Sandefjord Bibliotek inviterer til Debatt&Mingling om matpolitikk


25.11.14. Hva i all verden er det vi putter i munnen? Sandefjord bibliotek inviterer til Debatt&Mingling torsdag 27. november kl. 1900 og byr på mange spennende innledere. Som på alle debattmøter får publikum anledning til å være med på en liten konkurranse. Tema denne gangen er matpolitikk.


Hva i all verden er det vi putter i munnen? 

 

Stor fruktkurv fra Sandefjord og ferskpresset eplesaft fra Horten kan vinnes av den som har gode kunnskaper om produkter fra bondenæringen og som tør putte det i munnen på stedet!

 

Sandefjord bibliotek inviterer igjen til Debatt&Mingling og det skjer 27. november kl. 1900.

 

-Vi kan by på mange spennende innledere som skal sitte På Første Benk. Som på alle våre debattmøter får publikum anledning til å være med på en liten konkurranse. Denne gangen skal vi teste publikums kunnskaper om et tema som ligger bondenæringen nært, men som vi ikke vil fortelle hva er før vi møtes på torsdag 27. november, skriver de i en epost gjengitt under:

 

Denne gangen løfter vi fram matpolitikken. For hva i all verden er det vi putter i munnen? Mat har vi behøvd så lenge det har bodd mennesker på jorden. Vi trenger mat for å overleve og mat er noe «alle» er opptatt av. Nesten daglig finner vi oppslag om mat i aviser, TV og andre medier. Rådene om hva som er sunt eller ikke, og hvorvidt billig mat er like sunt som kostbar mat blir ofte diskutert. Det
er mye rart som blir satt på bordet. Vi vil belyse ulike aspekter ved mat og matpolitikk.

 

Man finner flere og flere ferdigprodukter i hyllene, hva inneholder de egentlig? Og er det årets lam vi finner i frysedisken? Den bevisste forbruker velger stadig oftere kortreist eller økologisk mat, men er den bedre enn den «vanlige» maten? De siste ukene har det kommet fram at Norge faktisk ikke har et forbud mot import av genmodifisert mais, er den egentlig så farlig å spise? Vi kaster tonnevis av mat, mens
andre i verden sulter, hvorfor det? Nøkkelhullordningen som butikkene har ropt høyt om tas nå bort. Er matinformasjonen bare et profitt-tiltak? Tenker butikkene kun på profitt?

 

Til å hjelpe oss med å svare på disse og andre spørsmål har vi invitert personer med en særlig interesse for mat og noen som har makt over mattilbudet. SPs Kathrine Kleveland og FrPs Ole T. Hoelseth tar for seg de politiske sider av maten og de som skal kontrollere maten, mattilsynet, stiller med distriktssjef Stig Atle Vange. Samtidig vil også flere lokale produsenter og kjøpmenn fortelle om sin
hverdag. Daglig leder Hans-Gunnar Wolf hos Meny Indre Havn representerer de store kjedene, Kjell Henry Olsen fra Brødr. Berggren, vil helt sikkert forsvare fisken, mens Asbjørn Lavoll fra Sverstad gård vil fortelle om fordelene ved et biodynamisk landbruk. Flere andre vil ta for seg ulike sider ved mat og mattilbudet.

 

Debatten ledes av Ragnar Aamodt. Velkommen til bords!

Hva i all verden er det vi putter i munnen? på Sandefjord bibliotek torsdag 27.nov kl 19.00


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag