Sandar Bondelag besøkte Grans bryggeri


02.03.15 Mange lokallag er flinke til å dra på bedriftsbesøk. Forrige uke var det  Sandar bondelag som besøkte Grans Bryggeri i Sandefjord. Det fikk de omvisning, informasjon og smaksprøver. Rema 1000 er nå inne på eiersiden i det familie-eide bryggeriet. Les mer for å se bilder og lese om besøket.


Sandar 260215 Grans tappemaskin

Tappemaskin for øl, med kapasitet på 20000 bokser pr time

 

Sandar Bondelag på bedriftsbesøk 

26. februar var Sandar bondelag på omvisning hos Grans Bryggeri i Sandefjord. Guttorm Gran tok oss vel i mot, og vi fikk en kort orientering om litt av historien til det familie-eide bryggeriet før omvisningen.

 

Øl-bryggingen skjer i hovedtrekk slik den har gjort i hundrevis av år.  Varmt vann filtreres gjennom maltet bygg, før det tilsettes humle og kokes. Deretter tilsettes gjær, og brygget settes til gjæring i noen uker. 

 

Det tekniske utstyret er fra omtrent 1970, men er fortsatt i full drift – og det brygges til vanlig to brygg pr dag – hvert på ca 16000 liter. Til hvert brygg går det med ca 2500 kg maltbygg, som i dag importeres fra Sverige. Det er imidlertid ikke noe i veien for å dyrke dette her i Norge, men for å malte bygg i stor skala kreves det store investeringer, som foreløpig ikke er aktuelle.

 

Tappeanlegget for boks og plastflasker er helt nytt, og det er imponerende å se kapasiteten. Maskinen som tapper øl på bokser, fyller 20 000 bokser i timen, og blir overvåket av to personer. Tilsvarende er kapasiteten for mineralvann som tappes på 1,5-liters-flasker.

 

Bryggeriet har mange ideer og planer, men er samtidig avhengig av å drive en lønnsom produksjon. Det er Rema 1000 som er distribusjonsnettet for produktene, og matvarekjeden er også inne med 50% eierandel i bryggeriet.

 

Sandar 260215 Grans orientering

Orientering om bryggeriets historie, og dertil hørende smaksprøver

Sandar 260215 Grans kontrollrom

Det ble trangt i kontrollrommet for ølbrygging. Guttorm Gran viser forskjellige malt-typer, og forteller om bryggeprosessen 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag