Opplev Dyrsku’n 2022, – noe for de aller fleste!


Publisert: 06.09.2022

Etter to år med opphold grunnet korona “gjenoppstår” Dyrsku’n i år på det viset man er vant til. Det hele skjer førstkommende helg, fra fredag 09. 09. – søndag 11. 09.

Fra ledelsen i Dyrsku’n meldes det om flere utstillere enn noen gang, og med ei brukbar værmelding bør det ligge an til svært stor tilstrømming av besøkende. Dyrsku’n rommer så mangt, – alt fra boder med sukkerspinn og spekepølser, til det nyeste innen både landbruk og anlegg, for å nevne noe. Det er vanskelig å gi en god beskrivelse av Dyrsku’ n med noen få setninger, til det er mangfoldet for stort. Anbefalingen er å oppleve Dyrsku’n!

Nær sagt alle landbrukets organisasjoner er samlet i Seljord denne helga. De finnes på arenaen Møt landbruket som holder til i Husdyrhallen. I år stiller og Norges Bondelag med egen stand på Dyrsku’n. Der vil du kunne slå av en prat med både tillitsvalgte og ansatte.

En viktig del av Møt landbruket arenaen er foredragsteltet som er plassert i umiddelbar nærhet til Husdyrhallen. I foredragsteltet vil det bli holdt en rekke foredrag og debatter.

Det hele starter med Landbruks- og matminister Sandra Borch, som møter naturbruksskolelever i foredragsteltet kl. 12 på fredag.

Senere samme dag, kl. 18. er det landbrukspolitisk debatt, – Fungerer dagens landbrukspolitikk? Deltagere i debatten er leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming og leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.

På lørdag er det og mye aktivitet i foredragsteltet. Allerede kl. 11. holder Rethink food et foredrag med tittelen Karbonkreditter – ny inntektsmulighet for bonden? Kvotesystemet for klimagassutslipp er basert på et prinsipp om at forurenser betaler. Hvis du derimot driver en produksjon som binder karbon, bør du da få betalt?

Litt seinere på lørdag er det nok et foredrag med et dessverre svært tidsaktuelt tema; kl. 14 holder Arne Bardalen fra NIBIO foredraget Fare for global matkrise – hva kan og bør Norge gjøre?

Grunnlaget for produksjon av mat er dyrka jord. Lørdag kl. 16:30 er det duket for jordverndebatt i foredragsteltet. Må matjorda rødlistes? er tittelen på den debatten. Til den debatten stiller et tungt lag bestående av Sigbjørn Gjelsvik, kommunal- og distriktsminister, Rasmus Hansson, MDG, Anne F. Grødem, bonde og Erling Aas-Eng, Norges Bondelag. Debatten ledes av Anne Ekornholmen og Eva Nordlund.

Dette er bare noe av det som skjer i foredragsteltet under Dyrsku’n. Hele programmet for Dyrsku’n, inklusiv det som skjer i foredragsteltet finner du her:

Klikk her for program Dyrsku’n:

https://www.dyrskun.no/program/

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag