Mer populær enn fransk ost


Publisert: 23.06.2021

Fristelser på flere brett med Chevre.

I Vinje i Vest-Telemark ligger TINE meieriet Haukeli. Der produserer de den franske osten Chevre av norsk geitemelk. Produksjonen har økt og økt, og nå er den mer populær enn den importerte osten!

NRK Telemark gjorte saken kjent på sin morgensending tirsdag med intervju av geitebonde Bjørgulv Kvåmme fra Edland, ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven og meierisjef Hans Nesheim. Hans forteller at det har vært en eventyrreise fra meieriet startet å produsere Chevre naturell. Siden starten har produksjonen økt 70 ganger! Melka de bruker betegner meierisjefen som kanskje verdens beste geitemelk. Det gjør at kvalitetsbevisste kunder velger norsk Chevre, fremfor den importerte selv om den er billigere. Osten fra Haukeli er mer populær enn fransk ost!

TINE Meieriet Haukeli produserer ca 355 tonn ost per år. Antall ansatte ved anlegget er 12. Produktene som lages her er: Chevre Original, Chevre Naturell, Chevre Ramsløk, Smaksrik Chevre, Frozen Goatmilk Curd og geitefløte til produksjon av geitesmør.

Geita er en fantastisk landskapspleier. Den spiser nesten alt den kommer over og rydder opp i kratt og skog. Det forteller geitebonde Bjørgulv, som er stolt over produktet som lages av hans geitemelk og i hans nærområde.

Nå fikk du sikkert lyst å løpe til nærmest butikk å kjøpe Chevre fra Vinje! Da kan du få tips til oppskrifter her.

TINE Meieriet Haukeli er alltid å se på Dursku'n i Seljord. Her er Hans Nesheim i gang med å lage smaksprøver av Chevre sammen med Hege Gonsholt.
TINE Meieriet Haukeli er alltid å se på Dursku’n i Seljord. Her er Hans Nesheim i gang med å lage smaksprøver av Chevre sammen med Hege Gonsholt.
Geita er det eldste husdyret vi kjenner til. Nøysom, hardfør og altetende. Det gjør at geita passer perfekt i fjellområder.
Geita er det eldste husdyret vi kjenner til. Nøysom, hardfør og altetende. Det gjør at geita passer perfekt i fjellområder.

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag