Landbrukshelga er i gang!


Publisert: 28.01.2023

160 store og små bønder og bondevenner er samlet i Langesund denne helgen. De voksne har mange fagforedrag å velge i, og unga kan bade, leke og spise softis til de sprekker!

Helga ble sparket i gang med en åpningsseanse der leder i Vestfold Bondelag, Hans Jørgen Olsen Røren, ønsket velkommen. – dette er niende gang Landbrukshelga blir arrangert, forrige gang var i 2019. Pandemien stoppet arrangementet i 2021, så derfor er vi ekstra glade for at vi er sammen her nå, sa Røren.

Langesund ligger i Bamble kommune og varaordfører Torstein Dahl var nestemann til å ønske forsamlingen varmt velkommen. Han fortalte om landbruket i Bamble. –  Vi har melk og ammeku, men mangler gris og fjørfe, så her er det fritt fram, sa han.

 

Fylkesleder i Vestfold Bondelag, Hans Jørgen Olsen Røren, med lånte fjær.
Fylkesleder i Vestfold Bondelag, Hans Jørgen Olsen Røren, med lånte fjær.
Den ekte varaordføreren, Torstein Dahl.
Den ekte varaordføreren, Torstein Dahl.

Bjørn Hvaleby, fagsjef KSL var nestemann ut. – Bonden har alltid notert og holdt oversikt over drifta, sa han og understreket at KSL er et svært viktig verktøy for bonden. – Et godt system gir et godt grunnlag. I andre land må bøndene forholde seg til mange flere ulike system, i Norge har vi samlet dette i KSL. Hvaleby fortalte at deltidsbonden er den som er mest utsatt for skader, per arbeidstime.

Fra sentralstyret i Norges Bondelag har vi fått besøk av 2. nestleder og sauebonde, Bodhild Fjelltveit. Gården Bodhild driver har vært i familien i generasjoner, et vestlandsbruk i Bergen som på 80-90 tallet ga inntekt til fire personer. Bodhild er opptatt av at vi lærer oss å løfte i flokk. – Vi er sammen om et godt bondeliv, sa hun og spurte salen – Hvor viktig er du for det felleskapet som du er en del av?

Bjørn Hvaleby framsnakket KSL
Bjørn Hvaleby framsnakket KSL
Vi må løfte i flokk sa Bodhild Fjelltveit i sitt innlegg.
Vi må løfte i flokk sa Bodhild Fjelltveit i sitt innlegg.

Resten av dagen fylles opp med fagforedrag og all den gode maten vi får på Quality Hotell Skjærgården. I kveld blir det festmiddag med underholdning ved Aasmund Nordstoga og Åsmund Reistad. Morgendagen bringer mer fag og mer bad!

Org.sjef i Vestfold Bondelag takket sponsorene til Landbrukshelga!
Org.sjef i Vestfold Bondelag takket sponsorene til Landbrukshelga!

ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag