Markvanding i juli


21.07.15 Forrige uke arrangerte Botne og Hillestad Bondelag markvandring for medlemmene. Mange bønder er hjemme i juli og jobber. Det er flott å se at lokale bondelag klarer å samle medlemmer til faglig oppdatering og sosiale fellesskap også midt på sommeren. Grønt Fagsenter har mottatt bilde og omtale av markdagen. Klikk “les mer” for å se lese dette.


BHBL Markdag 150715

 

Rapport fra markvandring 

Onsdag 15. juli arrangerte Botne og Hillestad Bondelag markvandring. Fokus var på sopp i korn. I motsetning til tidligere år hvor vi har vært ute i forkant for å få råd om hva man skal sprøyte mot, gjorde vi markvandringen i år etter det meste av sprøytinga var ferdig. Vi hadde fokus på å se effekten av ulik sprøyting, og hva det har for seg.

 

Vi var hos Jon Petter og Christopher Helgestad. Vi fikk sett både på bygg, vårhvete og høsthvete før regnet jaget oss inn til grilling i låven på gården. Helgestad er med i en intensiv rådgivningsgruppe i NRL Viken, og hadde god kontroll på hva de hadde gjort og hvorfor. Var mye å lære. De er i år også med i avlingskampen med bygg som vi har lest om i Norsk Landbruk. Byggåkeren så veldig fin ut, så dette
blir spennende å følge med på.

 

Takk til Camilla Røed for tekst og bilde
 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag