Såing av erter i Sande i pinsa


Publisert: 18.05.2024

Erteprodusent Otto Galleberg har på vegne av erteprodusentene i Sande sendt ut følgende melding til Sande Avis og politiet for å varsle om at det dessverre vil bli litt støy, støv og arbeid på flere jorder i Sande nå i pinsen. Et eksempel til etterfølgelse for å forebygge nabokrangel!

Såingen av konserveserter starter i Sande i pinsen. Datoene som vi skal så, er del av vår produksjonskontrakt med Findus, som er kjøper av ertene. Sådatoene er bestemt av produksjonsplanen til Findus slik at ertene blir modne til høsting etter en plan som sikrer riktig kvalitet på ertene. 

Her i Sande starter såingen 19. mai, som er 1. pinsedag, og fortsetter så løpende, 20. mai, 21. mai osv fram til alle ertene er sådd. Nødvendig jordarbeiding blir gjort de nærmeste dagene før slik at jordene er klare til å så på riktig dato. Dette betyr at vi bønder må jobbe i pinsen. Det er også en stor fordel å gjøre jobben i dagslys, hvilket betyr at det vil kunne bli start tidlig på morgenen, og jobbing til godt utpå kvelden, kanskje også noe natt om vi må. Været er solrikt og tørt, som da også vil gi støv når vi arbeider på jordet. Første område som skal såes er på Holm, hvor vi starter å så morgenen 19. mai, så flytter vi oss til Sande sentrum sør og øst 20. og 21. mai, før såingen fortsetter videre nord for sentrum.

Vi håper på forståelse for dette arbeidet. Og tro meg – vi skulle veldig gjerne hatt fri i pinsen vi også slik mange andre har!

Om man blir litt irritert av denne jobbingen så kan vi friste med deilige erter i butikkene fra august og helt fram til neste sommer, om alt går slik det skal denne produksjonssesongen.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag