Landbrukshelga – nå eller aldri!


Publisert: 09.12.2022

Vil du at Landbrukshelga fortsatt skal arrangeres? Da må du melde deg på i løpet av denne helga! Dersom det ikke er nok påmeldte før mandag, blir Landbrukshelga 2023 avlyst. Det er da også sannsynlig at en slik faglig og sosial helg, med fagtema på tvers av produksjoner, er historie.

Landbrukshelga har blitt arrangert annethvert år siden 2006. Det har vært stor suksess med over 200 deltagere fra Vestfold og Telemark. Landbrukshelga har blitt utsatt to ganger på grunn av korona, men planen nå er å gjennomføre arrangementet i Langesund 28.-29. januar 2023 – dersom det blir nok påmeldte!

Bildet over er fra åpningen av Landbrukshelga i 2019.

Påmeldingsfristen er i løpet av denne helga

Dersom det på mandag ikke er nok påmeldte, blir vi dessverre nødt til å avlyse. – Da vil vi neppe prøve på nytt om et år, men innse at det ikke er nok interesse for denne typen arrangement, sier Elin Røed, organisasjonssjef i Vestfold Bondelag.

Elin Røed, org.sjef i Vestfold Bondelag

Hvorfor melde seg på Landbrukshelga?

Landbrukshelgas mål er å samle bønder med ulike produksjoner til en felles kurs- og kompetansesamling. Dette har vært lagt til et sted der det er godt egnet å ta med hele familien. Tidligere deltakerne har framhevet at det er positivt å møtes til en slik kurshelg på tvers av produksjoner, og ikke minst på tvers av generasjoner.

Konseptet «Landbrukshelg» ble lansert som en erstatning for produksjonsspesifikke kurshelger og startet allerede i 2006.  For en del år siden hadde flere av de ulike produksjonene egne kurshelger, men etter hvert som det har blitt færre aktive bønder, forsvant mange av disse tilbudene. Ved å legge kurs for flere produksjoner til samme helg, og med felles åpningsforedrag, har vi skapt en viktig faglig og sosial møteplass.

Hva skjer på Landbrukshelga 2023?

På årets Landbrukshelg er det felles åpningsforedrag med nestleder i Norges Bondelag, Bodhild Fjelltveit. På festkvelden er det underholdning med Aasmund Nordstoga. Ellers består helga av parallelle sesjoner du kan velge fritt. Det er også lov å ta seg litt fri og nyte badeparken.

Last ned fullt program her

Nå eller aldri!

Har du tro på Landbrukshelga som et konsept for framtida? – Da vil jeg oppfordre deg til å melde deg på nå, sier Elin Røed. – Snakk med venner og kjente og hør om dere skal dra dit sammen. Det er folk som trekker folk, og alle liker å bli spurt direkte.

Håper vi ses på Landbrukshelga!
Elin Røed, org.sjef i Vestfold Bondelag

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag