Pant boksen så slipper dyra å lide


Publisert: 11.05.2023

Bønder gjør flere tiltak for å sikre seg mot metall og søppel i fôret. Likevel opplever vi hvert år at dyr må lide på grunn av noens ubetenksomhet. En liten bit metall er nok til å påføre ei ku stor innvendig skade og død.

– Nå er vi lei, i år er det verre enn noen gang, sier Harald Lie, melkebonde på Tufte Gård i Våle. Nå MÅ folk hive bokser i panteautomaten. Eller i søpla. Mine kuer dør av dette!!! Vi har plukket over 200 bokser i våres, og nå kommer det stadig nye! Snart er grasset høyt, og da ser vi de ikke lenger heller…

Harald Lie er en av flere bønder som fortviler over at folk bare hiver tomme brus-, øl- og energidrikkbokser ut av bilvinduet. Til NRK radio sier han at folk neppe vet konsekvensene av at disse boksene havner i dyrefôret

Se innslag med Harald Lie på NRK TV

Stort engasjement

Harald Lie kan fortelle at saken engasjerer. I tillegg til oppslagene i media har han postet et innlegg på Facebook som i skrivende stund har blitt delt nærmere 5000 ganger og nådd ut til nesten en halv million mennesker! Andre bønder har lagt inn kommentarer og bilder av sine opplevelser.

Hvert år mottar også Norges Bondelag henvendelser fra medlemmer, media og andre om drikkebokser og annet søppel som blir slengt i veikanten og til slutt ender opp i fôret og påfører dyr stor lidelse. Bondelaget har laget noen plakater som vi oppfordrer folk til å dele på sosiale medier, samt henge opp på rasteplasser, i butikker og langs veiene. Kommer du over saker hvor bøndene forteller egne historier om tema så oppfordrer vi til at du deler det videre med dine venner. Det kan gjøre en forskjell og redde ei ku fra store lidelser.

Plakat til sosiale medier: bokmål og nynorsk

Plakat A4 størrelse: bokmål og nynorsk

Plakat A3 størrelse: bokmål og nynorsk


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag