Rekordbesøk under Åpen Gård på Jarlsberg Hovedgård


25.08.14. Årets Åpen Gård i Tønsberg var lagt til Jarlsberg Hovedgård. Rundt 2500 mennesker storkoste seg i det fine været. Det sier sitt når 80 liter svelerøre ble for lite! På bildet ser vi “indianere” som underholder på ponniene sine. 


Olav Brataas, leder i Sem Bondelag, ønsket folk velkommen til Åpen Gård på Jarlsberg Hovedgård

Olav Brataas, leder i Sem Bondelag, ønsket folk velkommen til Åpen Gård på Jarlsberg Hovedgård. Han og dugnadsgjengen fra Sem Bondelag, sammen med bygdekvinnelagene i Sem og Slagen og Nicolaus Wedel Jarlsberg gjorde en kjempejobb! Rundt 2500 besøkende fikk en flott dag på Jarlsberg Hovedgård!

 

Hoppe i høyet er alltid en vinner på Åpen Gård

Det første som møtte oss ved parkeringsplassen var en stor haug med halm. Hopping i halm og høy er alltid veldig populært på Åpen Gård!

 

Kaninene fikk mye  kos i løpet av dagen

Disse kaninene fikk mye kos i løpet av dagen!

 

Kalvene var en magnet på barna på Jarlsberg

Det var ikke like lett å rekke fram til kalvene, men de var flotte å se på der de koste seg i finværet omkranset av både små og store beundrere!

 

Åpen Gård Jarlsberg 2014 Nicolaus Wedel Jarlsberg ønsker velkommen

Nicolaus Wedel Jarlsberg stod for den formelle åpningen og ønsket alle velkommen til gards! Han takket for veldig godt samarbeid med Sem Bondelag og de andre arrangørene og poengterte for øvrig at det var viktig for Jarlsberg Hovedgård å få bidra til norsk matproduksjon! 

 

""Det var stilt ut mange maskiner, både gamle og moderne, små og store! Det var magne unger som benyttet anledningen til å "prøvekjøre"!""

Det var stilt ut mange maskiner, både gamle og moderne, små og store! Det var mange unger som benyttet anledningen til å “prøvekjøre”!

 

Fine infoplakater om både matproduksjon og Jarlsberg Hovedgård

Det var laget fine infoplakater om både Jarlsberg Hovedsgårds historie og drift og om hvordan de flotte råvarene fra jorda blir til mat på bordet.

 

Hvilken kornsort er dette?

Alle som var innom Åpen Gård ble utfordret på om det var havre eller hvete som var samlet i glasset. Det var Nortura-capser til de som deltok og flotte premier til noen av de som visste at det hvete på glasset.

 

Det er alltid stas å få klappe på dyrene. Her får Karoline og Annathea hilse på ponniene før showet!

Det er alltid stas å få klappe på dyrene. Her får Karoline og Annathea hilse på ponniene før showet.

 

Fremtidig hestejente?

Mulig det er ei fremtidig hestejente på pappas arm her? Lefdals rideskole stilte med både hesteskyss i kjerre, mulighet for ponniridning…

 

Showgruppa hos Lefdals rideskole underholdt

…og underholdning. Her er det showgruppa som viser seg fram!

 

Noen unger koste seg stort i en vanndam

Andre trengte ikke mer enn en vanndam for å skape seg underholdning! Vanndammen måtte for øvrig være fra nattens regnvær for under arrangementet var det fint vær hele tiden.

 

Bygdekvinnelaget hadde kjøpt inn 800 pølser fra Nortura og grillet i veg!

Bygdekvinnelagene i Sem og Slagen stod for serveringa. Det var kjøpt inn 800 grillpølser fra Nortura. Bygdekvinnene kunne til slutt konstatere at både grillpølser og 80 liter med svelerøre gikk med i løpet av dagen!

 

Folk koste seg med servering på tunet

Det var satt fram mange bord på tunet og det var mange som tok både middag og kirkekaffen her. Sem kirke, like ved Jarlsberg hovedgård, holdt nemlig også oppe under arrangementet.

 

Da det nærmet seg slutten snakket vi med både Olav Brataas og en av bygdekvinnene, Else Farnes. Arrangementet hadde gått smertefritt takket være en flott dugnadsgjeng og veldig godt samarbeid med Nicolaus Wedel Jarlsberg og Jarlsberg Hovedgård. 

 

En stor takk fra oss besøkende også for en flott Åpen Gård! 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag