Klarer noen å ta igjen Andebu?


Publisert: 25.11.2021

November er vervemåned i Norges Bondelag

Denne måneden er det ekstra viktig å tørre å spørre, for fra 1. november er det gratis medlemskap ut året. Vervemåneden er en konkurranse der lokallag, fylkeslag, styret og enkeltmedlemmer utfordres til å tørre å spørre noen om å bli medlem. De som verver flest medlemmer får gode premier.

Resultatet i vervekonkurransen vektes som vanlig både i prosent og antall slik at konkurransen mellom lokallaga ikke avhenger av om laget har få eller mange medlemmer.

Premiene i år er som følger:

  • Det beste fylkeslaget får en kveld med Bondelagskokken
  • Det beste lokallaget får en Oslo-tur med overnatting, omvisning på Landbrukets hus og middag
  • Den beste enkeltververen blir invitert til Norges Bondelags årsmøte og får et hørselvern av typen Peltor (verdi 6 300 kr). Hørselvernet er også signert av Bjørn Gimming, med gullfarge.

I tillegg får som alltid den som verver et gavekort á 400,- på Felleskjøpet + den populære BONDE t-skjorta. Disse vervepremiene bestiller du her, husk å oppgi hvilken størrelse og modell (dame/herre) du ønsker på BONDE t-skjorta.

Og den som blir vervet nå i november får en Bonde – kopp!

Både fylkeslag og lokallag i Vestfold og Telemark gjør det godt

– Den beste enkeltververen røper vi ingenting om foreløpig, men per mandag 22. november ligger Andebu Bondelag på 2. plass blant landets lokallag og Vestfold og Telemark Bondelag på en delt 3.plass blant fylkeslaga, forteller Elisabeth Larsen på Bondelagskontoret i Vestfold og Telemark.

Spørsmålet er jo om vi kan klare å vinne begge lagkonkurranser og om en i fylket vårt kan bli beste enkeltverver? Eller om det er noen av de andre lokallaga som kan klare å ta igjen Andebu Bondelag? Utfordringen er herved gitt!

Slik kan du melde inn nye medlemmer:

  • Bruk elektronisk innmeldingsskjema, eller last ned innmeldingsskjema. Husk å oppgi ditt navn under «vervet av».
  • Ta kontakt med Norges Bondelag på telefon 22054500 eller ring fylkeskontoret. Du må minst ha navn og telefonnummer til det nye medlemmet. Resten kan oppgis i ettertid.
  • Send SMS med kodeord BONDE samt teksten <navn> <nummer> samt <vervet av> til 2030. Potensielle medlemmer vil bli kontaktet i løpet av tre dager.

Hvorfor være medlem i Bondelaget?

Er du bonde, eller glad i norsk landbruk, men ikke medlem av Bondelaget, så lurer du kanskje på hvorfor du skal bli medlem.

Anne-Helene Sommerstad Bruserud er en av flere bønder som her forteller hvorfor de er medlemmer i Bondelaget.

Må ikke være bonde

Du trenger imidlertid ikke å være bonde for å være medlem i Bondelaget. Inger Synøve Johnsen, bonde i Våle, styremedlem i Vestfold og Telemark Bondelag og med i fylkeslagets verveutvalg, opplyser om at det er rundt 60 000 medlemmer i Bondelaget og at rundt 26 000 av dem er bønder.

 

Inger Synøve Johnsen, delte ut vervepremie til Magnus Hartveit, leder i Lunde og Flåbygd Bondelag, under Ledermøtet sist uke

– Hvis du heier på norsk matproduksjon og støtter at vi må ha en slagkraftig organisasjon for å oppnå gode rammevilkår for å produsere god og trygg mat, så er det et godt argument for å være med i Bondelaget, slår hun fast.

 

I Bondelaget får du et stort og faglig fellesskap, og det å være mange gir styrke og påvirkningskraft. Gjennom jordbruksavtalen har Bondelaget forhandlingsrett med staten og forhandler for best mulig rammevilkår for hele landbruket. Som medlem kan du delta på fagsamlinger, lokallagsmøter, eller bare ta deg en kveld i godt lag på en bondepub, og samtidig gripe muligheten til å påvirke for å bedre vilkåra og synliggjøre landbrukets betydning i samfunnet.

– I Bondelaget jobber vi hver dag for å bedre vilkåra til bonden og for å sikre at vi har et landbruk i hele landet. Vi er en demokratisk organisasjon med lokallag over hele landet, så hvis du møter opp i lokallaga og sier din mening så vil du bli hørt. Sammen skaper vi levende bygder og oppnår resultater for norsk matproduksjon, sier Inger Synøve Johnsen.

Som medlem får du også gode rabattordninger hos Gjensidige, Tun Media og Landkreditt bank og forsikring. Gjennom Agrol-avtalen kan du benytte deg av en rekke fordeler ved kjøp av drivstoff, telefoni, strøm, byggevarer, biler, reiser m.m. Bondelaget gir deg abonnement på Bondebladet, gratis standardavtaler, årlig almanakk og rabatterte kurstilbud.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag