Dra på rammejakt i sommer


Publisert: 29.06.2021

Norgesferie er det som gjelder i år også, og et åpent kulturlandskap gir turister og fastboende en vakker ramme rundt opplevelsene i hele landet. Bondelaget gjentar suksessen fra i fjor, og i år er det emneknaggen #norgetrengerbonden som pryder de fine rammene.

Først ut med å få opp rammer var Bø Bondelag og Sandar Bondelag.

Bø Bondelag skriver på sin facebook side at de har tatt oppfordringen om å sette opp rammer med henvisning #norgetrengerbonden. Den første ramma er satt opp på Bergenåsen i Bø. Bergenåsen er et populært turområde nær Bø sentrum, som ofte benyttes til utflukter, enten av familier, enkeltpersoner eller skoleklasser. Bondelagets ramme er satt opp på nordsiden av åsen. Kulturlandskapet gir utsikt mot Bøelva og med Lifjell kneisende i bakgrunnen.

Sandar Bondelag har sendt e-post til fylkeskontoret med bilder av deres første ramme. Den ligger i jordekanten ved et busstopp i enden av Krokemoveien. I ramma kan man se raigress, når det blir tresket kommer gulrøttene som er under bedre frem. De blir ikke høstet før i oktober.

Vakkert landskap i Bø
Vakkert landskap i Bø
Birgitte Ringdal Brekke i Sandar Bondelag viser fram deres ramme.
Birgitte Ringdal Brekke i Sandar Bondelag viser fram deres ramme.

Bondelaget oppfordrer: se deg om i bondens landskap

Jordbruket gjør landskapet vakkert, Bondelaget oppfordrer folk til å gi sin støtte.

I sommer er mange på tur i eget land, og Norges Bondelag vil bruke anledningen til å fortelle alle på tur hva de får igjen fra bondens matproduksjon. I tillegg til matproduksjon, er det bosetting, verdiskaping, og vakre landskap over hele landet. Nå lanserer Bondelaget sin sommerkampanje, med bilderammer og en klar oppfordring: Norge trenger bonden.

I sommer setter lokale bondelag opp over hele landet store bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet.

Når du skuer utover frodig landskap gjennom bilderamma, så ser du på matproduksjon. Det ligger mye arbeid bak, og det fortsetter vi gjerne med, men vi bønder er avhengig av å ha ei inntekt igjen for å produsere mat. Vi opplever å ha stor støtte i folket, og den støtten kan folk gi på bondelaget.no/norgetrengerbonden

Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på at landskapet som er formet av jordbruket ikke kan tas for gitt. Det vi ser på som en viktig del av ferieopplevelsen, er avhengig av et aktivt jordbruk.

Bondelaget kommer med en klar oppfordring: – ikke la dette bli bare en ferieopplevelse. Ta med matproduksjon og landbruk over hele landet i betraktningen når du stemmer ved Stortingsvalget i september.

Dra på rammejakt og del ditt bilde

Alle som skal på tur i sommer, oppfordres til å stoppe opp og ta en titt på landskapet gjennom rammene, knipse et bilde og dele det i sosiale medier med #norgetrengerbonden. Denne nasjonale kampanjen er både fysisk og digital, og alle kan følge rammene under emneknaggen #norgetrengerbonden på facebook og instagram.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag