Julemøte for TYR


10.12.18 Forrige uke var det mange julemøter og avslutninger. TYR hadde sitt årlige julemøte på torsdag. -Dette har vært en travel uke med mye kveldsarrangementer for oss bønder, så vi var fornøyde med oppmøte på 36 skt, sier leder i TYR Vestfold, Silje Eckdahl. Denne gangen på Flykafeen noe som var svært så velykket, flotte lokaler og veldig god mat, julebuffet. -Vi legger stor vekt på det sosiale i Tyr
Vestfold, sier Eckdahl, -Det er tydelig at folk ønsker å få god tid til å prate med sidemann, men noe faglig må vi ha hver gang.


Tyr julemøte 061218 Foredrag

Litt faglig påfyll 

Denne gangen hadde vi invitert Felleskjøpet ved Kari Tjentland som er fòringskonsulent på drøvtygger. Hun holdt et veldig informativt innlegg hvor det var snakk om årets sesong og utfordringer det har gitt, det virker som de fleste har fått ordnet seg med fòr og fått laget seg et fòringsopplegg som passer sin drift. Hun tok også opp faren ved ensidig fòring ved ubehandla halm og frøhøy, da dette er tungt fordøyelige
fibre kan det i værste fall føre til forstoppelse, behandling av halm og tilførelse av proteiner i fòrrasjonen  er viktig.

 

Vi fikk en oversikt over Felleskjøpet sitt sortement innen kraftfòr og mineraler og eksempler på fòrplaner. Tusen takk til Felleskjøpet som sponser oss litt på dette julemøte.

 

Nathalie Mørken som er rådgiver i Nortura ga oss litt prognoser både på pris marked. Hun kom også med gode råd innen fòring. Ved håndsopprekning var det omtrent alle som brukte halm i fòrrasjonen sin denne vinteren.

 

Tyr julemøte 061218 Silje Eckdahl informerer

Silje Eckdahl orienterte litt fra Tyr sentralt om hva de jobber med om dagen, ny strategiplan, fremme norsk storfe produksjon og bidra for å nå målet om redusert klimagassutslipp, framtidens klimaku. Dyrevelferd og rovdyrpolitikk.

 

Tyr julemøte 061218 Forsamlingen

Etter foredraget ble det god tid til en prat med sidemannen.

 

 

Takk til TYR Vestfold for tekst og bilder.


ALT Installasjon
Olafsen Engros AS - din lokale Norengros-grossist. Vi leverer forbruksvarer til næringslivet!
Gå til Telemark Bondelag
TESS slanger-tjenester-DVHP
FlexAgri as Øst-Vest
Vestfold landbrukstjenester - landbruksvikar, lærling og bemanning
Saga Regnskap Larvik as
Duett - smarte løsninger
Gå til Vestfold Bondelag