Siljanhjort og Brødrene Freberg er BU -prisvinnere

Gården i Siljan har siden 2005 drevet hjortefarm med tilhørende slakteri, og leverer kortreist, trygg og sporbar mat til regionen. Med tilbud om slakting, nedskjæring og pakking av vilt – og fra 2024 også leieslakting av storfe – har Siljanhjort blitt en viktig samarbeidspartner for lokale produsenter og jaktlag.
– Siljanhjort dekker ett behov som allerede finnes i markedet og er med å sette kortreist, trygg og sporbar mat på dagsorden. Siljanhjort fremmer norsk matkultur, og bedriften scorer høyt både på miljømessig og økonomisk bærekraft, så vel som på sosial bærekraft, sier Anniken Fægri Damm-Larsen, regiondirektør i Innovasjon Norge Vestfold og Telemark.
– Vi gratulerer Siljan Hjort som årets BU pris vinner 2025 for Telemark, og ønsker dem lykke til videre i den nasjonale konkurransen, sier hun.
Les mer hos om hvorfor nettopp Siljanhjort vant BU prisen 2025 i Telemark
Brødrene Freberg dyrker grønn asparges i stort volum, og er også den eneste produsenten av hvit asparges i Norge. De er Norges største leverandør av rosenkål og produserer i tillegg pastinakk, sellerirot og stangselleri. Regiondirektør for Innovasjon Norge i Vestfold, Anniken Fægri Damm-Larsen, er imponert over hva Brødrene Freberg har fått til:
– Brødrene Freberg utmerker seg som innovative bønder innen grønnsaksproduksjon, i en stor og viktig del av landbruksnæringen i Vestfold. De tilfører stadig nye produkter i sin merkevareserie og satser på produkter som skiller seg ut i frysedisken og i butikkhyllene, mener hun.
Les mer om hvorfor Brødrene Freberg fortjener denne prisen hos Innovasjon Norge




















