Karine Huseby ny gartnerlærer på Gjennestad


Publisert: 07.04.2020

Gjennestad vgs drar igang gartnerutdanninga igjen til høsten. I den sammenheng har skolen ansatt ny gartnerlærer som skal ha ansvar for linja. Etter at 13 søkere var vurdert og intervjurunden var unnagjort falt valget på ei som er godt kjent i vestfoldlandbruket og som har støvlene på til daglig – grønnsaksprodusent Karine Huseby fra Tjølling.

Her kan du lese Karines tanker om gartnerutdanninga på Gjennestad

Gartnerutdanningen inneholder alt fra teknologiske nyvinninger, klima og miljø, bærekraftig arealforvalting – til nye metoder for dyrking som andelslandbruk og urban dyrking. Gartneren på Gjennestad lærer alt dette samtidig som den blir en fagperson som næringen nå og i fremtiden ønsker.

På skolens område har vi et av landets største og beste hagesenter. Her vil du få realistisk praksis og de spesielt interesserte kan få med seg mange spennende foredrag på kveldstid. I det store veksthusanlegget på skolen produseres både spiselige planter og planter som er fine å se på. Her vil du lære produksjon i stor skala – og vi sier gjerne at dette er skolens største klasserom. Skolen har egen park og anleggsgartneravdeling. Plantekjennskap og vedlikehold lærer du her.

Vi har også gode kontakter i ulike deler av næringa og det er et godt fagmiljø på skolen. På skolens område ligger også Vestfold Landbrukstjenester som er svært viktige i lærlingeordningen. De er opplæringskontor for landbruk- og gartnerfag i Vestfold.

Tilbudet er tilpasset ny struktur der opplæringen er to år på skole og to år opplæring i bedrift som lærling.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag