Lardal Bondelag kåret til årets lokallag


21.03.14. Lardal Bondelag er kåret til årets lokallag 2013 i Vestfold Bondelag. De mottok prisen på årsmøtet i Vestfold Bondelag på Gjennestad i dag. Det var nestleder i Vestfold Bondelag Harald Lie som overrakte prisen til representantene fra Lardal Bondelag.


Årets lokallag 2013 ble Lardal Bondelag

Utsendingene fra Lardal Bondelag f.v. Ellen Ausland Dieset og leder Tor Anton Stensholt får diplom og blomst av Harald Lie og org.sjef Elin Røed

 

Kriteriene for tildeling av utmerkelsen som Årets lokallag er:

–          Høyt aktivitetsnivå

–          God synlighet i lokalmiljøet

–          God oppfølging av eksisterende og nye medlemmer

–          Gode ververesultat og gjennomtenkt vervearbeid

 

Prisen består av heder og ære, samt kr 5.000,-.

 

– I Vestfold er vi så heldige å ha mange lokallag som kvalifiserer til å motta denne utmerkelsen, sa nestleder Harald Lie, da han leste opp begrunnelsen for at Lardal Bondelag ble utnevnt til årets lokallag 2013. Men det er ingen tvil om at Lardal Bondelag fortjener prisen:

 

Lardal Bondelag har hatt høyt aktivitetsnivå over flere år og er godt synlig i lokalmiljøet, med blant annet flere arrangement rettet mot ungdom: 

  • I januar deltok de med egen stand da kommunen arrangerte Utdanningsmesse. 
  • Det er også blitt en god tradisjonen at Lardal Bondelag serverer skolelunsj til kommunens 6. klassinger. Her blir det servert sunn og kortreist mat, med både honning, syltetøy, egg og gulrøtter produsert i bygda. 
  • De arrangerer Landbruksspillet for Lardals 10.klassinger hvert år, hvor ungdommen får være bonde for en dag! 
  • Lokallaget har også flere arrangement for sine medlemmer. I år arrangeres det blant annet et par bondepuber, markvandring og eget medlemsmøte, i tillegg til årsmøte i slutten av oktober. 
  • De arrangerer Åpen Gård selv eller i samarbeid med nabolag hvert år. Et år klarte de til og med å få til kalvefødsel på Åpen Gård! 
  • Årets lokallag tar også miljøet på alvor og har organisert egen innsamling av landbruksplast en dag i juni. Selvfølgelig med en sosial vri; Her vil det være mulig å få kjøpt kaffe og vaffel når en leverer fra seg plasten!   

Lardal Bondelag har hatt et stabilt medlemstall over flere år og hadde en liten økning i fjor. De har god medlemstilslutning i forhold til antall bønder som søker produksjonstilskudd. Det tyder på et svært godt vervearbeid over lang tid.  

  

Lardal Bondelag er alltid “på banen” og følger opp oppfordringer fra Norges Bondelag, fylkeskontor m.fl. De deltar mannsterke på samlinger for lokallagene og tillitsvalgte, og klarte til og med å få utnevnt daværende stortingspresident som Bondevenn i fjor. I forbindelse med (mat)valget i 2013 var det tydelige budskap på rundballer langs hovedveien gjennom Lardal. 

 

DSC06649

Tor Anton Stensholt, leder i Lardal Bondelag takket for prisen og ga mye av æren videre til resten av styremedlemmene i Lardal Bondelag.

 

 

Kontakt:

Leder Hans Edvard Torp 93258796 eller org.sjef Elin Røed 92818333 for mer info

Leder i Lardal Bondelag, Tor Anton Stensholt, 90768123


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag