Levende landbruk – mer enn jordvern


31.08.17 Sandefjord KrF inviterte til debattmøte om landbrukspolitikk på Gjennestad denne uka. Som innledere stilte Thorleif Müller fra Vestfold Bondelag, Per Harald Agerup fra Senterpertiet og Line Henriette Hjemdal fra KrF (stortingsrepresentant fra Østfold).  -De fire stolpene i den norske landbruksmodellen er viktig for bonden; importvern, markedsordninger, forhandlingsrett og eiendomspolitikk, sa Müller i sin innledning (bildet). Både KrF og SP
innrømte at de er ganske enige om landbrukspolitikken. Slik sett er de ikke hovedmotstandere, men opplever å konkurrere om de samme velgerne.


KrF 290817 Forsamling med Hjemdal og Tyvand

Her ser vi en del av forsamlingen, med stortingsrepresentanene Line Henriette Hjemdal (Østfold) og Anders Tyvand (1. kandidat Vestfold) på første benk.

 

KrF 290817 Debatten

Debatten 

Det var ingen store uenigheter mellom KrF og SP. Møteleder Bror-Lennart Mentzoni (Sandefjord KrF) klarte likevel å få en god runde på temaer som jordvern og jordflytting, rekruttering og utdanning, håndheving av driveplikt og ikke minst kjedemakt. Han fikk hjelp av gode spørsmål fra salen.

 

Hvem vil du stemme på? 

Til slutt utfordret møteleder Bondelaget: -Hvilke av disse bør bonden stemme på?

-Det trenger jeg heldigvis ikke svare på, for Bondelaget er partipolitisk nøytral, sa Müller. – Men jeg er ikke i tvil om at uansett hvem som blir statsminister, trenger vi en bedre landbrukspolitikk enn den som dagens regjering har forsøkt seg på. Vestfold Bondelag ønsker å videreutvikle landbruket og ikke bruke all energi på å hindre avvikling av viktige ordninger.

 

KrF 290817 Blomsteroverrekkelse

Anders Tyvand avluttet møtet og takket for at han hadde lært noe nytt. -Nå vet jeg hva GPS er, sa han og viste til det Thorleif Müller hadde forklart om Grøntprodusentenes Samarbeidsråd.

Fra venstre: Britt Helene Martinsen, Line Henriette Hjemdal, Per Harald Agerup, Thorleif Müller,  Bror-Lennart Mentzoni og Anders Tyvand.

 


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag