Leter etter kandidater blant Vestfolds lokalmatprodusenter


16.04.14. Jobber du med å gi forbrukerne sunn og miljøvennlig mat? Da kan penger, heder og ære være like om hjørnet. I gårsdagens papirutgave av Tønsberg Blad etterlyser hotelldirektør Øyvind Hagen ved Quality Hotel Tønsberg lokale kandidater til å vinne prisen Local EAT Award, som skal deles ut under konferansen EAT Stockholm Food Forum 27. mai.

 


I papirutgaven av Tønsberg Blad 15.04.2014 finner vi følgende etterlysning:

Øyvind Hagen etterlyser kandidater til EAT award

Hotelldirektør Øyvind Hagen ved Quality Hotel Tønsberg etterlyser lokale kandidater til å vinne prisen Local EAT Award, som skal deles ut under konferansen EAT Stockholm Food Forum 27. mai.

 

EAT skal samle internasjonale ledere innen politikk, næringsliv og akademia for å diskutere hvordan vi kan få en sunn og bærekraftig matindustri. Bak står ekteparet Gunhild og Petter Stordalen, sistnevnte eier av Nordic Choice Hotels og dermed også Quality-hotellene i Tønsberg.

 

– Det er ti regionale kandidater, fem fra Norge og fem fra Sverige, som i siste omgang konkurrerer om prisen. Alle disse ti blir invitert til Stockholm. Vinneren får en premie på 100.000 kr og et mentormøte med Petter Stordalen, frister Øyvind Hagen. De som vil melde seg på, kan gjøre det via hjemmesiden eatforum.org.

 

Hagen mener en kandidat fra Vestfold bør bli en av de ti finalistene.

 

– Vestfold er Norges kjøkkenhage, med en svært stor andel av landets grønnsaksproduksjon, sier Hagen, som også nevner svin, kalv og Hereford-fe som noe av det Vestfold-produsenter er gode til.

 

Prisen er ment som en oppmuntring til produsenter og andre ledd i verdikjeden som jobber på en måte som gir sunne matvarer eller er bærekraftig for klima og miljø. Mange tenker kanskje automatisk på økologiske bønder og gartnere, men prisen favner videre enn som så:

– Det kan handle om sunnere lunsj til skolebarn, eller noen som kan gjøre kaffegrut gjenvinnbart, sier Hagen.

 

Mest mulig kortreist 

 

Mediene bringer fra tid til annen historier om skinker, egg, fisk og andre matvarer som blir sendt frem og tilbake over landegrensene flere ganger på veien fra råvare til ferdig mat.

 

Miljømessig er dette «høl i hue», mener Hagen, og forteller at Nordic Choice Hotels har pålagt sine hoteller å finne lokale, gode produsenter slik at maten kan bli mest mulig kortreist.

 

– Vestfold har mange, gode småskalaprodusenter. Det som er viktig, er at de har et vindu der de kan gjøre noe ekstra og samtidig ha en forutsigbar avsetning for disse produktene, sier Hagen.

 

Du kan lese mer om prisen Local EAT Award her


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag