Landbrukshistorie og Quiz – en bra miks!


Publisert: 27.01.2020

Vi har fått følgende referat fra Sande og Strømm Landbrukslag:

Godt over 50 personer i alle aldere møtte opp på Gran Søndre til årets Quiz-kveld i regi av Sande og Strøm Landbrukslag!

Bjørg Rånes og Kåre Filseth fra Sande Historielag hadde gjort et dypdykk i bildearkivet sitt og kom opp med en veldig spennende fotomontasje fra bygda vår på tidlig 1900-tallet. Mange kjente igjen både gårdene sine og forfedre på bildene. Vi fikk et innblikk i både livet på gårdene på den tiden, utviklingen som har skjedd på redskaper og utstyr, men også historien bak Sande Meieri og Sande Sparebank, og bøndenes aktive rolle bak disse foretakene. “Seniorene” blant de fremmøtte engasjerte seg og supplerte gjerne historielaget med utfyllende kommentarer til bildene. Kåre Filseth som er “maskinansvarlig” i historielaget viste film og bilder av vår gamle stolthet Munktell 20-24, en traktor fra 1918 som mange Sande-bønder er medeier i.

Ninni og Øyvind på Gran Søndre hadde mer enn nok å gjøre da det kom nesten dobbelt så mange som anslått. De serverte hjemmelaget pizza med særdeles kortreiste ingredienser, blant annet av hvete fra egen avling. Landbrukslaget ønsket å legge arrangementet til den nyoppstartede gårdscafeen, som et bidrag til å vise frem noe av alt det positive som skjer i bygda vår. Det blir ikke siste gang vi legger arrangementene våre hit!

Etter en deilig matpause kom våre faste quiz-mastere på banen! Hans Jørgen Galleberg og Arne Winter hadde denne gangen konsentrert seg om spørmål rundt Sandes historie. Til tross for at historielagets representanter deltok på et av lagene, gikk et lag bestående av forholdsvis unge deltagere av med seiren, takket være den avsluttende sangkonkurransen!

Styret vil takke for det gode oppmøtet og håper på like god deltagelse i fagmøtene som arrangeres senere i vinter!

Her kan du se de nye nettsidene til Gran Søndre AS

Det var fullt hus når lokallaget inviterte til Quiz-kveld
Det var fullt hus når lokallaget inviterte til Quiz-kveld
Ninni og Øyvind på Gran Søndre hadde mer enn nok å gjøre da det kom nesten dobbelt så mange som anslått.
Ninni og Øyvind på Gran Søndre hadde mer enn nok å gjøre da det kom nesten dobbelt så mange som anslått.

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag