne til vasking og beskjæring.

 

Bjørge viser fram husdyra sine Millioner av meitemark som brukes i komposten

På Skjærgaarden Gartneri er de veldig opptatt av å ha en levende matjord; mikroklimaet, mikrolivet og både mengde og kvalitet på organisk materiale i jorda. Her viser Bjørge Madsen fram de viktigste “husdyrene” på gården – millioner av meitemark som bearbeider komposten. -Det blir naturlig nok mye avfall fra løken. Det var tidligere et problemavfall for oss. Nå er det en av de viktigste ingrediensene i komposten og tilbakeføres
matjorda som svært verdifull tilførsel av organisk materiale! Men, kompostmarken er ubrukelig til fiske, kunne Madsen fortelle.

 

Nydelige smaksprøver av løkrettere tilberedt av Ian Chef 

Etter omvisningen ba Stenersen og Madsen oss inn på lokale delikatesser. Kokken Ian, som til daglig holder til på Jarlsberg Hovedgård, hadde tilberedt en mengde små smaksprøver, der alle retter hadde ingredienser fra gårdens produksjon.

 

Så etter å ha hørt om og sett hvordan Kristin Stenersen og Bjørge Madsen driver gård og gartneri på en veldig spennende måte, var det en sann glede å avrunde seansen med å få kjenne at produktene fra Skjærgaarden Gartneri også smaker utmerket!  

 

For mer info gå til Skjærgaarden Gartneri sin egen hjemmeside


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag