Se presentasjon av styret i Vestfold Bondelag


Publisert: 12.12.2022

Ny Facebook-side

Da Vestfold og Telemark Bondelag ble delt, måtte Vestfold Bondelag opprette en ny Facebook-side. For å få flere følgere til siden, legger fylkesstyret hver dag i desember ut en presentasjon av tillitsvalgte. Går gjerne inn på siden og lik og del!

Her er presentasjonene av fylkesstyret:

1. desember: Fylkesleder Hans Jørgen Olsen Røren
Hei 😀
Hans Jørgen Olsen Røren her, og jeg er nokså nyvalgt leder i Vestfold Bondelag.
Vi tenkte at vi skulle presentere oss i styret, og forhåpentligvis en del av dere lokallagsledere der ute i fylket også, nå frem mot jul 😀
Jeg driver med korn, frø og alt annet som kan gå igjennom en skurtresker, og holder til i Slagen i Tønsberg.
Jeg er utdannet agronom og elektriker, og har jobbet som elektriker i ca. ti år før jeg brått ble bonde på heltid. Frem til 2019 drev jeg også med kylling, men nå er det som sagt bare planteproduksjon på gården.
Ellers så lider jeg av lakenskrekk, og er stort sett å få tak i til nesten alle døgnets tider.
Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene som kommer fremover, og ser frem til å bli bedre kjent med alle dere der rundt omkring i fylket 😀
2. desember: Nestleder Inger Synøve Johnsen
Hei 😀
Inger Synøve Johnsen her, og jeg er nyvalgt nestleder i Vestfold Bondelag.
Jeg er 39 år fulltidsbonde sammen med min mann på Hotvedt gård i Våle. Sammen har vi fire barn i alderen 4 til 14 år. Deler tun med 2 katter, 2 påfugler, en kaklegjeng høner, griser, okser og kuer.
Jeg er utdannet sykepleier og hadde en drøm om å bli jordmor. Hadde ingen planer om å bli bonde, men livet skjer, og nå stortrives jeg med alle firbeinte. Jeg er nå støtt og stadig jordmor til kalver.
Får energi av å være sosial, og har ofte lakenskrekk jeg også 😀
Jobber for at damer skal tørre å bidra på gården, og oppfordrer kudamer til å kjenne inne i ei ku, så de kan hjelpe til ved kalving. Skal i januar være med å arrangere ammeku-kurs for 100 damer, der alt gjøres på dugnad. Gleder meg masse og garanterer god stemning og høyt lydnivå.
Funfact: jeg spør om kjøttet er norskt på restauranter, og har gjentatte ganger endt med å gå til en annen restaurant.
Gleder meg skikkelig til å jobbe for vestfoldbonden fremover, og løfte frem hvor mange fantastisk flinke bønder det er i lille Vestfold.
Ønsker dere alle en god adventstid, og husk: spis norskt 👌
3. desember: Styremedlem Hans Kristian Berge
Hei 😀 Jeg heter Hans Kristian Berge og er styremedlem i Vestfold Bondelag.
Jeg er 8. generasjon på Berge gård i Tjølling i Larvik Kommune. Her bor jeg sammen med kona mi Line-Mari og 4 unger.
Vi arbeider begge fulltid på gården og i tillegg har vi med os
s 4 fulltidsansatte samt en del sesongarbeidere og ekstrahjelper.
Produksjonen er helårs salatproduksjon i veksthus, gresskar til Halloween og mat, samt korn.
Strøm har det siste året vært en stor utfordring og jeg har naturligvis engasjert meg ekstra i denne saken, både i fylket og sentralt. Veksthuset mitt varmes heldigvis opp med flis som hovedkilde, men det kreves allikevel mye strøm i et veksthus.
Min fun fact er at jeg fyller 40 år idag 🎉🎊🎂
4. desember: Styremedlem Karin Langaas
Hei 😊
Mitt navn er Karin Langaas og jeg er helt ny som styremedlem i Vestfold bondelag.
Jeg er 44 år og bor på Krokeborg Gård i Undrumsdal.
Er gift med Bjørnar og vi har barna Jacob og Marie på 14 og 18 år.
Jeg er utdannet aktivitør, noe som har vist seg å komme til nytte når jeg giftet meg med en rastløs snekker og vi i 2013 kjøpte gård.
Her har det vært aktiviteter og prosjekter siden vi kjøpte gården som har resultert i både sauefjøs, korntørker, hønsehus og gårdsbutikk og at vi begge nå jobber fullt på Gården.
Vi har ca. 70 vinterfora sauer, 7500 verpehøner, 2 kastrerte hannkatter og en energifylt border collie på 2 år som alltid gir meg en god grunn til å komme seg ut selv om det er dårlig vær.
Jeg har et stort engasjement for psykisk helse i landbruket, mener at vi må få på plass et system som ivaretar bonden, som gjør det enkelt å be om hjelp, og at informasjon om hvordan motta hjelp, er lett tilgjengelig. Dette er viktig både for å ivareta bondens helse og for å ivareta dyra på gårdene.
Det er også viktig at vi er tydelige på hvor stort fokus mange bønder har på dyrevelferd i dag.
Motto her på Gården hos oss: Vær snill med Høna di (Det lønner seg alltid)
Oppfordrer alle bønder i førjulstiden til og ta vare på hverandre, også på nabobonden din. Mange har en tøff tid på mørkeste sein-høsten. En kaffekopp eller en liten telefon kan være nok til å gjøre hverdagen litt lysere 😊
5. desember: Styremedlem Thomas Pettersen
Hei 😀
Jeg heter Thomas Pettersen, er 37 år gammel og bor på Gården Thorsås i Svarstad, og jeg ble valgt inn i fylkesstyret nå i november.
Her på gården driver jeg med ammeku, sau og noe korn, og har vært bonde i ca. 10 år.
For fem år siden bygde jeg nytt ammekufjøs, mens sauene fortsatt går i det gamle fjøset bestefar bygde i atten pil og bue, dog med noen oppgraderinger oppigjennom åra.
Kornproduksjonen er ny av året, og der har jeg merka at jeg har mye å lære.
Jeg er utdannet automatikkmekaniker og har i tillegg gått to år på teknisk fagskole innenfor automasjon og mekanikk. Av den grunn så går jeg mot røkla, og liker alle duppedingser som uler, piper, blinker osv. Liker til og med brannvarslingsanlegget mitt 😊
Jeg har vært lokallagsleder i Lardal i noen år nå, og vært 3. vara til fylkesstyret siden årsmøtet i vinter som var. I den anledning så har jeg vært med på noen av møtene i fylkesstyret gjennom sommeren.
Jeg skal være med på Landbrukshelga i Langesund, og anbefaler dere alle å bli med der. Har vært der før også, og det er mye god læring der, både på dagen og kvelden 😊
6. desember: 1. varamedlem Kjell Erik Strand (møter fast i styret)
Hei 😀
Jeg heter Kjell Erik Strand og er litt over 42 og et halvt år og driver en gård som kalles Wiik Gård i Tjølling. Bostedet er på et lite gårdsbruk i Sandefjord, der det finnes kone og to barn under samme tak.
Tidligere drev jeg som byggmester, og hadde alltid som motto at «ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid og koster litt mer». Etter at jeg valgte å legge ned byggmester firma og bli bonde på heltid fant jeg ut at «ingenting er umulig, det tar bare litt lenger tid å vente på kommune og regjeringen, men alt er fremdeles mulig med enda mer tålmodighet og enda litt mer penger» .
I dag driver jeg 960 dekar med korn, frø, oljevekster og leier ut 25 hestebokser. Hammeren ligger trygt nedi verktøykassen når jeg ikke driver med vedlikehold på gårdene, men den kan også finnes fram vis rett person spør om hjelp vinterstid.
Som jeg hørte her om dagen, fordelen ved å være bonde er at du alltid har noe å gjøre. Vis du tror er ferdig med noe, er du i drømmeland og godt under dynen. Derfor har jeg ved siden av å være bonde og 1. vara i Vestfold Bondelag, også styreverv i Sandefjord håndverks- & industriforening (SHIF), Indre viksfjord vel (IVIV) og Leder i Tjølling bondelag.
På fritiden driver jeg med jakt og fiske, samt å prøve å få noen timer på sofaen innimellom.
Mener hovedsakelig at den som gir seg har tapt, og at alle bare kan være venner. Ellers gleder jeg meg til JUL.
7. desember: 2. varamedlem Hans-Wilhelm Wedel-Jarlsberg
Hei 😀
Jeg heter Hans Wilhelm Wedel-Jarlsberg og bor i Ramnes. Jeg er 28 år og ny som vara i fylkesstyret.
Hjemme på Heian driver Mari og jeg med korn og økologisk, dyrevernmerket eggproduksjon. Vi har drevet gården i 5 år, 3 av de som fulltidsbønder. I tillegg selger jeg gps-utstyr ved siden av gårdsdriften, noe jeg også har stor nytte (og glede, elsker duppeditter) av i egen produksjon.
Jeg er agronom fra Søve og Melsom og har studert Agronomi på Høgskolen Innlandet på Blæstad. Da jeg skjønte at jeg skulle bli bonde fant jeg ut at landbruksutdanning var greit å ta, og det har jeg ikke angret på for å si det mildt.
Jeg er også nestleder i Ramnes Bondelag og årsmøteutsending i Landkreditt SA
8. desember: 3. varamedlem Ole Andreassen
Hei 😀
Jeg heter Ole Andreassen, og er 3. vara til styret i Vestfold bondelag.
Jeg er 33 år, og bor på Nøklegård nedre, på Nykirke i Horten kommune.
Her bor jeg sammen med kona mi Henriette og to jenter på 3 og 5 år. På gården driver jeg med melkeku, korn, proteinvekster og høy, sammen med faren min.
Jeg har utdanning innen landbruksteknikk og økologisk landbruk fra Blæstad. Trives godt med variasjonen av arbeidsoppgaver bondeyrket gir, og det at man stadig kan prøve seg på noe nytt. Har i sommer montert solceller på låvetaket, og er akkurat ferdig med å støpe en vegg i en gjødselkjeller i drift. Fin “dritt jobb” 😀
Har også tatt en hobby ut i traktoren, og nå styrer den med sjølbygd autostyring.

Følg med videre på Facebook, nå er det presentasjon av lokallagsledere!


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag