Møte om mangel på tilgang til plantevernmidler


Publisert: 05.06.2023

Denne uka har Norges Bondelag, Gartnerhallen, Norsk Landbruksrådgivning og Gartnerforbundet hatt møte med landbruks- og matminister Sandra Borch om tilgangen til plantevernmidler i frukt.

– Det er veldig bra at dette blir tatt tak i sentralt, for dette har vi kjempet for lenge, sier Mikkel Aandera som er fruktbonde, nestleder i Telemark Bondelag og medlem av grøntutvalget i Vestfold og Telemark.

– Her i distriktet har vi de samme utfordringene med tilgangen på plantevernmidler som i resten av landet. Men Østlandet har kanskje en ekstra utfordring med plommevikler som ødela mye av plommeavlingen i fjor. Nå har vi fått tilgang på luktstoff som skal forvirre insektene, men virkningen er fortsatt usikker siden dette er et nytt stoff.

– Vi har fått tilgang på noen nye plantevernmidler i år, men noen virker på mye mer enn problemet. Dermed risikerer vi at også nyttedyrene forsvinner og da drar vi fort på oss nye problemer, sier Mikkel Aanderaa som setter stor pris på at Norges Bondelag er på saken.

Les hele saken hos Norges Bondelag


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag