Massiv støtte til bøndene!


Publisert: 09.05.2021

Tut-tuuuut! Ja, sånn kan også lyden av støtte til bøndene og norsk matproduksjon høres ut. Umiddelbart etter bruddet var kjent rykket Vestfold og Telemark Bondelag ut i Tønsbergs gater. Grytidlig fredag morgen markerte vi oss i Skien.

10 minutter etter at det ble erklært brudd i årets jordbruksforhandlinger på riksdekkende TV hang det første banneret oppe i Tønsberg. Vestfold og Telemark Bondelag valgte å stille seg langs den godt trafikkerte Nedre Langgate med traktorer og bannere. Banneret «Tut hvis du støtter norsk matproduksjon» gjorde susen og det er ingen tvil om at norske bønder har stor støtte blant Tønsbergs befolkning. Det tutet jevnt og trutt, i tillegg til tuting var det tommel opp fra mange av de som passerte til fots og sykkel.

Dagen etter, før klokka slo sju, møtte en svært motivert gjeng i Skien. Med traktorer og bannere markerte vi at bøndene ikke hadde noe valg, det ble brudd. Fylkesleder Aslak Snarteland ble intervjuet på direkten av NRK Telemark. Også i Skien var det mange som ga sin støtte ved å tute.

Bøndene markerer seg i hele fylket og i hele landet nå, i hver krik og krok finnes det lokallag som har samlet troppene. For i si i fra; dette finner vi oss ikke i! Sosiale medier fylles med bilder og forklaring på hvorfor dette er nødvendig. Og folk flest svarer: Ja! Vil vil at den norske bonden skal lage maten vår.

Vi takker så mye for støtten fra alle dere som heier på norsk matproduksjon!

Aksjon i Skien. Nok er nok ! Vi markerer vår sterke misnøye med statens tilbud i årets jordbruksforhandlinger! Bonden må få et skikkelig inntektsløft!
Aksjon i Skien. Nok er nok ! Vi markerer vår sterke misnøye med statens tilbud i årets jordbruksforhandlinger! Bonden må få et skikkelig inntektsløft!

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag